Reklama

Reklama

Zoo

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2017), 27 h 54 min (Minutáž: 40–79 min)

Předloha:

James Patterson (kniha)

Hudba:

Chris Tilton

Hrají:

James Wolk, Nora Arnezeder, Nonso Anozie, Kristen Connolly, Billy Burke, Carl Lumbly, Isaac White, Brian Tee, Tamara Tunie, Shane Jacobsen, Han Soto (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na Zemi propukla vlna zvířecích útoků proti lidem. Jsou koordinované, zuřivé a ve většině případů smrtící. Skupina vedená zoologem Jamesem Wolkem má za úkol zjistit co a proč se děje a hlavně....jak to zastavit. (TV Nova)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ono to působí tak, že za scénáristickým stolem sedí lidí kteří mají talent napsat rafinovaný vtip nebo záživný dialog, ale už jim dělá problém napsat ucelenější tvar o rozsahu celé jedné série. Tím spíš, když základní premisa tohodle seriálu je tak padlá na hlavu, že snažit se to udržet v jakš takš seriózní formě je téměř nadlidský výkon. Ve výsledku to není ani pro vegany mazlící se s delfínama, ani pro steakožrouty, ani pro romantiky, ani pro milovníky absurdního humoru... Je to taková pouliční směska která není ani kočka ani pes, trochu smrdí, není moc roztomilá, ale člověk je stejně tak nějak zvědavý jakou neplechu na sousedovic dvorku napáchá... ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Zoo je veľmi zaujímavý seriál, dokonca by som povedal, že námet bol jedinečný. Zatiaľ som sa totiž nestretol so seriálom, ktorý by sa toľko zameriaval na zvieratá a čo by bolo keby zvieratá povedali NIE! Z 1. série som bol úplne unesený, dej bol napínavý, postavy sa presúvali a riešili problémy so zvieratami po celom svete a divák nikdy nemohol nič predvídať. Kvalita 2. série podľa mňa o niečo klesla, ale seriál si viac-menej zachoval svoj charakter aj naďalej. Komplikácie však nastali pri udalostiach dielov 2x04 a 2x05, kedy seriál stratil časť divákov. Nemôžem im to mať za zlé, veľa vecí sa týmito 2 dielmi zmenilo. Definitívny zlomový okamih však prišiel až v záverečnej epizóde 2.série, kedy nastalo niekoľko zlomových udalostí, seriál sa začal uberať úplne iným smerom. Na konci 2. série sa čas v seriáli posunul o 10 rokov. Za 10 rokov sa toho veľa zmenilo, zmenili sa charaktery postáv (najviac sa zmenila asi Jamie, zrazu z nej je pomaly Terminátor), zvieratá nahradili laboratórne vytvorené hybridy, a zmenil sa celý svet. 3. séria sa začala uberať absolútne zlým smerom, už to viac nebolo o zvieratách. Plno divákov to jednoducho neznieslo a seriál začal strácať sledovanosť skoro raketovým tempom. Navyše záver 3. série bol absolútny fail, diváci očakávali nejaké rozuzlenie, možno vyriešenie problémov, záverečný diel však skončil ako keby v polovici série. Tvorcovia seriál kvôli nízkej sledovanosti samozrejme zrušili s absolútne otvoreným a blbým koncom. Čo sa však týka hereckého obsadenia, môžem len chváliť, síce väčšinu hercov som predtým nepoznal, ale až na pár výnimiek hrajú výborne. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to docela zajímavě... Zvřatům hráblo, útočí na lidi a jedna skupinka se sanží zjistit, co se děje... Co se z toho ale stalo potom... Ne, to opravdu nestojí za řeč. Naprosto zbytečná rodinná dramata, řeší se tu vztahy a v nějakých dílech se vlastně nic nestalo... Takže se z toho stal další seriál, co dobře začal, ale pak šel rychle dolů. Škoda. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení! Seriál, kterej se konečně nebojí pustit se do něčeho netradičního a za to si mě získal. I když je na první pohled vidět, že peníze byli zrovna něde jinde, zpracování to nijak neuškodilo. První série prostě super. Zvířat sice postupně ubývalo, ale děj i charaktery hlavních postav absenci zvířat nahradí. Druhá sezóna už je bohužel o třídu níž a poslední tři díly už jsou vyloženě špatný. Škoda, protože z tohohle nápadu šla udělat totální seriálová pecka. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Námět je celkem zajímavý, ale provedení je naprosto strašlivé. Nebýt sympatických postav a zvědavosti jak to bude dál, utnul jsem to už dávno.Na imbecilitu scénáře jsem dost alergický, a tady je ho v míře vrchovaté. Podivné zvraty v ději,nelogické nesmysly, chování postav...někdy vysloveně hrůza. Město terorizují zdivočelá zvířata, a armáda nikde, lidé navzdory nebezpečí nemají ani klacek a chodí temnými uličkami sami...Věznici se všemi dveřmi dokořán vyvraždí cca 6-8 vlků, ačkoliv by je pár lidí s tyčema umlátilo.Několik vojáků s automaty se nechá zmasakrovat pár leopardy. Nikdo nemá v ruce nic, nechává se překvapit, v džungli obklíčeni zvířaty, o kterých už vědí, že útočí na lidi se procházejí jako by se nechumelilo...A to i v pozdějších dílech. Někdy už jsem vysloveně na hrdinu poté, co pronesl větu typu " Jdu se projít," atd. řval VEZMI SI ASPOŇ KUDLU TY HOVADO! nebo ZAVŘI ZA SEBOU TY DVEŘE! O hlavní zápletce, která je šita horkou jehlou nemluvím, to jsem v rámci určité béčkovosti ochoten snést. Tohle všechno mi tak vadilo, že jsem to málem nedokoukal. Zkusím druhou sérii, ale nevím nevím. ()

Galerie (330)

Zajímavosti (4)

  • Pre tvorcov bolo nanajvýš dôležité, aby zvieratá pôsobili vierohodne. Na pľaci sa vystriedali dve tisícky živých zvierat. (krasomama)
  • Tvůrci původně plánovali natočit 5 sérií s dalším možným prodloužením, nakonec byl však seriál v roce 2017 po 3 sériích zrušen s otevřeným koncem kvůli nízké sledovanosti. (patrik1177)
  • Prvé, čo sa Kristen Connolly spýtala producenta po prečítaní scenára, bolo, ako natočia scény s levmi. Šokoval ju odpoveďou, že proste privedú živé levy. (krasomama)

Související novinky

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

Komiksový film Marka Millara se hýbe kupředu

10.08.2020

V roce 2017 Netflix uzavřel smlouvu s komiksovým spisovatelem Markem Millarem, která v podstatě streamovacímu gigantovi zajišťuje práva předělávat originální komiksy slavného spisovatele do filmové… (více)

Reklama

Reklama