Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Renomovaný a uznávaný exorcista se spojí s nováčkovským knězem na svém prvním tréninkovém dni. Když se kněz ponoří hlouběji do pekla na Zemi, tak hranice mezi dobrem a zlem se stírají a objevují se jejich vlastní démoni. (Flekoun58)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Další vymítací film, který z diváka spolehlivě vymete poslední zbytky víry ve svižné, zábavné a sysluplné posedávače a co vypadá, jako by jej uplácala zfetovaná oligofrenní kudlanka po nedělním foukání do šalmaje v sakristii. A tak se až démonický neherec a mimořádně leklý, slizký jeliman s konstantně strnulým výrazem „právě-jsem-přeblafnul-Belzebuba“ hodinu a půl potácí žumpou scénáristické bezradnosti a kauzálního kokotismu, přičemž recituje náhodně losované úryvky z Bible divně soptícícm statistům, když tu náhle jednu vypálí zrcadlu, udělá to puffff a pekelník se na to zčistajasna vysere. Narkoleptický exorcismus pro zvláštní školy, po němž kromě puchu zkažených vajec zůstanou jen tři palčivé otázky: Kdo pustil za kameru takového nesvéprávného idiota? Jaký hňup dal na takovou otravnou, do pekla volající debilitu dobrovolně prachy? a Co v něčem takovém, kurva, dělal Gej Hruškáč???!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedomrle horrorová a krutě nezáživná televizní inscenace o exorcismu, s nedotaženým scénářem a ubohým vizuálnem. Možná vás lehoulince překvapí pointa, ale jelikož vám bude nejspíš úplně putna co se s postavami na obrazovce děje, na větvi z ní rozhodně nebudete. Dva tři lehce zajímavé momenty a jinak nic. Nejlepší z celého spektáklu je asi song k závěrečným titulkům (https://www.youtube.com/watch?v=nhiEIUhnF9A). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte doma dva metly alebo mopy, stačí odtrhnúť z nich rúčky a vytvoriť kríž. K tomu už len stretnúť nejakého funebráka, šlohnúť mu odev a límec na košeli spojiť bielym papierikom, vystrihnutom napríklad z výkresu. A môžete ísť na to. Asi taký seriózny je tento Training Day, Edition vymetač ďábla 2021. Neviem, koľko ten brigádnik za jedno vymetanie bral, ale euro na hoďku mohlo byť tak maximum. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vymítací filmy patří k mým nejméně oblíbeným hororovým subžánrům, protože málokdy přinesou nějaký svěží nový přístup nebo něco neokoukaného, většinou se jede přesně podle šablony. Touhle optikou oceňuju, že The Seventh Day patří k mála případům z posledních let, jehož tvůrci - co se týká děje - nějaká ta esa v rukávu drželi. Konceptuálně je to imho fakt docela dobře vymyšlené, o to víc mě ale musí mrzet veskrze matné zpracování. Zasloužilo by si to být působivější, potenciál tam byl. Mohlo se zatlačit na strašidelných scénách nebo na gore, nějak to formálně ozvláštnit anebo alespoň nevypustit zajímavou pointu na půl úst už asi čtyřicet minut před koncem, kdy značně ztratila na své možné působivosti a dopadla tak nějak ... bez dopadu. A taky je škoda, že hlavního postava - mladý otec Daniel - nemá bohužel ani kapku charismatu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hlavní důvod proč jsem na tento film upřel svou pozornost, byl ten, že v něm figurovalo jméno Stephen Lang. Mám tohoto herce docela rád a v obou dílech Smrti ve tmě podal velmi slušný výkon. Bohužel ten zde byl především jen jako lákadlo pro diváky, protože zde dostal jen vedlejší roli a před kamerou se moc neohřál. Což bylo sice mírné zklamání, ale co už. Hlavní prim zde hraje Guy Pearce (který si taky nevedl zle) a Vadhir Derbez – pro mne absolutně velká neznámá. Tato nesourodá dvojice však jak vidno dle ohlasů na internetu zrovna moc sympatií u diváků nedostala.   Hlavní problém však nevidím ani tak v nich, jako spíš v samotném scénáři. Milovníci nejrůznějších filmů o exorcismu totiž tvůrcům dost často vyčítají, že „kradli“ kde mohli. To už ale dnes dělá kde kdo, takže mě to moc nepřekvapuje. Já bych zase docela ocenil, že se vydali alespoň odlišnou cestou – tudíž že polovinu filmu nemusím čumět na nudné vymítání, ale příběh byl spíše veden jako takové duchovní vyšetřování, okořeněné o několik „soubojů“ s démonickými silami a finálním soubojem dobra se zlem. Efekty nebyli vyloženě marné, leč i tak se dočkáme jen několika celkem povedených pasáží, které stojí za větší pozornost (hned úvodní vymýtání s mladým Peterem a události po výslechu s policisty/ostrahou).   Bohužel tu byla i spousta hluchých míst, u kterých se někteří možná unudí téměř k smrti. Justin P. Lange prostě nedokázal vymačkat ani z poloviny to co se tu nabízelo. Mohlo to být určitě o něco brutálnější, nabídnout nějaký pořádný zvrat v příběhu – ten co nám byl ve finále nabídnut, moc překvapivý nebyl – Guy Pearce a Stephen Lang měli dostat více prostoru, jenže hlavní krajíc si pro sebe ukrojil ne moc výrazný V. Derbez, který prostě neměl absolutně šanci to utáhnout.50% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama