Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Ridick 

všechny recenze uživatele

john woo bol dakedy proste manik do massive slashing a vedel to na yvbornu, co potvrdzuje aj tato brutalna sekanica o nerozlucnom priatelstve, za kt. by nejeden aj zivot polozil, ak by nemal po ruke zlato. viete ono nam slovanom sa tazko pozera na to cinske preafektovane herectvo a ich mimicke vyrazy su smiesne, ale to co na nich obdivujeme, je ta killovacka a pompeznost, kedy nechyba aj 30 mrtvych na jeden zaber... urcite si to zasluzi pozornost kazdeho cinefila... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a tak trochu jiný film než na jaký jsme od Johna Woo zvyklý. Ne, že by bylo málo akce (té je tady více než dost) ale více než obvykle se Woo soustředí na přátelství a zradu. Výborný a silný akční snímek, podpořený nádhernou hudbou, který nabízí více, než by se mohlo na první pohled zdát. Nejsilnější a nejdepresivnější film Johna Woo. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Brilantní snímek, který hluboce zasáhne každého, kdo vnímá woovky jako svébytný "žánr" a nebude ohrnovat nos nad přehuštěností divokou akcí a pohádkovým poselstvím....Nádherně komponované obrazy (pro Wooa typické strohé interiéry jsou v menšině a film se z větší části odehrává takříkajíc na čerstvém vzduchu), nadpozemská akce a hutné emoce. Jistojistě vrchol tvorby slavného jihočíňana... 90% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jak mi Asiaté nebývají ve filmech většinou protivní, tak tady mi bohužel protivní byli. Celé to na mě bylo hrozně uřvané, afektované, přepjaté. Mělo to být hlavně akční, a musím uznat, že tam, kde už se nějaká akce objevila, to pak pojali echt poctivě. V těch klidnějších místech, kde dostával prostor příběh, jsem se ale nudil s přáním dohlédnout tomu na konec. Přičemž ten příběh, kdy se jeden ze tří kamarádů (darebáků z ranku rosteš pro kriminál) vykřiví kvůli penězům, mě nechával absolutně netečným. Nemluvě o tom, jak měla tahle alegorie rozumu zaslepeného bohatstvím obří a nepřirozené rozměry. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nejlepší co John Woo kdy natočil. Kulka v hlavě jde v mnoha ohledech do největších možných krajností. Ba chvílemi i posouvá hranice akčního inferna dál. Akce si tu divák užije opravdu dosytosti. Válečné sekvence se dají jen stěží k něčemu přirovnat. I ty nejnadupanější pasáže z např. Lovce jelenů blednou vedle tohoto filmu. Přitom se ani zdaleka nejedná o prostoduchou střílečku. Ale hlavně je Kulka v hlavě vpravdě epický příběh o zradě, pomstě a přátelství. Závěrečná scéna s lebkou je nezepomenutelná. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama