Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2017), 27 h 54 min (Minutáž: 40–79 min)

Předloha:

James Patterson (kniha)

Hudba:

Chris Tilton

Hrají:

James Wolk, Nora Arnezeder, Nonso Anozie, Kristen Connolly, Billy Burke, Carl Lumbly, Isaac White, Brian Tee, Tamara Tunie, Shane Jacobsen, Han Soto (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na Zemi propukla vlna zvířecích útoků proti lidem. Jsou koordinované, zuřivé a ve většině případů smrtící. Skupina vedená zoologem Jamesem Wolkem má za úkol zjistit co a proč se děje a hlavně....jak to zastavit. (TV Nova)

Recenze (53)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Co se po prvním díle jevilo jako předvídatelná tuctovka, se v průběhu sezóny stalo velmi milým překvapením. Samotné téma sice působí přitažené za vlasy, ale zpracování je hodně zdařilé. Tvůrci se nedrží zpátky, vedlejší postavy zabíjejí jak na běžícím pásu a útoky zvířat jsou patřičně napínavé. Nesourodá skupinka hlavních hrdinů, která se snaží najít příčinu agresivního chování zvířat, má své kouzlo a zejména Billy Burke je jako obvykle k sežrání. Po výborném season finale bych další řadou určitě nepohrdla. 1. série - 80% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jaképak by to asi bylo, kdyby si zviřátka řekla "a dost!" (© by Dolores Jane Umbridge) a rozhodla se spojit síly za účelem podrobení lidí? Na to se pokouší odpovědět seriál Zoo. Nepřiznané guilty pleasure se většinu času pohybuje v rovině příjemně béčkové atmosféry starších hororů, a díky rychlému tempu tak nestíhá nudit, kvůli dost možná nejhorším seriálovým dialogům ever ovšem až příliš často sklouzává do vyložené trapnosti. Ty tři si to urve, uvidíme, co přinese potvrzená druhá sérka. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najväčším plusom ako prvej, tak druhej sezóny je tím sympatických hrdinov, ktorí držia pokope, navzájom si pomáhajú, vzájomne sa doberajú, hláškujú, občas sa pohádajú, ale nakoniec si kryjú chrbát aj za cenu straty vlastného života. Ďalším plusom sú samozrejme samotné zvieratá, ktoré sú často po vizuálnej stránke prevedené veľmi zle (najmä "hybridy" na konci druhej sezóny), ale sú použité v pôsobivých scénach (leňochod spôsobujúci zemetrasenia, had vyliezajúci z úst človeka...). Oceniť treba i nekompromisnú likvidáciu množstva postáv - hlavne druhá séria je nečakanou masakrou kladných postáv. Aj v druhej sezóne hrdinovia cestujú po celom svete, ale na rozdiel od prvej na to tentoraz majú parádne lietadlo s takmer neviditeľným kapitánom (!). Scenáre absolútne nedávajú zmysel (finále druhej série - megadôležitý "kontajner" preváža skupinka šiestich vojakov), ale ich nepredvídateľnosť divákovi umožňuje (po)zabudnúť na to. Potešili ma aj kvalitné koncové cliffhangery oboch sérií. Bohužiaľ, tretia séria ma sklamala a i vinou jej mizerných (ne)kvalít musím nakoniec celkové hodnotenie tohto seriálu z pôvodných 80% znížiť na 60%, pretože tretia sezóna napáchala skutočne príliš veľké škody na to, aby sa to dalo ignorovať. Už prvé dve nemali s realitou veľa spoločného, oproti tretej však pôsobia ako seriózny dokument z Discovery. Množstvo (zlého) CGI (hybridy), množstvo nových postáv (ktoré sú nudné), množstvo starých postáv (ktoré sú stále fajn, ale už to nie je to, čo to bývalo), apokalyptický rozmer tomu nič moc nedal, telenovelové scenáre plné absurdných twistov, no proste celá tretia sezóna je jedna obrovská hovadina. Ale, paradoxne, i vďaka tomu sa bavíte (pretože skutočne netušíte, s akou obskúrnosťou sa scenáristi vytasia o minútu neskôr). Pre mňa každopádne sklamanie. Tretia séria sa vydala o dosť iným smerom, ako prvé dve, čím nepochopiteľne zariskovala a doplatila na to - štvrtá séria nebude. Tretia sa končí cliffhangerom, ktorý teda zrejme už nikdy nebude vysvetlený. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Vodsejpá ale nebaví. Je napínavej, ale o hrdiny se nebojíte. Vypadá profesionálně (páč Brad Anderson), ale stejně se časem obávám tupé vaty a zbytečného natahování... To je v kostce pilot seriálu Zoo o zabijáckých zviřátkách. Z tohohle měl bejt splatter, ne thrillerový drama. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ano co když se vše změní a zvířata převezmou vládu nad námi skvělý nápad ale málo využitý. Příběhově se nedá nudit herecky taky ne a místy je napětí a atmosféra skvělá ale čekal bych krvelačné jatka přesto sem i tak málo spokojený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už sám nápad byl super. Nejenže se zvířata´chovají nepřirozeně agresivně, ale útočí koordinovaně a ač si tvůrci museli vystačit se skromnějším rozpočtem, zvířecí ataky byly povedené, napínavé a seriál se nebál ani nějaké té krve navíc. Svižný byl i sám příběh, kdy se pětice lidí různého zaměření vydává na cestu za lékem, přičemž jim v cestě stojí nadnárodní společnost i tajné služby, které sledují vlastní cíle. A co se povedlo asi nejlépe, byl casting. Ani jednomu z herců není co vytknout a jako chlapa mě potěšila účast té hezčí Angeliky Nory Amezeder a Kristen Connolly, pro kterou mám slabost už delší dobu. Vůbec bych se nezlobil za další řadu. Už jen proto, abych se dozvěděl, co následovalo po finální scéně. 80% ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

V seriálovém zpracování knihy Jamese Pattersona (u nás vyšlo jako Smečka a zatím jsem nečetl) jsem se obával především toho, že pro zobrazení situace, kdy zvířata po celém světě cíleně napadají lidi s cílem je vyhubit, bude třeba velké množství hodně špatného CGI, a příběh to zabije nebo zesměšní. Po skončení první řady můžu říct, že tato obava byla lichá. Domácí i exotická zvířata jsou totiž až na několik málo vyjimek z poslední episody naprosto skvělá a přirozená, a pravděpodobně ve většině záběrů skutečná (taky mají na imdb ve full credits hodně animal trainerů). Zato ty lidi, ou jé. Čím se zápletka víc komplikuje, tím jsou dialogy i scény pitomější, oslí můstky gigantičtější, a celá scéna méně a méně uvěřitelná. A to přesto, že jsem ochoten věřit v existenci takové mutace, a nepokrytě fandit zvířatům. V posledních episodách pak scénáristická beznaděj vrcholí: nevadí mi, když hlavního hrdinu obklíčí dva rotvajleři a dvě kočky domácí, a společně ho naženou do nárůčí paviánů (jak už jsem řekl, zvířata hrajou super), ale obraz apokalyptického Washingtonu, který se vylidní po zabití pár tisíc lidí na celém světě dohromady... fakt ne, dík. 3/5 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to působí tak, že za scénáristickým stolem sedí lidí kteří mají talent napsat rafinovaný vtip nebo záživný dialog, ale už jim dělá problém napsat ucelenější tvar o rozsahu celé jedné série. Tím spíš, když základní premisa tohodle seriálu je tak padlá na hlavu, že snažit se to udržet v jakš takš seriózní formě je téměř nadlidský výkon. Ve výsledku to není ani pro vegany mazlící se s delfínama, ani pro steakožrouty, ani pro romantiky, ani pro milovníky absurdního humoru... Je to taková pouliční směska která není ani kočka ani pes, trochu smrdí, není moc roztomilá, ale člověk je stejně tak nějak zvědavý jakou neplechu na sousedovic dvorku napáchá... ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nedonutila jsem se pustit si 4. díl. Takové nemastné neslané a absolutně to nevyplnilo svůj potenciál. 2* ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

První řada měla svá pro a proti, některé epizody byly slabší, některé lepší, ale jako celek mě ZOO dost bavilo. Fajn herci i postavy a příběh, i přes pár much, se mi líbil. Bylo tu napětí, především v epizodách ke konci a i celkem dobrý cliffhanger. Bohužel se obávám, že druhá řada nebude. 70 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pro nenáročné teenagery. 1) Nesmysl stíhá nesmysl, ale seriál má švih a sympatické protagonisty. 2) 30letý James Wolk (Jackson Oz, hlavní role) i 29letý Josh Salatin (infiltrátor Logan Jones) jsou pěkní kluci. 3) Psáno po dvou řadách. ()

JohnMiller odpad!

všechny recenze uživatele

Ako seriózne!! Videl som prvé 2 časti. Levi tam naháňali a lovili ľudí. Tak, neviem ako z tohoto mohol byť bestseller, ale tá hodinka a pól čo som videl, ma neskutočne rozosmiala. To je tak niečo neuveriteľne hlúpe. Zápletka, herci, dej, že to až zabolí...Vhodné pre TV Narkózu. Ešte, že nemám TV. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

První řada byla zábavná a svěží, neskutečně mě chytla. Bylo to boží do té doby, dokud nezačala druhá polovina druhé řady. Ještě nikdy jsem neviděla tak zprasenej seriál. Pak to byla jedna dlouhá nelogická trapná nuda, která vygradovala úplně mimózním dvoudílným finále, do kterýho narvali největší možný množství klišé a takovejch WTFků, že to snad ani není možný. Billy Burke byl super, Nora jako Chloe taky, ale to nestačí. Kdyby to po první řadě neobnovili, udělali by světu službu. Třetí řadu už fakt nedám, už ten konec druhé byl čiré utrpení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to docela zajímavě... Zvřatům hráblo, útočí na lidi a jedna skupinka se sanží zjistit, co se děje... Co se z toho ale stalo potom... Ne, to opravdu nestojí za řeč. Naprosto zbytečná rodinná dramata, řeší se tu vztahy a v nějakých dílech se vlastně nic nestalo... Takže se z toho stal další seriál, co dobře začal, ale pak šel rychle dolů. Škoda. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Neskutečně nevyrovnaný pilot, jehož potenciál se nedá vyčíslit. Zásadním problémem jsou postavy. Nefandíte jim, nepřejete jim nic pěkného ani bolestivého, prostě s nimi pouze proplouváte a neskrývaně fandíte zvěři. To na co se všichni těšili se ovšem nedostaví. Tempo, napětí, gradace ani útoky nejsou tím čím se zdály z promo materiálu. Uvidíme s čím tvůrci vyrukují příště, akorát by to chtělo přidat na plyn. Nejlínější pilot letní sezóny. 65% ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Zoo. Podle knihy Smečka, možná i výstižnější název. Parta , složená z žurnalistky, zahraniční agentky, veterinárního patologoa, safari průvodce a odborníka na zvířecí chování, začne pátrat, proč se začaly zvířata měnit. Nakonec dojdou k závěru, že za všechno mohla společnost Reiden Global, která dávalo do všech svývh výrobků "mateřskou buňku". Právě kvůli ní začala být zvířata dominantní. Prakticky, každý díl pojednává o jednom druhu zvířat. Seriál je kvalitně natočen, o čemž svědčí nejen úvodní znělka, ale i skvělá hudba a střih. Třináctidílný seriál má vlastně 560 minut, ale ani se to nezdá, jak rychle odsýpá, že jste u něj strávili přes 9 hodin. Přesto, že jsem ani jednoho z herců předtím neznal, docela jsrm si oblíbil Jamese Wolka, který vypadá na slušného herce. Seriál má také druhou linii, a to spojenou s veterinárním patologem, který má umírající dceru. Tato linie se prolíná všemi díly. Seriál má velice zajímavý konec, který mě dost zaujal. 22. 10. 2015 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Zoo postupne naberá na obrátkach a začína sa konečne zaujímavo zamotávať dej. Nechcem to zarieknuť (videné 4 epizódy) ale snáď ešte tvorcovia ponúknu nejaké prekvapenie aby seriál zakončil sériu v Áčkových vodách. Námet má potenciál, od stanice CBS ale na druhú stranu nič iné ako bezpečný štandart ťažko čakať. ()

Související novinky

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

10.08.2020

V roce 2017 Netflix uzavřel smlouvu s komiksovým spisovatelem Markem Millarem, která v podstatě streamovacímu gigantovi zajišťuje práva předělávat originální komiksy slavného spisovatele do filmové… (více)

Reklama

Reklama