Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský režisér John Woo (nar. 1946) se prosadil v osmdesátých letech sérií akčních filmů (Lepší zítřek, Killer, Hard-Boiled aj.), jež mu vynesly hollywoodské angažmá. Svou zálibu v pečlivě choreograficky připravené akci a ve zpomalených scénách brutálního násilí zdařile přenesl s výrazně vyššími rozpočty do západního prostředí. Ve svém třetím americkém snímku Tváří v tvář (1997) proti sobě postavil člena protiteroristické jednotky FBI Seana Archera (John Travolta) a psychopatického zločince Castora Troye (Nicolas Cage). Jejich vzájemný souboj, jenž je živený letitou nenávistí, ozvláštňuje speciální lékařský zákrok, při němž si oba protagonisté v podstatě vymění své totožnosti. Režisér se spoléhal především na vlastní vyzkoušené postupy (např. působivá akční scéna s holuby v kostele) a také na herectví obou hlavních představitelů, kteří přesvědčivě zvládají obě polohy svých rolí. Nicolas Cage tímto titulem uzavřel volnou trilogii, v níž ztělesnil neohroženého akčního hrdinu (předtím Skála a Con Air). Není bez zajímavosti, že motiv transplantace nové tváře zločinci byl využit už před lety v českém fantastickém filmu Ztracená tvář (1965), natočeném režisérem Pavlem Hoblem podle námětu Josefa Nesvadby. (Česká televize)

(více)

Recenze (841)

POMO 

všechny recenze uživatele

Až do zhliadnutia Face/Off som mal pocit, že neviem doceniť akčné filmy. Die Hard, Speed, The Rock... všetky tito masovo uznávané pecky žánru mi pripadali obsahovo príliš jednoduché. Boli efektne natočené, dalo sa pri nich príjemne odreagovať, ale neboli vťahujúcim zážitkom. A potom prišiel Face/Off a moje obavy z nekompetentnosti hodnotiť akčné filmy opadly. John Woo ma presvedčil, že aj efektný akčňák môže disponovať silnou dramaturgiou s prepracovanou psychológiou postáv a že aj pri akčnom filme, hoci sa v ňom zrovna nestrieľa, môžem cítiť záujem o príbeh a byť ním strhnutý. ___ Face/Off má fantastický námet výmeny tvárí, elegantne zasadený do súčasnosti tak, aby nevyznel smiešne nerealisticky. Má nepredvídateľný príbeh s prekvapujúcimi zvratmi a v rámci žánru unikátne herecké výkony. A to všetko prekladané famóznymi wooovskými akčnými scénami, ktoré sú už samé o sebe pohľadením po duši každého milovníka efektne štylizovanej akcie. Keďže som pred Face/Off videl iba Wooove hollywoodske začiatky Hard Target a Broken Arrow, tonto jeho majsterštyk je pre mňa tým, čím sú pre niekoho iného Hard BoiledThe Killer. Face/Off je najlepší hollywoodský akčňák ever. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší americký film Johna Woo. Dva protivníci, kteří si v průběhu filmu vymění identitu - to neuvidíte v každém druhém akčním filmu. Originální zápletka a dokonalé zpracování, především po té vizuální stránce. Jediný jeho film natočený v Americe, který se celý nese v duchu jeho nezaměnitelné hongkongské akce. Zběsilá akční jízda a pro mne nejlepší akční film hned po Skále. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Psychologický akční film. To zní, pravda, trochu divně, ale lepší vystižení mých pocitů z tohoto snímku mně nenapadá. Je to akční jízda s rukopisem Mistra Woo, ale přitom i emocionálně silná se zajímavým dějem. U Pulp Fiction jsem původně napsal. že by Travolta by měl Tarantinovi líbat nohy, ale Johnu Woo by měl rovnou sloužit :o). Tohle byla jeho poslední zajímavá role a společně s Cageem předvádí herecký koncert. Velmi dobrý film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Povedenou a celkem originální zápletku a jinak skutečně čtyřhvězdičkový akčňák u mě zkazila jedna věc - totiž konec. Pan režisér měl zřejmě pocit, že jsme si výbuchů a střelby neužili během zbytku filmu dost, tak se nám to pokusil vynahradit ještě "trochu" a na můj vkus už to trochu přehnal. Takže ode mě 70%, ale nejsem zklamaná. John Travolta i Nicholas Cage byli odpovídající a nebýt toho konce... Ale dost :-) prostě jestli se chcete podívat na dobrý akční film, neváhejte. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Hollywoodský kousek Johna Woo, aneb takhle volné ruce při práci už nikdy nedostal a taky to podle toho dopadlo. Osobně mám dojem, že záporná role Cageovi seděla líp, ale Travolta byl minimálně tak dobrý jako v Operaci: Zlomený Šíp (to znamená hodně dobrý). A Pollux Troy byl prostě kouzelný, na to že to byl paranoidní sociopat:) Bez váhání bych tady udělil Oscara za design zbraní, ty dvě zlaté krásky mě provázejí v myšlenkách na zbrojní pas už pěkně dlouho;) A když je řeč o kráskách - komu se nelíbí Gina Gerschon, ať jde k šípku. Takže... Čau, brácho, a napiš mi někdy...:) PS: OST=John Powell=klasa. PS2: Po deseti letech je to pořád stejná palba jako tenkrát, když mi bylo nějakých patnáct. Ne snad zlatá klasika, ale rodinné stříbro akčního žánru rozhodně;) 80% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných mě Tváří v tvář nadchlo méně, než jiné akční filmy 90. let (Skála, Con Air). Přesto je to řemeslně výborně zvládnuto a John Woo se určitě nemá za co stydět. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film, kterej Woo v Hollywoodu předvedl. Skvělá akce, skvělí Travolta s Cagem a vynikající atmosféra. Jeden z nejlepších amerických akčních filmů 90. let, ale k tomu, co Woo předváděl v Hongkogu, to má ještě kousek cesty. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $112,276,146Tržby Celosvetovo $245,676,146║ v tejto prestrelenej akcii sa nikdy nenájdem, škoda, John Woo je u mňa ako na hojdačke niečo mi sadne(Krvavé pobrežie, Živý terč, Hard Boiled, Killer) a niečo zas nie(Výplata, M:I:II) /55%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jenda Woo svoje řemeslo umí, o tom žádný polemiky, soudruzi. Výtečné choreografie obyčejných stříleček (vyvražďovačka v Buzzově domě s podkresem romantické hudby je zkrátka perverzně krásná), efektní kamera, kompozice s Jendovými milenými holuby... kdo by odolal? To se pak ztratí i pouťová zápletka, která je ale rozehraná s takřka komediální lehkostí (výtečný úchylák Travolta a jeho výchovný styl) a na druhé straně s naléhavou zoufalostí (psí oči mukla Nicholase Cage). Celé to funguje brilantně až do posledních vteřin, které však doslova rozmázne pekelný happy-end s jednou z nejhorších Wooových zpomalovaček, co jsem kdy viděl (a to jsem přežil i Živý terč, prosím!). Pokud si odmyslím závěrečnou trapnost, je Tváří tvář hodnotný člen silného akčního trojlístku druhé poloviny devadesátých, bez problémů se vyrovná Con Air, ale na druhou stranu kvalit Skály zdaleka nedosahuje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo podle mě není žádnej úžasnej režisér a žádnej z jeho filmů mi nepřišel o hodně lepší než jiných režisérů kromě naprosto skvělého Tváří v tvář!!! Skvělé prohození rolí dvojice Cage/Travolta a furt sem fandil Nicolasovi :) a je to vážně zábava !!! ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Po pravu nejlepsi hollywoodsky film Johna Woo dava vzpomenout na jeho genialni hongkongske kousky. I Nicolas Cage je zde prekvapive ke koukani. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike Werb, Michael Colleary .. Zkřížené pistole, vlající pláště, pyrotechnicky jiskřící akce, poletující holubice míru - spousta oblíbených ingrediencí Johna Woo. Za přispění pokulhávajícího hi-tech námětu, naštěstí slušně promyšleného příběhu a sympatického dua herců slibuje dobrou akční podívanou. Bohužel jen dobrou. Nebyl jsem, přes všechnu řemeslnou snahu a přivřením oka nad přehnaným námětem, tak nadšený a vedle konkurence akčních skvostů devadesátých let zapadá až téměř k průměru. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to trochu zkrátilo, tak bych dal plný počet. Akční scény jsou bezchybné, chvílemi i originální (masakr vnímaný dítětem se sluchátky na uších). Velmi pěkně je i natočená sekvence s výměnou tváří. Oba hlavní herci mají možnost představit se jak v kladné tak záporné roli a oba si to patřičně vychutnávají - i když o něco více se mi líbil Travolta - hlavně jako padouch. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší holywoodský John Woo. A že to opravdu stojí za to přestřelky jsou super (zvlášť scéna když se dva hlavní hrdinové kosí přes zrcadlo) a Nicolas Cage s dvouma zlatejma bouchačkama je vážně cool. I Travolta nezahálí a oba excelují v roli Castora Troye. Někomu se to možná zdá překombinované ale je to opravdu skvělý akčňák. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

AŽ TO SKONČÍ, CHCI ABY JSTE TENHLE OBLIČEJ VZALI A SPÁLILI ! asi vás nic nepřekvapí víc, než když sám za sebou příjdete na návštěvu. a když vám váš ksicht řekne ,,vypadáš skvěle !"- není to reklama na pořad české televize, ale víte, že všechny důkazy jsou minimálně spálený (včetně lidí). herecký souboj dua CAGE - TRAVOLTA nás nutí přemýšlet, kdo je lepší padouch a to v originálních nápadech servírovaných J.W. ale přeci jen skála je skála..... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Face On [4:57] ,2. 80 Proof Rock [4:29] ,3. Furniture [7:12] ,4. The Golden Section Derma Lift [3:15] ,5. This Ridiculous Chin [6:51] ,6. No More Drugs For That Man [7:27] ,7. Hans' Loft [3:37] ,8. Ready For The Big Ride, Bubba [3:54] ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

láhůdková záležitost... Travolta versus Cage a Cage versus Travolta.. 6 let toužíte po pomstě za smrt svého syna.. konečně to vypadá nadějně.. to by ale všechno nesmělo být tak lehké... vznikl problém a jediným způsob jak zabránit katastrofě, je vzít si identitu člověka, kterýho k smrti nenávidíte... mít jeho tvář, jeho hlas, jeho způsoby.. snad ta nejhorší noční můra, o které ani nesníte.. a pak zase opět vznikne problém...jak tohle může dopadnout?? akce.. zápletka..napětí.. tohle všechno face/off má.. a co ještě?? na to se radši koukněte :) ()

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Další film ze světa monster na obzoru?

Další film ze světa monster na obzoru?

29.04.2021

Studio Legendary to s Godzillou vs. Kong překvapivě vyhrálo. Jak se ukázalo, hlad po nových blockbusterech v kinech je i navzdory stále trvající pandemii dost velký na to, aby si na sebe mohly filmy… (více)

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

12.02.2021

O rebootu či remaku populárního akčního snímku Tváří v tvář z roku 1997, v němž si John Travolta a Nicolas Cage vyměnili tváře a šli jeden druhému po krku, se mluví už několik let. Nyní se však zdá,… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama