Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský režisér John Woo (nar. 1946) se prosadil v osmdesátých letech sérií akčních filmů (Lepší zítřek, Killer, Hard-Boiled aj.), jež mu vynesly hollywoodské angažmá. Svou zálibu v pečlivě choreograficky připravené akci a ve zpomalených scénách brutálního násilí zdařile přenesl s výrazně vyššími rozpočty do západního prostředí. Ve svém třetím americkém snímku Tváří v tvář (1997) proti sobě postavil člena protiteroristické jednotky FBI Seana Archera (John Travolta) a psychopatického zločince Castora Troye (Nicolas Cage). Jejich vzájemný souboj, jenž je živený letitou nenávistí, ozvláštňuje speciální lékařský zákrok, při němž si oba protagonisté v podstatě vymění své totožnosti. Režisér se spoléhal především na vlastní vyzkoušené postupy (např. působivá akční scéna s holuby v kostele) a také na herectví obou hlavních představitelů, kteří přesvědčivě zvládají obě polohy svých rolí. Nicolas Cage tímto titulem uzavřel volnou trilogii, v níž ztělesnil neohroženého akčního hrdinu (předtím Skála a Con Air). Není bez zajímavosti, že motiv transplantace nové tváře zločinci byl využit už před lety v českém fantastickém filmu Ztracená tvář (1965), natočeném režisérem Pavlem Hoblem podle námětu Josefa Nesvadby. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

akisha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zlatých akčních filmů mého mládí. Parádní nápad s výměnou obličejů je podán tak, že tomu člověk snad i věří. Cage vzhledem k postavě, kterou hraje či má předstírat, že je - naprosto potrhlý magor - zde uplatňuje svou zálibu v přehrávání tentokrát s velmi pozitivním výsledkem. Vedle něj perlí "kladný záporný" Travolta, který si polohu totální shnilosti svojí postavy očividně velmi užívá. Doplňme sympatickou Joan Allen a sexy Ginou Gershon, přidejme vysoce efektní akční scény a hudbu a super finále a máme 90% superakčňák. Nedám dopustit! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jasných pět hvězdiček. Tváří v Tvář jednoznačně patří mezi nejlepší akční thrillery vůbec. V mém žebříčku se umístil hned za Skálou. A ten největší důvod je originalita. Přeci jen akční thriller s prvky sci-fi a ještě k tomu od Johna Woo, v hlavních rolích Nicolas Cage a John Travolta, pozlacené zbraně, honička na motorových člunech... Nevzpomínám si na originálnější akčňák. A ten zvuk panečku. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vidět to kdysi dávno, tak ještě chápu, ale dívali jste tady na to akční "veledílo" poslední dobou někdy? Moc blbostí, moc brečení a nápad s výměnou ksichtů sice zajímavý, ale nedotažený hned na několika levelech. Ať střílení, nebo honičky (kde se nikdo příliš nenamáhal schovat tváře kaskadérů), působí to nedobře zastaralý. Tím důvodem, proč vidět, tak zůstávají snad jen Cage/ Travolta - oba v celkem zábavných, "v sobě" rolích. Ale sotisfikovaný, senzační, krásně natočený a podobný přívlastky... jako ne. Béčkový 90s průměrňák, anebo jsem vedle. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bomba. Devadesátky jsou vrcholem filmařské tvorby a vzniklo v nich mnoho legendárních filmů. Face/Off do té skupiny možná tak úplně nepatří, ale rozhodně se jedná o velmi nápaditou žánrovku (točil to skvělý John Woo, tak aby ne), ale fanoušky určitě má a i v dnešní době stojí za zhlídnutí. Co dodat, Nicolas Cage v devadesátkách válel, John Travolta taky a vzájemně se skvěle doplňují...70% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Úplna chujovina, ale totálna. Hlavná myšlienka je zaujimavá, ale prevedenie nulové, ľahko čitateľné a trápne. Nie každý akčný film môže byť Smrtonostná pasca a nie každý deň je nedeľa. Proste v tomto filme je toľko logických prešľapov a divočiny, pričom sa tvári úplne seriózne, že to je až absurdné. Manželka hlávneho agenta FBI (Travoltu) je neatraktívna podvíživnená žena, ktora by mu kľudne mohla hrať jeho matku. Od samého začiatku je film plný chýb, ktoré sa maju akože stratiť v superakčnej dejovej línii. Herecké výkony Travoltu aj Cagea su v dobré, ale o to tu teraz nejde. Totálna nelogickosť spôsobuje nechuť. Niekedy sa dá prižmúriť oko a baviť sa na dobrej akcii v dobrom akčnom filme (John McLane v Die Hard), ale niekedy to s tým nemá nič spoločné a toto je tento prípad. Možno je to už odstupom času, možno nie .. ale takú Smrtonostnú pascu si môžem dať kedykoľvek, toto už ani raz. (plusy: explózie, Travolta, Cage) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (34)

  • Nicolas Cage (Castor Troy) a John Travolta (Sean Archer) se během dvou týdnů před začátkem natáčení opakovaně scházeli a domlouvali se, která specifická gesta a hlasová zabarvení budou vzájemně imitovat. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 1997 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • John Woo si pro roli Eve musel Joan Allen prosadit proti vůli studia, které si přálo mladší herečku. (NIRO)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Další film ze světa monster na obzoru?

Další film ze světa monster na obzoru?

29.04.2021

Studio Legendary to s Godzillou vs. Kong překvapivě vyhrálo. Jak se ukázalo, hlad po nových blockbusterech v kinech je i navzdory stále trvající pandemii dost velký na to, aby si na sebe mohly filmy… (více)

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

12.02.2021

O rebootu či remaku populárního akčního snímku Tváří v tvář z roku 1997, v němž si John Travolta a Nicolas Cage vyměnili tváře a šli jeden druhému po krku, se mluví už několik let. Nyní se však zdá,… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama