Reklama

Reklama

Tina

Trailer 1

Držitelé Oscara Dan Lindsay a T.J. Martin natočili intimní portrét zachycující život a kariéru Tiny Turner. Snímek odhaluje cestu královny rokenrolu ke slávě, její osobní i profesní zápolení s osudem a nečekaný návrat na výsluní v 80. letech 20. století. Tato neuvěřitelně talentovaná zpěvačka se ve filmu nebála promluvit o svých neblahých zkušenostech s domácím násilím. Nedovolila, aby jí v cestě stál věk, pohlaví ani tíživá minulost. Celovečerní dokument HBO vzdává hold inspirativní umělkyni a staví ji do role hvězdy. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (16)

katakomb 

všechny recenze uživatele

Tina pro mě bude navždy srdcovka a budu jí vždy nadržovat. Jejímu životu a kariéře bych dal šest hvězdiček z pěti. Tenhle dokument ale přinesl velmi málo informací, které by člověk neznal z dřívějška, pokud se o Tinu Turner alespoň trochu zajímá. Po všech stránkách dobrá práce s použitím skvělých záběrů. Pokud ale hodnotím dokument, nemůžu dát vyšší hodnocení ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, když měl na kazetě její Album Private Dancer co poprvé zahrálo v autě cestem do Německa. Její popík díky jejímu nezaměnitelnému hlasu si prostě občas člověk pustí i teď. Dokument je fajn, ale stejně jako Tina nechtěla se moc hrabat o tom Ike, tak se dokument vlastně v něm hrabe celou dobu. Samozřejmě archivní kousky, všemožné záběry, fotky jsou super. Víte něco málo o jejím soukromý s matkou. Něco tomu malinko prostě chybí. 85% ()

Reklama

Katie88 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem ráda, že jsem si What's Love Got to Do with It nikdy nepustila - tento dokument splňuje vše, co potřebuji a hlavně chci o Tině vědět. Měla jsem někde vzadu v hlavě povědomí o Tininé minulosti, ale až s dokumentem to vše zapadlo na své místo. Jako fanoušek 50kového (oldschool) rock'n'rollu a blues, se mi stejně nejvíc líbí písně, co Tina složila nebo zpívala s Ikem (Nutbush, Proud Mary). Důkaz toho, že člověk nemůže jen tak odříznout všechno se špatným člověkem, protože ne vše co udělal bylo špatné. Tina si toto na konci svého života uvědomuje. Byla to úžasně silná žena a já ji za to obdivuji. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa trochu zvláštne, že bol tento dokument natočený ešte za života Tiny Turner, avšak pôsobí, ako keby vznikol až po jej smrti. Ten pocit môže vo mne samozrejme vyvolávať aj jej nedávne úmrtie, no stále neviem, pri akej príležitosti vznikol a prečo v roku 2019, resp. 2021. Mal som dojem, že ešte je, aspoň občas, hudobne činná, ale tak asi už nie a dokument mal byť poctou jej života a kariéry. To aj bol, navyše diváka aj obohatí o nové informácie o jej živote a osobnosti. Opäť ale musím poznamenať, že som o Tine doteraz veľa nevedel, takže bolo pre mňa všetko novinkou. Natočené to ale bolo veľmi dobre, informácie spracované pútavo a myslím, že splnil svoj cieľ. 7,6/10. ()

planetta 

všechny recenze uživatele

Obdivujem. Za prvé za to, že prekonala obdobie brutálneho násilia, za druhé za to, že dokázala odpovedať a žiť stále pre rovnaké otázky.  A bolo to stále to isté dookola, a to niekoľko rokov, aj napriek tomu, že chcela túto celú jednu kapitolu svojho života uzavrieť. Ale svet jej túto možnosť nedal. To bola tá daň za úspech. O tom to celé je. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • „Měla jsem život plný násilí. Neexistuje žádný jiný způsob, jak vyprávět tento příběh. Je to opravdové a je to pravda. Musíte to přijmout,“ řekla o dokumentu Tina Turner. (SONY_)

Reklama

Reklama