Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Recenze (288)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rivalské napätie medzi Johnom Travoltom a Christianom Slaterom nedosahuje gigantických wooovských proporcií jeho podobne koncipovaných hongkongských klasík, a celý film miestami skĺza zo zdravého nadhľadu do nezdravej hlúposti. Ale atraktívne preslnené prostedie utahskej púšte, dynamická hudba Hansa Zimmera, prďácke Hummery a Travoltov parchant Vick Deakins sú ingredienciami, postačujúcimi na dve hodiny slušnej akčnej zábavy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Na Wooa slabé a nudné, na "běžného režiséra" dobré. Travolta jasně převyšuje nevýrazného Slatera. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach bože, proč Hollywoodu dovolili takhle zničit skvělého režiséra? Jediné štěstí je, že když mistr jakým John Woo bezpochyby je, natočí "špatný" film, přinejhorším to bude průměr. A protože k fajnovým akčním scénám hraje fajnová hudba, Travolta je jako "bad guy" taky fajn a hlavní ženská hrdinka je taky s klidem koukatelná, proč nedat ****? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mě ten film, především nevyváženým tempem, hnal k tomu, abych uvažoval o lepších třech, ale vyřčené "Tak ať táhnou, když nemaj smysl pro humor." ty čtyři dokonale pojistilo... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k předchozím Woovým majstrštykům je to nejspíš zklamání, ale vzhledem k tomu, že jsem žádné z "vrcholných" děl mistra Wooa doposud neviděl, považuji Zlomený šíp za super akci. 80% Zajímavé komentáře: Dan9K, Jiří K. , chlebos ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmy o armádě příliš nemusím, ale tento byl výjímka. Rozjelo se to hlavně poté, co přišlo shození bomb v poušti. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

John Woo tentokrát nepřesvědčil o svých režisérských kvalitách. John Travolta a Christian Slater mají také na víc, než ukázali zde. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Akční věc, která rozhodně neurazí a solidně pobaví, ale pokud znáte něco z HK tvorby tohohle akčního boha, asi to neobstojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $70,770,147Tržby Celosvetovo $150,270,147║ v rámci akcie to vie vždy John Woo riadne prepracovať, je tam hneď niekoľko vydarených pasáží či už z vrtuľníkom, pádom bombardéra či vlakom, nuž príbeh klasický otrepaný ale pozerateľný /70%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavná akční honička s nukleárními zbraněmi. Žádný zázrak, ale slušná akce na kterou se dá i dívat. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Opet zklamani ze strany reziserskeho stylu Johna Woo. Par svetlych zablesku pripominajicich jeho nejlepsi hongkongske filmy by se sice naslo, ale presto z jeho hlediska silny podprumer. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělý padouch Travolta (s pěkným Zimmerovým motivem) perfektně přehrává, neztrácí se ale ani Slater v méně vděčné roli hrdiny. Jednoduchý příběh (scénárista Yost dělal Speed) dal režisérovi dost možností se vyřádit - jedna akční scéna stíhá druhou a všechny jsou bravurně natočeny (jen těch vrtulníků, co bylo zničeno) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář vytahuje z bahna režie Johna Woo. Ze začátku nic moc, ale po čase se to rozjede a je to velice koukatelné. Travolta je spíš k smíchu, ale Slater je sympaťák a Samantha Mathis docela taky. Prostě nenáročná zábava, která nikoho neurazí. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $150,270,147 výborná akčná záležitosť neviem čo proti tomu máte.včetkému dominuje psychotravolta. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Rope-A-Dope [5:04] ,2. The Bomber [2:31] ,3. Going to War/Fire in a Brooklyn Theater [6:30] ,4. The Pentagon Unused [1:16] ,5. The Search/Broken Arrow [2:42] ,6. Desert Dawn [3:40] ,7. Day Search [1:28] ,8. Right Down There [3:26] ,9. Something's Coming [3:50] ,10. 10,000 Years [2:15] ,11. Humvee Chase [4:54] ,12. Mine Shaft 1 [1:53] ,13. Mine Shaft 2 [5:49], ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ten úvodný box! V 90. rokoch prešiel Hongkong, mekka akčného žánru, pod správu komunistov z Číny. Mnohí umelci sa rozhodli zo strachu z cenzúry odísť do Hollywoodu. Tsui Hark (Double Team), Chow Yun-Fat (Muži na zabitie), Jet Li (Smrtonosná zbraň 4), Jackie Chan (Rušná hodina)... a režisér krvavých kúpeľov John Woo. Prvý raz sme jeho meno v súvislosti s americkou produkciou zaznamenali v Živom terči, kde s vlasatým Van Dammeom predviedol akčné mäso. Producenti (v čele so Samom Raimim) ho však vtedy krotili, že toto nemôže a tamto nemôže. U svojho druhého amerického počinu, dravej Operácie Zlomený šíp, mal našťastie vďaka producentom z Foxu viac voľnosti, vyšší rozpočet a na každú ruku jednu hviezdu: charizmatického cynika Johna Travoltu (ktorý bol v tom čase znova v kurze vďaka kultovej tarantinovke Pulp Fiction) a chvíľkovú (veľmi nešťastnú, viď. neskoršia Povodeň) hviezdičku Christianom Slaterom. K dispozícii mal taktiež predsa len o čosi zaujímavejší scenár, konkrétne príbeh o jadrových zbraniach uprostred púštnej prírodnej rezervácie, nad ktorou americká armáda tajne prevádza experimentálne lety. Výsledok je aj vďaka chytľavej hudbe (Travoltov motív o rok neskôr prevzal Dewey vo Vreskote 2) vydarený a atmosférický. V akcii je film nadpriemerný, či už sa jedná o detaily (kladivo, minibitka v stiesnenom kokpite), alebo o veľkolepejšie sekvencie (Hummer, helikoptéra). Nie je to žiadny wooovský zázrak (ten vyvrcholil až nasledujúcimi orgiami z produkcie Michaela Douglasa Tvár toho druhého, mimochodom tiež s Travoltom), ale k priemeru má tiež riadne ďaleko. Za negatíva označujem zlé výkony Boba Guntona, Delroya Lindu, Christiana Slatera a Samanthy Mathis. A strašne čudný nápad so vzácnym bahnom. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

S Wooem mám podobný problém jako s Michaelem Bayem. Oba se snaží být strašně cool, což někdy vede k perfektním filmům na odreagování a někdy k filmům vyvolávajícím rozpačité úsměvy a pocity trapnosti. Jakoby ti dva prostě jen tak stříleli odboku s myšlenkou: "Čím víc toho vystřílím, tím větší mám šanci, že se trefím." Operace Zlomený šíp je někde mezi. Dá se na to bez újmy koukat, ale nějaké extra nadšení se nekoná. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Už už jsem čekal, kdy nějaká ta masivní exploze film roztrhne na milióny popcornových zrníček... protože jde především o akční nášup, který je v pravidelných intervalech obohacen o cool výbuchy. Bouchá všechno, co se pyšní vysokým oktanovým číslem: supertajné letouny, tři nebo čtyři helikoptéry a navíc se tu odpálí atomovka. Honičky se uskutečňují prostřednictvím nezničitelných Hummerů nebo na vlakové soupravě. A aby toho všeho efektního nebylo málo, producíruje se tu elegantní Travolta, propagující nový vlasový gel a kouřící nenapodobitelným způsobem svojí cigaretu, jeho mjr. Deakins je fakt výbornej, rozhodně zastínil slušňáka Slatera. Příběh se rozehraje, ale v podstatě nijak kupředu nehrne, je jen nastavován dalšími a dalšími efektními scénami. Mjr Hall je geniální znalec lidského myšlení a bez problému určí, kdo, kdy, kam a čím cestuje. Závěr je ukázkově klišovitý, ale já mu to promíjím, protože film celkově mě vždy na 110 minut dobře zabaví. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/150 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Reklama