Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po hrdinské záchranné akci, která ji dostane do nemocnice, se Mare probouzí s tíživou bolestí ze ztráty přítele. Když pak Mare dostane od náčelníka Cartera druhou šanci, znovu prověří všechny podezřelé, což ji přivede na šokující stopu. Mezitím Richard navštíví Mare v naději, že se jejich vztah prohloubí. Lori se svěří své nejlepší kamarádce s nedávnými rodinnými problémy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám rád takéto sebaľutovacie epizody, ktoré musia logicky prísť vo väčšine podobných seriálov. Pravdupovediac ma celý čas ani až tak nebavia lesbické peripetie dcéry a celé je to už trošku, trošičku umelo natiahnuté, Kate je ale stále absolútne famozna, nebojím sa povedať, že jej úplne najlepšia rola. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu ma mrzí, že tvorcovia neodhadli jeden moment v predchádzajúcich častiach, kedy asi každý divák spozornel a dovtípil sa, kto je otcom a kto možno aj vrahom. Ale je pravdepodobné, že to bude ešte komplikovanejšie. Predposledná epizóda za tou piatou príliš nezaostáva, únosy sú vyriešené, teraz treba dotiahnuť do konca aj vraždu a ono sa to tvári, že už je to jasné, ale osobne očakávam ešte jeden zvrat. ()

Reklama

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je parádní. Drží se určitě dramatické linky, provázaností postav a dobré pensylvánské atmosféry. Není to jen krimi o vyšetřování vraždy a zmizení, ale i takové psychlogicke drama a poznání postav a jejich midraků. Což není můj šálek čaje, ale tady to funguje fakt dobře. On to je víceméně 4* počin, ale ten má jeden Klenot - Kate Winslet, protože ona je ten 5* důvod, naprosto paradne zahrané a její postava je to nejlepší ze seriálu a kdykoli je na obrazovce je na co koukat. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je patrné, že dílů mělo být šest a nikoliv sedm. Některé linie větvíme zbytečně moc, ale nevadí, silná atmosféra maloměsta, sociální peripetie a výkon Kate Winslet přinášejí hodně plusových bodů. Právě Mare s ohledem na události jakoby „přehodnocovala“ svůj dosavadní život, netěší se domů jen na vychlazené pivo a jízlivých poznámek z její strany rovněž ubylo. Divák může nicméně dál dumat, zda je dominantou skutečně policejní vyšetřování nebo jednoduše vztahy jako takové. Možná (kromě jiných drobných výtek) vadí i to, že tvůrci snad postupovali podle nějakých povinných tabulek, protože na mnohé můžeme pohlížet z pohledu sexuality, etnika, zdravotního handicapu, k tomu přihoďme drogy, prostituci, škraloup církve a všelijaké psychické potíže, které v mnohých rodinách zanechávají nemalé stopy. Každopádně jak se dalo očekávat, pachatel není jediný. Postupnými krůčky odhalujeme další stopy a v širší rodině Mareiny nejlepší kamarádky to vře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak vše nasvědčuje tomu, že vraha už bychom měli. Přeci je, když vidíte těžkého alkoholika, kterého zmínka o mrtvé rozhodí natolik, že nedopije ani svoje právě otevřené pivo, tak si můžete být takřka jistý, že nemá čisté svědomí. Avšak v rámci posledního dílu tak nějak očekávám, že se celá situace přeci jen nějak více zamotá. Jinak by ostatně ani příliš nedávalo smysl vytáhnout z rukávu vraha již v předposlední epizodě. Již od prvního dílu mi strašlivě smrdí Guy Pearce, který pokud není do zločinu nějak angažovaný, tak jeho účast v seriálu nedává snad ani moc smysl. Další vynikající epizoda, které se dá znovu vytknout jen a pouze příliš mnoho prostoru věnovaného rodinným záležitostem. Zejména to lesbické melodrama je opravdu těžce navíc a zcela nadbytečné. [82 %] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama