Reklama

Reklama

Agente Z 55 missione disperata

  • Španělsko Agente Z-55, misión Hong Kong (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V Hongkongu je zavražděn elitní americký agent, tajné služby vzápětí na místo vysílají dalšího agenta Z 55, v civilu Roberta Manninga, který má jednak dokončit úkol, ale i vyšetřit smrt svého kolegy. Jeho cílem je objevit ztraceného významného atomového vědce profesora Larsena, o jehož objevy mají zájem zločinecké organizace. Agent Z 55 se pod cizím jménem dostane mezi gangstery, a i když se čínští zločinci dostanou k cíli, Manningovi spěchá na pomoc krásná Číňanka Su-Ling, která se stane i jeho láskou.
Film Zoufalá mise (Agente Z 55 missione disperata) byl jen jednou z mnoha reakcí na tehdejší oblibu špionážního žánru, nutno ovšem dodat, že schéma neohrožený agent – unesený vědec – krásná dívka, nebylo nijak objevné a italský režisér Roberto Bianchi Montero vytvořil jen jeden z řady průměrných titulů tohoto žánru. Ve své době byl film nicméně uveden ve většině západní Evropy. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Isard 

všechny recenze uživatele

Snaživý eurospy, který nepostrádá silné chvilky. Krátce po začátku náš agent prchá ulicemi a my to celé vidíme z pohledu řidičů vozidel, pak i vrtulníku, a nakonec i lodí. Na tu dobu paráda. Plusem filmu je solidní příběh, vydatně se natáčelo v ulicích Hongkongu (takže už pak nezbyly peníze na nějaké zajímavé interiéry) a hraje nám docela stylový soundtrack. Agent Z-55 nespoléhá na špionská udělátka, nýbrž na pořádnou rvačku, na poměry žánru často vcelku brutální. Sečteno a podtrženo – vcelku pěkný, povedený eurospy bez lesku, zato s povedeným příběhem. ()

Reklama

Reklama