Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Jerry z Nebrasky přijíždí do New Yorku, kde chce zapomenout na svůj předchozí život a hlavně na svojí ženu Tess, se kterou se rozvádí. Prochází se po newyorských mostech, muzeích apod. a přemýšlí o svém dosavadním životě a jeho smyslu. Až do té doby, než potká na večírku nezaměstnanou tanečnici Gittel. Díky ní začíná nový život, snaží se udělat zkoušky a stát se znovu právníkem. Celou dobu je ale částí svého já pořád v Nebrasce a nakonec se vrací zpět, protože Gittel nemůže věnovat celou svou lásku. Pěkná konverzační studie vztahu muže a ženy. (bossy)

(více)

Recenze (11)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zoufale osamělý chlápek si na krk hodí záchranný kruh v podobě holky, co se k němu vůbec nehodí. Oba zrovna prožívají svá prázdna a tak jsou si dobří. Jenže on ji stále hodnotí: jsi moc tohle, málo tamto. Jejich rozdílné kdeco není ale největší překážkou v lásce a společném žití. On je stále připoután ke své exmanželce, protože rozvodové papíry jsou jen cár, a ona touží mít ho celého pro sebe, přestože ví, že zrovna tak cárem může být list oddací. Ospalého Mitchuma levou zadní přehrává krásně autentická Shirley MacLaine. 3,5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost slabe, romanticka komdia s Mitchumom /Lovcova Noc, Pryc od Minulosti, Big Steal/, kde samotny Robert Mitchum len sa prechadza z A do B? C? D? E ...... stretne babu, daju sa do reci ...... a nic, len dialogy, dialogy a zase dialogy. No a Mitchum sa do romantickych komedii hodi asi ako Rycrd Gir do roly 007 -ky. 50 % ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Prvních 15 minut jsem byla skoro nadšená. Dalších patnáct minut jsem čekala, kdy se ti dva na chvíli zastaví v rozhovoru, aby se nadechli a já stihla když ne promyslet slyšené, tak aspoň sama vydechnout. Tehdy jsem pochopila, že další hodinu a půl tito dva budou mluvit a mluvit a mluvit, jak nemluví ve skutečném životě nikdo kromě lidí, kteří zkoušejí divadelní role. Není to první zfilmování divadelní hry, které jsem viděla, ale první, které se mi zdalo být tak divadelně umělé. Ovšem skvělá hudba - bez debat. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Hořká a trpká romantika, v níž se pohybují dva tolik složité charaktery, že v čistě divadelní dramaturgii na poprvé divák jen těžko stíhá pochytit všechny motivace a skutečné pohnutky. Nejednoduché, ale lepší než se dívat na kýčovitou povídačku se špatnými herci. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hořké konverzační drama o vztahu který nemohl být tím pravým, bez ohledu na to, jak moc po tom toužili. On je zkušený, klidný, metodický a poučující, ona je emocionální, lehkomyslná a bezprostřední. Přesto k sobě našli cestu a dovedli svůj románek až do stavu, kdy museli udělat zásadní krok. Ona je svolná, on si myslí že taky, ale jeho minulost mu to nedovolí. Příběh je perfektně napsaný, ale co drží film nad vodou, je herecký výkon zamilované dvojice. Robert Mitchum a Shirley MacLaine byli výborná volba. Skvěle se doplňovali a i přes viditelnou nekompatibilitu povah to mezi nim pořád jiskřilo. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Nádherný film a dvou lidech, kteří k sobě chovají silné city. Hlavní hrdina je pro mě Jerry (Robert Mitchum) protože celým příběhem naprosto přesně a trefně prochází ve všech směrech. Příběh poukazující jak milenecký pár prochází vztahem jako na houpačce. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Roberta Mitchuma, tak mi tady vůbec neseděl. Drsňák hraje citlivku a trápí se s podivnou ženskou. Nepřišlo mi to ani moc vtipný, takže opravdu milostné drama páru, který zažívá to, co asi zažil každý. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

divadelní ilustrace nietzscheho teorie soucitu (soucit není projevem humánní emoce, ale pouze způsob jak opanovat a manipulovat toho druhého) a filozofie "amor fati" (svůj život máme v každém okamžiku milovat tak, jako by byl výsledkem naší svobodné volby, každou danou situaci prožívat tak, "jako" bychom ji sami chtěli - a nejen tak, "jak" bychom chtěli). ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný príbeh s dokonale prepracovanými dialógmi a s nepredstaviteľnou hereckou kombináciou R.Mitchuma a Shirley McLaine sa Robertovi Wisemu vyplatil. Dnešná filmová produkcia sa má čo od týchto melodramatických klasikov 50. - 60. rokov učiť a dohánať. Vizuálne jednoducho čisté, dejovo i herecky presvedčivé. Môžem jedine odporúčať všetky filmy z tohto obdobia. Zatiaľ som sa nikdy nesklamal. Určite tento dramatický kus nepatrí medzi filmy pre pamätníkov! keoma26 našiel výstižnú citáciu k filmu:-) 90% ()

Reklama

Reklama