Reklama

Reklama

Vražda mezi mormony

(seriál)
  • USA Murder Among the Mormons
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

V mimořádném snímku podle skutečného zločinu nabyde riskantní operace vražedných rozměrů a do základů otřese církví na celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Po naprosto nudném a nezajímavém prvním díle, přichází v druhém zcela šokující obrat, v který bych nikdy nečekal. Pak už jsem jen čuměl s otevřenou tlamou. Jeden člověk přinese nové svědectví o základech mormonské církve v podobě nalezení starého dokumentu a začíná tak spleť událostí, které vyvrcholí v tu nejhorší možnost - vraždy. Následné vyšetřování odhalí šokující realitu. První díl je opravdu takový nemastný, neslaný, nějak jsem se nemoh zakoukat. Navíc, když jde o dokument zabývající se náboženstvím, tak to už je pro mě úplně mimo. Ale vydržte do druhého a snad budete přitlučení k obrazovce jako já. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Přehledné vyprávění, hodně podrobné. Rozuzlení - zvrat přijde v závěru druhého dílu. Třetí díl je popis pachatele sám sebou a jeho nejbližšími, jeho motivy, mnoho archivních záběrů. Mnoho inteligentních otázek. Pachatel s obětmi nemel žádný soucit. Zabit je krutě hřebíky napěchovanými v bombě s tím, že "život je nejistý a třeba by stejně zahynuly při autonehodě". ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím uznat, že Vražda mezi mormony je jednoznačně jeden z těch slabších krimi dokumentů, srovnávat ho například s Night Stalkerem, hotelem Cecil nebo s "koťátky" je prakticky nemožné, neboť kvalit zmíněných dokumentů nedosahuje ani z poloviny. Ať už se to týká zvoleného tématu, který sám o sobě není až tak poutavý, nebo poměrně nezáživného zpracování, což se projevuje zejména pomalým tempem, nezajímavými osobami, ale také především zbytečně velkého množství různých náboženských řečí, které mi neskutečně lezly na nervy a přišlo mi, že tím tvůrci zbytečně upozadili samotné vyšetřování. Upřímně jsem měl co dělat, abych ty téměř 3 hodiny intenzivní nudy vydržel. Nicméně i tak oceňuji, že si tvůrci dali práci s různými dobovými záběry a všemožnými materiály, potenciál by tam jistě byl, bohužel je ale trestuhodně nevyužitý. 5/10. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Salt lake city Utah - jedno z nejvíce mormonských měst v Americe. Stát, kde jsou lidé mormonského vyznání ve vedení města v čele se samotnou církví. Stát, kde jednoho dne v roku 1985 objeví Mark Hoffman údajně pravý "mločí dopis", který vyvrací to, že mormonská víra byla založena andělem Mormoni, který vyvolenému v lese ukázal místo, kde leží kniha zlatých desek, ale že k objevení této knihy byl vyvolený doveden bílým mlokem. Říkáte si, že je to naprostá blbost? Mormoni nevěří tomu, že by jejich počátek nestvořil anděl, ale jakýsi ještěr, což zavání čarodějnictvím.  A co když se ukáže, že ten dopis je opravdu pravý, což potvrdí i experti při analýzách a dokonce i nejlepší experti FBI? Máte v rukou dopis, který je 300 let starý a vyvrací absolutně základy mormonské víry. A to se samozřejmě církevnímu vedení nelíbí.  Jako bonus zemřou dva lidé, kteří s Markem Hoffmanem spolupracovali díky bombovému útoku, který na ně byl nastražen. A pak je tu jeden expert, který tvrdí, že dopis pravý není, i přesto všechno.  Spoiler: Mark Hoffmann je považován za jednoho z nejlepších padělatelů na světě, který svoje metody vymýšlel od 10 let.  V současné době si odpykává doživotní trest. Z krimi produkce Netflixu se jedná sice o pomalejší dokument, ale já na to koukala s otevřenou pusou. Mormoni jsou pro mě sekta, která ovládá velkou část světa, ale Markův přístup a promyšlenost mě fakt dostali.  80% ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na nejakou hlubsi sondu do mormonske duse v kontrastu s realitou pri vysetrovani, coz ale bylo znacne ovlinene filmem Svedek s H.Fordem :D, ktery se mi vybavil, kdyz na me tahle mini serie vyskocila na Netflixu. To ale nebylo cilem, a tak se dockame jen obecneho popisu bez nijakeho pitvani reci ucastniku, kteri veri na kouzelne mloky. Pribeh se toci kolem "podezdreleho", at nespoileruju, ktery by s Frankem Abagnalem tvoril silny kombo:)) a jako takovy nenudi a netahne se jako tomu bylo treba u hotelu Cecil. Pro fanousky, kteri uz maj vseci top krimi pripady skouknuty, to bude prijemna jedmohubka. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama