Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, ne-li nejhorší film, který jsem za poslední roky viděl a který má však na CSFD výborné hodnocení - přitom jde o tragédii. Směšné vrstvení děje, tragické herectví většiny postav, scénář i akce diletantské, hudba příšerná. Vždy upřednostním americkou tvorbu Johna Woo, tento snímek je bohužel trapným propadákem. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pyrotechnici a kaskadéři se asi pěkně vyřádili. Kulka byla nejen v hlavě, ale snad úplně všude. Borci sice nabíhali do střel, jak je tomu už v takovejch filmech, ale to už je prostě John Woo. Podívaná vyloženě pro muže - ženská by z toho mohla chytnout nějakej záchvat a být zachvácená. S dějem se musel scénárista asi posrat, protože ho pravděpodobně psal ve spěchu, aby stihnul doběhnout na záchod, než to pustí. Je tam toho totiž nahuštěnýho hrozně moc a než se rozkoukáte, jste někde jinde. Motají se tam do toho nějaký demonstrace, jejichž účel mi unikal. Asiatky vypadají všechny stejně, takže se to mate. Herci jsou klasičtí se svejma hysterickejma výlevama a typickejma pohybama. S dabingem je to na kulku do mojí hlavy. No nic jsem od toho nečekal a taky jsem se toho dočkal. Kdo by taky od toho mohl čekat nějakej životní zvrat, že? No ale na zvrat dávící to zas nebyl... hoj. ()

Reklama

hans500 

všechny recenze uživatele

Film se značně inspiruje Lovcem jelenů, kterému se sice nevyrovná, ale jinak jde o zajímavý a kvalitný film, se zajímavě se vyvíjejícím dějem i dobře napsaným scénářem. Svou výbornou režií dodal John Woo příběhu silný emocionácí náboj, čož podporují i velice dobré herecké výkony a hudební podkres. O tom že akce je na špičkové úrovni se snad ani není nutné zmiňovat. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Ano, akční scény jsou natočeny velmi slušně, i když někdy čeho je moc, toho je příliš - po nějaké době mě už ty nekonečné řady odlítajících protivníků přestaly bavit. Hlavní problém je ale ve stupidních dialozích, které se chvílemi pohybují na úrovni parodie. Občas jsem jednání hrdinů dost těžko chápal, např. Tommyho charakter se vyjeví celkem brzy, přesto mu pořád jeho přátelé pomáhají. Působivé byly rozhodně scény ze zajateckého tábora, ale akce která pak následuje, je skutečně na úrovni Ramba 2. A ještě jedna věc - vyloženě odporná hudba. Shrnuto: plusy: akční scény, mínusy: příběh, dialogy, hudba. Omlouvám se všem zdejším Wooovým nadšencům, ale nemohu víc jak za tři. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od malička dělali Ben, Frank a Paul všechno dohromady. Společně se pomstili za krádež peněz, společně oženili jedno z nich, a společně také utekli před mafií do Vietnamu, kde měl dle vyprávění zlatý důl. Válkou zmítaný Vietnam sice zlatý důl je, a velmi snadno lze přijít k penězům, ale stejně tak snadno lze přijít ke kulce do hlavy ať už od místní mafie, nebo Vietkongu, a případně amerických vojáků. A taky velmi snadno může dojít ke konci velkého přátelství.. Trochu mi přišlo, že se John Woo nemohl rozhodnout, jaký film vlastně chce natočit (respektive chtěl natočit několikero filmů různých žánrů, ale peníze měl jen na jeden jediný), a tak to smotal všechno dohromady. Takže na jedné straně je tu akční krimi, které se trochu začne měnit v červenou knihovnu, aby se z něj obratem stalo válečné drama. Z tohoto důvodu se patrně taky film docela natahuje, ale přesto jsem měl takový pocit, že ani jeden z žánrů neukázal to, co měl či mohl (a že to jinak John Woo umí ukázal ve svých pozdějších dílech)... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama