Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

klerik

všechny recenze uživatele

Len MALÉ UPOZORNENIE čo sa týka akcie (celý film som bohužiaľ nevidel). Slávny film, kde každý ospevuje Woovu zručnosť pri točení prestreliek, ALE žiadna dokonalosť typu FACE OFF čo BROKEN AROW sa nekoná. Akcia je efektná, ale je pomerne chaotická. Zišlo by sa ju prestrihať aby bolo jasné, kto odkiaľ strieľa a kam Fat strieľa... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Killer z roku 1989 je vynikající dílo, stará dobrá klasika, kterou jsem teprve nyní shlédl. Starých dobrých a podobných klasik je mnoho, takže mám co dohánět. Celkově se film povedl ve všech směrech. Nějaké zápory se najdou, ale jsou malé, takže o plném počtu hvězd vůbec nepochybuji. Celkově je to dost zvláštní film, má zvláštní atmosféru, výborné herce, jejich postavy jsou klidně vyrovnané. Úvod je dobrý, hned se jde na věc, po první akci si říkám, sakra to je ale akčňák. Zběsilé přestřelky, nekompromisní hlavní hrdina. Oceňuji i to, že hlavní hrdina – zabiják odvádí svoji práci sice profesionálně, ale občas díky nešťastné náhodě bude z velké části jeho viny zraněn nevinný člověk. Avšak o toho se pak postará, aby byl zase v pořádku. Například malá holka, nebo mladá zpěvačka do které se později zamiluje. Zpěvačka – dívka, která byla díky němu oslepena při zběsilé akci. Avšak hlavní hrdina se o ní začne starat. Už jen tyto prvky filmu mě zaujaly. Film má rychlý spád, furt se něco děje, hlavně je celé vše o velkolepých přestřelkách. Souboj má zde hlavní hrdina jen jednou, což ale nevadí. Finále v kostele je opravdu velkolepé. V této neuvěřitelně dlouhé a trochu přehnané akční sekvenci se využije dost střelných zbraní. Takže přehnanost je zde, ale nevadí mi to. Spolupráce hlavního hrdiny s policistou mi přišla povedená. Hezky mezi nimi fungovala chemie, takže po herecké stránce mě zaujaly všichni herci. Některé chování postav mi přišlo zvláštní, ale je to zase jiný druh filmu než jen ty americké, což vůbec nevadí. I dojemná stránka filmu zde párkrát byla, zejména, když se snímek chýlil ke konci. Hudba – to byl další velký klad. Neskutečně poutavá, atmosférická, teskná, určitě se samostatně k soundtracku někdy vrátím, neboť soundtracky samostatně poslouchám s oblibou. Nudné scény ? Rozhodně zde nebyly. A to zde bylo dost nekačních scén, vše hezky zabavilo. Nepředvídatelnost, lehká napínavost, charaktery postav, solidní záporáci atd. Co k tomu dodávat. Mírně netypický akční film, má to odlišnou atmosféru výborný příběh a hlavně charaktery výborných postav. Akce je zde dost, hlavně mírně přepálený konec. Takže zápory ? No, ani bych to nenazýval zápory, spíše drobnými nedostatky. Přepálená a přehnaná akce nakonec a úplný konec filmu jak dopade hlavní hrdina a jeho parták – policajt. No, to nevyzradím. Ale i tak téměř bez chyby film ke kterému se ještě samozřejmě vrátím. Celkově to vidím na zasloužených 95% = ***** ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Skutečná klasika. Typicky woovský mix sentimentu a krvavé řežby. Vztah zabijáka a policisty je nádherný. Je to něco, co si hollywoodští filmaři nemohou dovolit, tedy alespoň ne v takto citlivé poloze... I když, sám nevím jestli by to bylo tak dobré, kdyby ty emoce měl vyjadřovat jiný herec než právě Chow Yun-Fat... Jeho obličej je doknalá maska, schopná vyjádřit jakýkoliv cit, a to jsem opět u toho již zmíněného kontrastu, cit uprostřed stříkající krve, sténajících lidí... a do toho zpomaleně létají holubice, o zem cinkají náboje a hraje kýčovitá hudba...Co dodat? Mistři Woo a Fat v nejlepší formě! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som mal Killera hodnotiť len z hľadiska žánrového, ako akčný film by určite uspel na plný počet. Rozpisovať sa o tom, aký je John Woo majstrom akčných scén by bolo len opakovaním adoračných komentov ostatných užívateľov. Woo sa však v Killerovi snaží okrem akčnej roviny o rovnocennú psychologickú a romantickú rovinu a práve v týchto dvoch rovinách sa nevyrovná svojim akčným eskapádam. Postavy pritom rozohrá celkom dobre, akurát že ohľadne ich psychológie ostáva príliš na povrchu a romantickú zápletku vykresľuje príliš priamočiaro. Je to škoda, pretože pokiaľ by sa ostatné tematické zložky vyrovnali spektakulárnemu krvavému baletu pre pištole, mohol tu byť ázijský Leon. Pretože Jeffrey je minimálne rovnako sympatická postava. 8/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velkolepý samurajský epos přenesený se všemi typickými atributy do současnosti a se všemi prvky vytůrovanými na samou hranici odolnosti materiálu. Ať už jde o akci nebo emoce. Úžasná atmosféra s typicky asijsky přehnanými reakcemi, vypjatou osudovostí, vychytanými detaily a k dokonalosti přivedenými akčními scénami, které jen podrthují sílu tragického příběhu o cti a přátelství. Jeden z filmů, na které se nezapomíná. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Pro Sally Yeh byl Killer posledním filmem, který natočila - po něm se rozhodla hereckou kariéru ukončit. (cubajz)
  • Představitelka Jenny (Sally Yeh) se v rámci přípravy na roli slepé zpěvačky zavírala ve svém bytě, stahovala žaluzie a žila několik týdnů jen po tmě. (cubajz)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama