Reklama

Reklama

Někdo tam nahoře mě má rád

  • USA Somebody Up There Likes Me (více)
Trailer
Drama / Sportovní / Životopisný
USA, 1956, 114 min

Obsahy(1)

„Světoví boxeři trénují zde“ hlásí nápis nad vchodem Stillmanovy posilovny. Thomas Rocco Barbella není boxer. Je jen otrhaný, zoufalý mladík, co potřebuje prachy. Proto vejde, zapíše se pod smyšleným jménem Rocky Graziano a kvůli deseti dolarům vstoupí do ringu jako sparing partner... a není poražen. Jméno se zapíše do historie. Stejně jako tento příběh o Grazianově cestě z absolutní chudoby k titulu šampiona ve střední váze. Ve svém druhém filmu hraje Paul Newman skutečného krále ringu. V rámci přípravy na roli se s Grazianem osobně setkával, aby pochytil jeho způsob řeči a mimiku. Film získal dva Oscary a režisér Robert Wise zachytil tempo tohoto sportu se silou knock outu. Ve filmu se objeví i Steve McQueen a Robert Loggia. Zaujměte místa nejblíž ringu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

aluna 

všechny recenze uživatele

Je to spíš komedie, protože i ty ne úplně veselý momenty jsou podány úsměvným způsobem. A některý pasáže jsou fakt kouzelný - armáda, první rande, kino, Norma přidržující lampu, Norma na tréninku, zápasy...Newman coby Graziano má dokonale "řízkovsko-balíkovskou" mluvu a řeč těla (i když na to tlačí až moc...sorry Paule...)a vůbec je to celý milý (je s podivem, že přízvisko "milý" používám v souvislosti s boxem, ale ono to o boxu opravdu tak je a není zároveň). Ale co: Don't worry about a thing. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Legenda nezpochybnitelných kvalit, která by hravě mohla soupeřit s Rockym Balboou. Dějová linie není monotónní, což je velké plus. Krom toho, že je hlavní náplní filmu boj Graziana o titul mistra světa, se zde řeší jeho minulost, problémy s rodinou atd. Jak já tyhle typické Paulovy role zbožňuju, i když těžko říci, jestli zde Newman hraje kladnou či zápornou postavu... 85% ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Paul Newman se do toho primitivního rozevlátého výblitku ulice převtělil naprosto bravurně a Steve McQueen si tu odbyl svůj celovečerní debůtek jakožto Newmanův souputník Fidel, jehož druhý nejoblíbenější úd je kudla. Ono je to celé vskutku énrobýv, chci říct výborné, žádná úsečná mlátící epizodka, nýbrž jeden pořádný flák biografie s důstojně zdviženým nosánkem a výbušným pravým hákem. První polovina je mile klukovská, druhá mile tápavá a všude okolo jsou milé výměny zlomených čelistí v propoceném ringu. Někdo tam nahoře tě má rád je takový domnělý předskokan Scorseseho Zuřícího býka, přecejen v těch miloučkých padesátých letech se odpudivé excesy buldočího ksichtu nemohly ukázat v takovém světle jako o tři desetiletí později, ale co naplat, stejně je to výborný film. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Celkom klasický film o živote boxera, ktorý svojimi víťazstvami dosiahol veľké veci. Ale musím povedať, že jeho novšia obdoba Druhá šanca v podaní Russella Crowea a René Zellweger sa mi zdal omnoho sympatickejší. Tento film skôr diváka láka na tú doby drsnými súbojmi v ringu a nie romantickým vzťahom medzi hlavnými hrdinami. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o bojovém umění. Miluju filmy o boxu. To je jeden z dvou hlavních důvodů, kvůli kterým jsem se podíval na tento film. Druhý důvod je Paul Newman. Byl to PAN HEREC. Ve Frajeru Luke mi to dokázal asi nejvíce, a v tomto skvělém kousku to jen potvrdil. Jeho přidrzlý výraz se nikdy neokouká. Nemluvím o jeho dalších výtečných rolích, které si rád pustím ještě nejméně jednou či dvakrát. 95% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. července 1956 v San Franciscu v Kalifornii. (ČSFD)
  • Obsazení hlavní role Paulem Newmanem bylo velmi kritizováno. Nejen, že ve svých 30 letech byl o celých šest let starší než James Dean, který byl do role Rockyho Graziana původně obsazen, ale především Newmanův snímek Stříbrný kalich (1954) byl kritiky roznesen na kopytech. (žvanimírek)

Reklama

Reklama