Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čínský režisér John Woo (nar. 1946) se prosadil v osmdesátých letech sérií akčních filmů (Lepší zítřek, Killer, Hard-Boiled aj.), jež mu vynesly hollywoodské angažmá. Svou zálibu v pečlivě choreograficky připravené akci a ve zpomalených scénách brutálního násilí zdařile přenesl s výrazně vyššími rozpočty do západního prostředí. Ve svém třetím americkém snímku Tváří v tvář (1997) proti sobě postavil člena protiteroristické jednotky FBI Seana Archera (John Travolta) a psychopatického zločince Castora Troye (Nicolas Cage). Jejich vzájemný souboj, jenž je živený letitou nenávistí, ozvláštňuje speciální lékařský zákrok, při němž si oba protagonisté v podstatě vymění své totožnosti. Režisér se spoléhal především na vlastní vyzkoušené postupy (např. působivá akční scéna s holuby v kostele) a také na herectví obou hlavních představitelů, kteří přesvědčivě zvládají obě polohy svých rolí. Nicolas Cage tímto titulem uzavřel volnou trilogii, v níž ztělesnil neohroženého akčního hrdinu (předtím Skála a Con Air). Není bez zajímavosti, že motiv transplantace nové tváře zločinci byl využit už před lety v českém fantastickém filmu Ztracená tvář (1965), natočeném režisérem Pavlem Hoblem podle námětu Josefa Nesvadby. (Česká televize)

(více)

Soundtracky

Face/Off

Face/Off

Original Soundtrack


Vydal: Hollywood Records

Rok: 1997

Země: USA

Stopáž: 41:45

Tracklist
1. Face On John Powell 04:57
2. 80 Proof Rock John Powell 04:29
3. Furniture John Powell 07:12
4. Te Golden Section Derma Lift John Powell 03:15
5. This Rediculous Chin John Powell 06:52
6. No More Drugs For That Man John Powell 07:28
7. Hans' Loft John Powell 03:38
8. Ready For The Big Ride, Bubba John Powell 03:54

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Další film ze světa monster na obzoru?

Další film ze světa monster na obzoru?

29.04.2021

Studio Legendary to s Godzillou vs. Kong překvapivě vyhrálo. Jak se ukázalo, hlad po nových blockbusterech v kinech je i navzdory stále trvající pandemii dost velký na to, aby si na sebe mohly filmy… (více)

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

Adam Wingard chystá vlastní verzi Tváří v tvář

12.02.2021

O rebootu či remaku populárního akčního snímku Tváří v tvář z roku 1997, v němž si John Travolta a Nicolas Cage vyměnili tváře a šli jeden druhému po krku, se mluví už několik let. Nyní se však zdá,… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama