Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružství začíná, když neidentifikovaný mimozemský vetřelec zničí flotilu klingonských křižníků. Kapitán James T. Kirk se hrdinně vrací do čela nově ztransformované lodi U.S.S. Enterprise, kde převezme velení. Toto dobrodružství odstartovalo jednu z nejdéle běžících filmových franšíz všech dob s hereckým obsazením původní série Star Trek, včetně Williama Shatnera, Leonarda Nimoye, DeForesta Kelleyho, George Takeie, Nichelle Nichols, Waltera Koeniga a Jamese Doohana. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

shimpy(CZ)

Jak píše tady kolega Eodeon - znalost seriálu je fajn pro lepší orientaci ve světě Star Treku a postavách, plus snáze pochytíš drobné narážky a odkazy na to či ono. Každopádně, třeba před filmem Wrath of Khan, bych se Ti nebál doporučit epizodu "Space seed" z TOSky, na kterou film Wrath of Khan volně navazuje, ale opět to není vyloženě nutnost.. ;)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

shimpy(CZ)

výhoda v tom samozřejmě je a to kvůli některým souvislostem a snaží orientaci ve fikčním světě, ale znalost seriálů není nutně vyžadovaná. podle mě se bez ní krásně obejdeš.

shimpy(CZ)

shimpy(CZ) (hodnocení, recenze)

Mám takový dotaz. Chystám se před premiérou nejnovějšího filmu "Do neznáma" podívat na všechny předchozí filmy, počínaje tímto z roku 1979. Jediné, co jsem ze Star Trek univerza viděl, byly 2 poslední filmy od J.J. Abramse.
A ten dotaz zní: Je nějaká výhoda v tom, když znám i předchozí seriál? Nebudu se tady v těch starších filmech muset bát toho, že se nevyznám v souvislostech? Díky za odpověď. :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon, Jakkob

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Machistický egomaniak Kirk zase zachraňuje Zemi. Námět a vizuální stránka jsou parádní, samotný scénář a herecké výkony už ne tolik oslňující. Nicméně je to jediný Star Trek film, který se nezdráhám označit jako sci-fi.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Dnes zcela bez jakékoli pochybnosti sám za sebe prohlásím, že první Star Trek film je stejně taková klasika sci-fi, jako je Scottův Blade Runner, či Lucasovy Star Warsy (konkrétně ep. IV). Audio-vizuálně dodnes velice působivé, herecky skvěle zahrané, příběhově typicky "Star Trekovské", ale přesto velice zajímavé a to i přes absenci jakéhokoli boje či voj. střetu a především pak přenádherná NCC-1701 Enterprise, která se za doprovody nezapomenutelné melodie Jerryho Goldsmitha vydává vztříc možná svému největšímu dobrodružství of all time :) Za mě po dnešní projekci krásných a zasloužených 5*...

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

kiddin' vyslo ) ,usim uznat.. som znacne "zalozeny" na technike - mozno preto ma tahaju rozne futuristicke veci, a kde inde nez vo scifi by som to nasiel) a kedze ma bavi aj astronomia, vesmir je dalsou kapitolou samo o sebe .. a navyse rad sa nechavam unasat kludne aj do extremov - virtualny svet ma nieco do seba, a opat kde inde by ... aaale vsak uz to poznas .-)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

mam rad scifi a tak povedal som si: jezismarja ved ja nemam zhliadnuty ani star trek ani star wars, musim to napravit -chcem byt v obraze, nech uz je akykolvek )

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

pozriet si film po 30 rokoch jeho uvedenia ??..ved ja sam v tejto chvili tolko rokov ani nemam.... to bude teda tazke hodnotenie .... niektore minuty boli dost znacne natahovane, bolo to dost tazke, no prekusal som sa, myslienka filmu zaujimava, verim ze dalsimi castami moja spokojnost bude len gradovat) 1*

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Ale jo. Viděl jsem to teď asi po 7 letech (na metrové TV :-) a přehodnotil jsem své hodnocení ze 3* na 4*... je to sice zdlouhavé, ale stále velmi pěkné sci-fi.

Související novinky

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama