Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Podle popisu jsem čekal nudné vesnické redneck drama, ale k mému potěšení se z Mare z Easttownu vyklubala kulervoucí detektivka, která vede jak ve výborném hereckém obsazení, tak v dialozích a stejně tak i příběhu a filmařské kvalitě. Po prvním rozjezdovém díle přichází díl druhý, o kterém můžu říct, že lepší seriálový díl tady dlouho nebyl a takhle napjatý jsem teda nebyl už pěknou dobu, a proto jsem mu napálil rovnou plnou pětku. Další díly už jedou ve stejně kvalitním duchu a líbí se mi fajn vyvýžení osobního rozvoje postav (Kate Winslet, Evan Peters!) i detektivního příběhu. Co možná trochu zklame a proč nejdu do plné palby, že se ke konci trochu ubírá z tempa a poslední dva díly víceméně už jen "dojíždějí" příběh do zdárného konce, ale i tak jsem ze seriálu celkem šťastný a titul 45. nejlepší seriál a 88% je vcelku zasloužený. Ani ne tak kvůli scénáři (který je sice dobrý, ale nikterak originální či neviděný), ale hlavně kvůli plnohodnotnému seriálovému zážitku v čele s hereckou špičkou, která hraje přesvědčivě až za hrob. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni nadávají, jak v Easttownu chcípl pes. Řešit tak cokoliv kriminálního v komunitě plné sociálních problémů, plíživé rezignace a bolesti je obtížné, což ještě umocní vražda mladé matky pohozené v zátoce. Policie je navíc pod tlakem kvůli neobjasněnému, rok starému, zmizení jiné dívky. Místní bývalé basketbalové hvězdě Kate Winslet dávno není pětadvacet, je svérázná, jízlivá, pije, nadává a sama bojuje s nepřízní osudu. A tahle role pro ni byla další výzvou. Jde o sólové představení, které pomrkává po nějaké televizní ceně. Snaží se zvládnout nelehké postavení detektivky v městečku, ve kterém není těžké každého znát jménem, ostatně sama má snad v každém pátém baráku nějakého bratrance. Děj je uchopený tak, že divák je téměř vždy o krok před policií. Má tak určitá očekávání, která mu ale tvůrci místy zajímavě vyvrátí. Kdekdo neříká celou pravdu, pachatelem může být kdokoliv. Možná jich je zbytečně moc, ale úkroky od vyšetřování mě baví. Nehraje se tu na vykopávání dveří a odjišťování bouchaček, tady se sází na dialogy a atmosféru nezdravé maloměstské komunity, jejíž mladou generaci ničí drogy, prostituce a pokřivené vztahy. Takže tvůrci klidně na čas odhodí případ dívek na vedlejší kolej a detailněji se věnují osobním problémům hlavní protagonistky a její rodiny. Matka Helen válí, černohumorné prvky jsou většinou spojené s ní. Místy může nicméně vadit už moc ucourané tempo a odbočky k vedlejším postavám. A usmiřování a objímání bylo v závěru příliš. Tomu chybí nějaký pověstný vrchol, který přišel o pár dílů dřív. Ale celkově pochopitelně spokojenost. Velká!! ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Hercům byly nejdříve zaslány scénáře jen k prvním šesti epizodám. Producenti totiž chtěli, aby se herci snažili uhádnout, kdo je vrah, ještě předtím, než obdrží scénář k závěrečnému dílu, čímž si chtěli ověřit, zda je konec skutečně nepředvídatelný. (oli009)
  • Natáčení probíhalo během pandemie covidu-19. Herci a štáb byli kvůli tomu každý den testováni na přítomnost viru. Celkem bylo provedeno kolem 10 000 testů. (oli009)
  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama