Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je jí přes třicet, nemá práci ani partnera, a navíc se jí příbuzní snaží někoho dohodit. Leyla se ale rozhodne začít znovu a pouští se po vlastní cestě za štěstím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

chamonix 

všechny recenze uživatele

Řekněte mi: je Lejlina sestra předělaný chlap, nebo není? Já bych si na to vsadil. Ale bez ohledu na to, kolikáté pohlaví sestra je, i tak je něco v Evropě špatně, když v Nizozemském království mluví o "našem králi" a myslí marockého monarchu. Když je normální dovážet domluvené muslimské nevěsty z Afriky. Když je znovu v Evropě standardem domluvené manželství ... (např. v Tádžikistánu se už rodilo tolik dětí s genetickými vadami, že domluvené svatby mezi bratranci a sestřenicemi před pár lety zakázali zákonem; v Saudské Arábii je nezakázali a výsledkem je, že třeba na jejich pražském velvyslanectví je až třetina dětí postižených)      +++       na americkou produkci nejsem, vždy dávám přednost Evropě, přesto ale tentokrát musím místo Chudinky doporučit jiné dvě imigrantské komedie: Perská verze, či Americanish ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Holandská komédia odohrávajúca sa v marockej komunite. Znie to celkom atraktívne a exoticky, však? Ale žiaľ, až taká sláva to napokon nebola. Scenár bol relatívne vydarený, hoci nič výnimočné, ale tá teatrálnosť tomu výrazne ubrala z celkového dojmu. A to je celkom škoda, lebo to malo určite na viac. Takto sa to napokon zošmyklo pod hranice priemeru. Maryam Hassouni (Leyla) je skutočne sympatická herečka, takže aspoň tá to ako tak zachraňovala. Keby to bolo aspoň o kúsok menej teatrálne, tak by to bolo aspoň na 3*. Ale takto... len na 2* ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Meskina je anglická transkripce arabského slova مسكينة (čti miskína), český název Chudinka je jeho překlad. (chamonix)

Reklama

Reklama