Reklama

Reklama

Případy sestry Terezy

(seriál)
  • Francie www.SoeurThérèse.com (více)
Francie, 2002, 21x90 min

Hudba:

Charles Court

Hrají:

Dominique Lavanant, Martin Lamotte, Edith Scob, Taïra, Marie Denarnaud, Delphine Serina, Michel Vuillermoz, Christine Boisson, Alexis Loret, Lizzie Brocheré, Jean-Christophe Bouvet, Marc Citti (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Koprodukčný seriál spoločností Telecip, RTL TVI, Be Films a francúzskej televíznej stanice TF1 vznikol v hlave scenáristu Michela Blanca, ktorý so svojím nápadom o kriminalistke v sutane oslovil producentov. Jeho idea sa im zapáčila, a tak čoskoro v roku 2002 vznikol prvý celovečerný televízny film s obľúbenou francúzskou herečkou Dominique Lavanantovou v hlavnej úlohe mníšky v jednom parížskom kláštore, sestry Terezy. Scenáristami sú Vincent David a Gilles Fareau spolu s Michelom Blancom, ktorí s galskou ľahkosťou, vtipom a nadhľadom vytvorili plnokrvné kriminálne príbehy, ktoré sa nevyhýbajú ani zobrazeniu života v modernom kláštore. Možno aj preto, že len málokto z nás si dokáže predstaviť, ako to vlastne za múrmi kláštora vyzerá a ako jeho obyvatelia žijú, vyvolala hneď prvá snímka vo Francúzsku mimoriadny ohlas, a tak postupne, až do roku 2005, vzniklo ďalších päť televíznych filmov. Príbehy sestry Terezy sú v krajine svojho vzniku úspešné, za všetko stačí spomenúť divácku sledovanosť pri premiérach jednotlivých dielov, ktorá sa pohybovala vždy na hranici 30 %. Predsa však, detektívny pátrač v kňazskom úbore nie je žiadnou novinkou ani v literatúre, ani vo filmovej či televíznej tvorbe. Milovníci detektívnej literatúry si určite spomenú na pátra Browna slávneho anglického spisovateľa G. K. Chestertona či detektívne romány skutočného katolíckeho kňaza, pátra P. Ronalda Knoxa, ktorý v jednom zo svojich románov zverejnil aj Desatoro detektívky (na základe jeho pravidiel vznikol obľúbený český kriminálny seriál Hříchy pro pátera Knoxe so Zlatou Adamvoskou v hlavnej úlohe). A priatelia detektívky na televíznej obrazovke sa už určite stretli so seriálmi Prípady otca Dowlinga (USA), Otec Schwarz zasahuje (Schwarz greift ein) či najnovšie Otec Braun (Pfarrer Braun), oba nemeckej proveniencie. A tak sa tentoraz vyberme do Paríža, kde neposedná sestra Tereza nezabudla na nič zo svojej predchádzajúcej policajnej praxe... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

B!shop odpad!

všechny recenze uživatele

Nemci toci snad jeden krimiserial za druhym, vsechny az na kobru 11 jsou stejny a jediny v cem je rozdil je hlavni postava, ktera resi pripady. V tomhle je hlavni postavou stara baba tudiz si to nezaslouzi nic jinyho nez odpad. ()

Grafito 

všechny recenze uživatele

Zas tak špatná sestra Tereza nebyla.. tolik odpadů si určitě nezaslouží.. i když uznávám, že postarší jeptiška jako ústřední postava detektivního seriálu moc fandů mít asi nebude.. přesto se pár vtipů sešlo a zápletky nijak nevybočovaly z běžného seriálového rámce Colombů, Matlocků, nebo Jessicy Fletcherový.. ()

Reklama

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Jeptiška v klášteře na stopě zločinu. Potřebuje tohle ještě nějaký další komentář....? Myslím, že nikoli. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama