Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (329)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tak trochu iný akčný film od tak trochu iného režiséra (prevažne) tak trochu iných akčných filmov... No, neviem, opäť som sa utvrdil v tom, že akákoľvek ázijská kinematografia nie je takmer vôbec pre mňa. Určite to má niečo do seba, ale film išiel absolútne mimo mňa, tak sorry. Neskutočne som sa nudil a tá prehnaná emocionálnosť... Čakal som rozhodne viac, ale skôr som čakal niečo úplne iné. Ale snáď netreba spomínať, že niektoré akčné scény boli viac ako vydarené. Ale ako vidím, ja si zostanem u svojho Baya & spol... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou si nějak moc často u filmu říkám "Doháje, ten konec je úplně skvělej, proč jen nemůže být takovej i celej film?". Bohužel je to i případ tohohle filmu. Stejně jako Hard Boiled má svoji "nemocnici", Killer má svůj "kostel". Obě vyvrcholení filmu stojí za to, ale Hard Boiled má více nezapomenutelných scén a celkově spíš drží při sobě. Na Johna Woo je tu nějak až moc příběhu, imho by stačilo jedno "velký přátelství" a zato víc nějakých těch poctivých přestřelek, které pan Woo tolik umí ;) (8/10) ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opulentní vizuální žranice s romantickým nádechem, a to nemám na mysli pouze zabijácké sekvence :-), snímek rozhodně předběhl svou dobu v mnoha ohledech a mimo skvělého Yun-Fata se tu vyskytovali minimálně dva další neuvěřitelní sympaťáci. Stoprocentní spokojenost zkalila s blížícím se koncem stále sílící sentimentalita. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Skutečná klasika. Typicky woovský mix sentimentu a krvavé řežby. Vztah zabijáka a policisty je nádherný. Je to něco, co si hollywoodští filmaři nemohou dovolit, tedy alespoň ne v takto citlivé poloze... I když, sám nevím jestli by to bylo tak dobré, kdyby ty emoce měl vyjadřovat jiný herec než právě Chow Yun-Fat... Jeho obličej je doknalá maska, schopná vyjádřit jakýkoliv cit, a to jsem opět u toho již zmíněného kontrastu, cit uprostřed stříkající krve, sténajících lidí... a do toho zpomaleně létají holubice, o zem cinkají náboje a hraje kýčovitá hudba...Co dodat? Mistři Woo a Fat v nejlepší formě! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova.. 85% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Představitelka Jenny (Sally Yeh) se v rámci přípravy na roli slepé zpěvačky zavírala ve svém bytě, stahovala žaluzie a žila několik týdnů jen po tmě. (cubajz)
  • Náklady na film činily 2 miliony amerických dolarů. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama