Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (CinemArt)

(více)

Recenze (462)

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sympatický bezmezně bohatý padouch hodlá na svém proto koupeném ostrově znovuobjevit Ztracené město, The Lost City, neb skrývá poklad. Takže také unese spisovatelku načervenalých dobrodružných románů, která se podle něj přesně v takových věcech velmi dobře vyzná. Spisovatelku a tím i padoucha začne hledat fiktivní hrdina jejich románů, v reálném životě mnohem menší opora jejich fiktivních hrdinek, než jak je zobrazený na románových obálkách. Nicméně poklad, romantický, načervenalý a nehmotný, společně najdou, reálný hrdina se začne podobat fiktivnímu, padouch zůstane padouchem a spisovatelka se načervenale zamiluje. Podle námětu Setha Gordona to těm dobrým zkrátka klaplo. Jen to ještě museli Oren Uziel, Dana Fox, Adam Nee a Aaron Nee do scénáře přepsat a poslední jmenovaní i zrežírovat. P.S. To je zpráva o příběhu, ne o filmu z něj. MacGuffin ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Expedice džungle 2 - Hery Potrat a Kámen úrazu. Přesně takhle by to vypadalo, kdyby se Príma Hnooj dostala k velkoprodukci a natočila velkolepý bliják, jenž zaručeně pobaví celou retardovanou rodinu. Přiblblá, sterilní a trapná předražená ubohost pro mentální paralympioniky, tak moc rádoby parodie na telenovely a červenou kni-hovnu, až je z toho zase jen telenovela, červená kni-hovna a manifest scénáristické debility na téma „Vtipe vylez!“, která na mě působila stejně děsivě a žinantně, jako by si sedmapadesátiletá Sádra Bulíková uprostřed filmu odlíčila xicht, vysoukala se z toho elastického stahovacího buzerantského overalu s namalovanou prdelí a začala se přitrouble pitvořit. Že by měl Čuník Tatům „hrát“ jen předváděče Versáčeho homotang, a to výhradně pro mongoloidní děti se stejně oduševnělým výrazem, je všeobecně známý fuckt, čili našel v takto kvalitním popkulturním dávidle bezesporu opodstatněné uplatnění. Takže nejpalčivější otázkou, vyvolanou tímto bez IQsupresiv nesledovatelným svinstvem zůstává, co v tom, kurva, dělal Brad?! Jako nesoudný senil, který dobrovolně zaklapuje hajzlový poklop za svou uvážlivě budovanou kariérou, zatím rozhodně nevypadá, tudíž se jediným logickým vysvětlením jeví vydírání produkcí, že ho napráší neomarxistům za seksuální obtěžování Klůnyho nezletilého labradora, což byla dozajista připravena hysterickým štěkotem okamžitě podpořit i Endželínina čivava. Tak tyhle neumětelské a oligofrenní bratry už rozhodně NE-E! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější patrony forů si vystřílí film hned na začátku v civilizaci, pak už film jede podle 100x viděného a vlastně vůbec ničím nepřekvapí, možná jen do extrému vyhrocenejma mužskejma postavama. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že zahyniem. V tom filme nie je NIČ. Ani humor, ani akcia, ani zábavní herci, ani ten správny feeling exotického dobrodružstva s hľadaním pokladu. A ani ako "romantika so Sandrou" to vôbec nefunguje, ona už by mala pomaly hrať staré matere, nie rozjuchané dievky, čo sa počas pobehovania v štúdiovej džungli zamilujú do Tatuma. Mierny závan niečoho zábavného predstavuje Brad Pitt, ale dlho to nevydrží a bohato to vyváži (haha) tá neznesiteľne otravná postava v podaní obéznej černošky, ktorá má tvoriť odľahčenú, komickú líniu príbehu, ale je úplne na odstrel (tá dejová línia, ehm). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět by byl dobrý, ale nesměli by tu z herců dělat blbce. Nejlepší momenty filmu byly s Bradem Pittem. Ten se tady doslova vyřádil. Jen ho bylo žalostně málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

 „JE TO JAKO V TÝ KNIZE? ZAŽÍVÁME DOBRODRUŽSTVÍ LORETTY A DASHE?…“   Asi to má bejt hlavně prdel… Není! Trošku jsem zalapal po dechu při Pittově epizodě a doteď kurva nevím… (a to mě třeba sebeparodující Thor baví…). Jednou se to asi vidět dá. Sice tomu chybí vtip, je to občas blbý jako pumpička na sáně, ale třeba vám to vynahradí pohled na nestárnoucí Sandru.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dělám si prdel z červený knihovny (a nevadí mi, že mi to nejde).  2.) Jsem dobrodružná povaha. (Holky říkaly…) ///  Thx za titule „Petr Fantys“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná jarní oddychovka nabitá skvělými herci, fajn prostředím a trefným humorem. Od Lost City jsem moc nečekal a dá se říct, že se jedná o takové překvapení Jara kombinující vícero prvků a žánrů v jednom a skvěle to funguje pohromadě. Sandra Bullock je zde tradičně výborná, je sexy a inteligentní ženou zároveň. Ve filmu hraje úspěšnou spisovatelku, kterou unese šílený milionář ( Daniel Radcliffe), jelikož si myslí, že ve své knize popsala cestu ke ztracenému městu a skrytému pokladu. Sandru bude chtít zachránit nemotorný ňouma Channing Tatum ( dost možná jeho nejlepší role vůbec), který si najme Navy seals Trackera Jacka Trainera ( Brad Pitt), který si okamžitě zaslouží svůj vlastní film, neskutečnéj bad ass, který si zde urve pro sebe jednu z nejlepších akčních scén celého filmu ( překvapivě solidní fighty!). Dějově je to trochu klišé a předvídatelné, ale až tak to nevadí, jelikož chemie mezi Bullock a Tatumem funguje výborně ( jejich vzájemné pošťuchování je velmi zábavné, na úrovni, inteligentní a nikdy nespadne do sprostých úrážek). Celý film má příjemné tempo, kde potěší fajn akce i slušná dávka humoru, prostředí džungle mohlo být využito lépe ( na žádnou zvěř ani tamní nebezpečí bohužel nedojde) a Finále je slabší než začátek a střed, ale i tak jsem se skvěle bavil a rád si film zopakuji. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 4/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí35/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrou správou pre Brada Pitta je, že si nekompromisne, od prvej sekundy, bezprecedentne kradne pre seba každú scénu. Channing Tatum, ktorý inak za istých okolností vyzerá ako vzdialený mladší príbuzný Arnolda Schwarzeneggera, oproti nemu pôsobí ako trápne zmätené šteniatko, ktoré sa síce chce vycikať až vonku, ako ho učili, ale napokon to nezvládne a ociká podlahu v obývačke, kde ste práve doprdele dali novú laminátovú dlážku. Zlou správou nie ani tak pre Brada Pitta (pre toho naopak), ako skôr pre diváka, je, že Brad Pitt sa vo väčšine filmu nevyskytuje. Jeho aktívna účasť by sa azda dala označiť slovom cameo. Neškodný, neurážajúci mix Vitajte v džungli s The Rockom a Honby za diamantom. Úsmevné, ale určite nie do popuku. Mám rád WTF humor, no hoci to s ním začína nádejne (pád z pódia), postupne z nehu ubúda a ubúda, až nakoniec žiadny nezostane. Niekomu môže vadiť 16-ročný vekový rozdiel medzi Bullock a Tatumom, ale ja som videl Saturn 3 s Douglasom a Fawcett (31 rokov) a Pascu s Connerym a Zeta-Jones (39!), takže ma nejakých trápnych 16 fakt z miery nevyvedie. Daniel Radcliffe si to prekvapivo užíva, ale nielen on, ale vlastne celý film dopláca na miestami veľmi divný, ba až podozrivý strih, vinou ktorého nie sú niektoré nápady dostatočne (resp. nijako) využité a mnohé postavy sa nedočkajú poriadneho konca. Každopádne, všetky pokusy o vzťahy a psychológiu (nie je ich veľa, ale ani málo) sú nemiestne. Taký zaspatý akčno-romanticko-komediálne-dobrodružný film som už dlho nevidel. Ale zas nebola to ani katastrofa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako cekal jsem, ze to bude kravina, ale i tak jsem se docela tesil a prvni pulka me vlastne docela mile prekvapila. Bullock ve svy klasicky nervozni ukecany roli, navic tahle zenska snad nestarne, skvelej vymletej model Tatuma, fajn Radcliffeuv zaporak a dokonalej Pitt. Jednoduchej, ale odsejpajici dej, spousta vtipnejch dialogu, neco toho dobrodruzstvi v dzungli a pohodova akce. Kdyby to takhle vydrzelo az do konce, byl bych spokojenej. Jenze v druhy pulce se tvurci vykaslali na nejaky vtipny blbnuti v dzungli a misto toho meli potrebu rozvijet vztah hlavni dvojice. Furt se najde sem tam nejakej slusnej for, ale jinak to je docela predvidatelna nuda. Skoda, nakroceno bylo slusne a Pittovo zachrana mise je genialni, takhle jen obstojny 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vylez tam a nějak pěkně ho zabij." Ztracený město je tak blbý, že jsem se u něj docela bavil. Bohužel za to nemůže krásná, chytrá a úžasná hrdinka Loretta. Ona mi totiž nepřipadá ani krásná, ani chytrá a už vůbec ne úžasná. Spíš otravná. Ale pak jsou tu báječní kluci - zmatenej padouch Fairfax, roztomile dementní sexy model Alan a dokonalej bourák pan Trainer. Tak mě napadá, jestli nejsem gay, když mě kluci bavili víc než holky? To bych mohl být i utlačovanej a mohla by se mě ujmout nějaká neziskovka. Promyslím to. Zatím se omezím na tvrzení, že tohle je hodně nenáročná zábava pro nenáročnýho diváka, kterej nepohrdne jízdou v tanku s minibarem. A to bych mohl být já. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to umění. Mít k dispozici jména jako Bullock, Pitt, Tatum nebo Radcliffe a stejně natočit hovadinu o ničem je známka punku. Mlácení prázdné slámy v pěkným kulisách se kvůli Netflixu bohužel šíří i mezi ostatní produkce jako mor. Světlou výjimkou je velmi krátká, ale zatraceně stylová sekvence s keto Bradem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Škoda. Měla jsem jakousi benevolentní náladu, tak jsem si říkala, že to po Bullet Train teda zkusím, ale těch žánrových klišé je tam prostě moc. A bohužel použitých tak klišovitě, jak to jenom jde. Člověk si užije sem tam nějaký ten vtip a charisma ústředních hereckých představitelů, ale až příliš obsahu je, jak děti dnes říkají, cringe. Když už například autoři chtějí jít s dobou tak moc, že jedna z postav je social media manager, tak je dost líné a naopak mnohem víc out of touch, že dělají jenom stupidní vtipy na stupidní hashtagy, místo aby našli nějakou komedii v tom, co social media managers opravdu dělají. Už od Ave, Caesar! si říkám, že Channing Tatum je v nejlepší formě, když si dělá srandu sám ze sebe, ale teprve teď mě napadlo, jestli by to mohlo fungovat, kdyby předtím nehrál ty "vážně míněné" postavy. Inu, budu nad tím přemítat během nějakého dlouhého podzimního večera. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Honba za dementem. Vysmívat se červené knihovně tím, že hlavní sapiosexuální hrdinka podlehne svému prostoduchému protějšku zhruba v okamžiku, kdy mu odstraňuje pijavice ze sexy zadku, je chucpe! Když ji on na konci začne líbat, je to jako by líbal něčí mámu! Který gravitaci obelhávající producent dovolil tohle muchlování s Magic Channingem..? Vtip zemřel po úvodním setkání se čtenáři, romanticko-dobrodružná linie letí obloukem do kontejneru s plastovým odpadem a Radcliffeův záporák by si klidně mohl při televizní přestávce lehnout do košíku mezi koťata. Ztracené město? Spíš čas.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Už mě všechny ty rádoby vtipné Hollywoodské velkofilmy začínají nudit. Amíci umí svůj film moc hezky natočit a následně prodat, ale u toho to velice často končí. Proto je taky nejpovedenější částí celého snímku trailer. Má to totiž téměř dvě hodiny, přitom je obsah prázdný a jakoby se tam za tu dobu ani nic důležitého neodehrálo. Kladně mohu ohodnotit asi jen Brada Pitta. Ten tímto prokázal, že je schopen vylepšit každý filmový záběr, ať už jde ve výsledku o jakoukoli blbost. Jeho úloha však poměrně brzy končí a děj doslova umírá spolu s ním. Návrat zpět k nudnému zoufalství s přihlouplými a nepříliš sympatickými herci už jsem v tomto bodě přestával zvládat a moje pozornost s každou další minutou upadala. Nejhůře bezpochyby zapůsobila komediální náplň filmu. Všechny postavy jsou totiž napsané úplně stejně a ve filmu tak najdete všehovšudy jen dvě rozdílné osobnosti. Jsou jimi buď přihlouplé, ale moc hodné komické figurky a nebo odměření a spíše zlí záporáci. Celému cirkusu vévodí obtloustlá černoška, jenž mi vyloženě lezla na nervy (ale to je pouze vedlejší postava). O to horší je, že hlavní protagonisté na tom nejsou o mnoho lépe. Až komicky působila postava Channing Tatum, jehož inteligence byla rozpínána dle situační potřeby do nesmyslných extrémů. Zprvu byl přihlouplý a div že dokázal poskládat jednoduchou větu. Aby však naplnil sapiosexuální touhy Sandry Bullock, zhruba od poloviny se již začíná projevovat způsobem, jakoby někde cestou spolknul slovník i s encyklopedií. Bez pětiminutovky s Pittem bych film vypnul mnohem dříve a nečekal zázrak skoro až do konce. Ostatně ta jediná hvězda náleží jen a jen jemu, jinak je to jasný odpad! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Už jen za těch 10% jiné části mozku u Brady Pitta je za pět sluncí :-)) Tyvajo jak já se nasmála, když mu ustřelili tu palici :-))) pardon, spoiler! "pššššššš, už jsi v bezpečí" :-))) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Chápu, že Sandra Bullock hraje intelektuálku, ale v poloze, kdy to působí jakoby byla znuděná většinu filmu. Channing hraje zase kluka z plakátu, který neví, jak se v tomhle filmu objevil a Daniel Radcliffe přehrává asi jako přehrává v každém filmu, který natočil po Harry Potterovi. Jediná postava, která vnáší do tohohle podivně mrtvolného dobrodružství nějakou energii umře po deseti minutách, co se objeví na scéně. Takže je to nakonec Sandřin kostýmek, který tu křeše jiskry v každé scéně, ale jinak je to absolutně o ničem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážející valentýnská romantika. Pasáž s Bratrem Pittem je dokonce vynikající. Překvapil i Daniel Radcliffe, který otravného záporáckého zmrda hraje s očividnou chutí. ()

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama