Reklama

Reklama

Osvoboďte Britney Spears

(TV film)
  • USA Framing Britney Spears (více)
USA, 2021, 74 min

Režie:

Samantha Stark

Kamera:

Emily Topper

Hudba:

John E. Low

Hrají:

Britney Spears (a.z.), Kevin Tancharoen, Daniel Ramos, Paris Hilton, Adele (a.z.), Anderson Cooper (a.z.), James Corden (a.z.), Simon Cowell (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dokument, který připravil slavný deník The New York Times, mapuje kariéru popové ikony Britney Spears od jejích začátků v kostelním sboru a The Mickey Mouse Clubu až po soudní spory s otcem o opatrovnictví. Ukazuje Britney nejen jako neuvěřitelný talent a holku z malého amerického městečka, která se vydala za slávou, ale také jako idol mladých lidí, dříče, diskutovanou morální autoritu, matku nebo objekt nekonečného zájmu médií a paparazzi. Režisérka Samantha Starková poskládala mozaiku z výpovědí lidí, kteří se se zpěvačkou v určitých částech jejího života znali nejlépe, fanoušků bojujících o ukončení opatrovnictví, novinářů, bulvárních fotografů, právníků a dalších. Film obsahuje nejen záznamy z reportáží bulváru, televizních rozhovorů, které mnohdy dohnaly Britney až k pláči, ale také rodinné fotografie, videa či ukázky z koncertů. (TV Nova)

(více)

Recenze (36)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dokument kladúci si za cieľ oslobodiť Britney Spears, ktorý neprichádza s jedinou novou informáciou a zo 70-minútovej stopáže venuje 50 tomu, prečo skončila na psychiatrii a zvyšných 20, že by tam, pre vlastné bezpečie, mala ostať. Wtf? Dajte si radšej toto. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak NYT sa rozhodli robiť dokumenty. Dobrá správa je, že človek teraz nemusí vyše hodiny čítať longread a môže si to rovno pozrieť. Zlá správa je, že štandardné súčasné longready sú násobne lepšie napísané, než je toto nakrútené. Zo 74 minút sa dokument nezmyselne venuje polhodinu predstavovaniu divákom, kto je to Britney Spears (It's Britney, bitch!), aby sa až v poslednej polhodinke dostali k problému "conservatorship". Výsledok je tak technicky zručnejšia varianta na americké televízne dokumenty o celebritách. Showbiz pre mestských intelektuálov. Je to štýlovejšie ale stále pomerne povrchné. Čo ma ale vyslovene vytočilo je neprístojný priestor pre papparazzi fotografa, ktorý sa tam snaží štylizovať za dobráka, ktorý vlastne len robil, čo Britney chcela. No isteže.. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Asi bych se měla stydět, když jsem jako skalní fanynka Britney (před 10 lety) celou tuhle záležitost vůbec nezaznamenala. Dokument sám o sobě je průměrný, nicméně, když o tom nemáte ponětí, tak má dost velkou informační hodnotu a překvapí vás. A samozřejmě je to celé padlé na hlavu a měli by opatrovnictví zrušit, ale na to si asi ještě pár let počkáme. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

První čtyřicet minut je životopis Britney. Rychlým tempem bez nějaké hloubky. Pak začíná téma opatrovnictví. Nějak jsem nepochopil proč bylo zavedeno. Má lékařka mi při našich filosofických diskusích jednou říkala to, čeho jsem si všimnul také. Většina lidí když je potká nějaké velké povýšení, zbohatnutí, získání moci apod. se od základu změní k horšímu do zcela jiné osobnosti. Na životě Britney je vidět, že život není žít jednoduché a ne každý to zvládne. Dokument je k vidění zde: https://dokumenty.tv/osvobodte-britney-spears-dokument/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nejakí blbí fanúšikovia sa budú starať do súkromia jednej milionárky, ktorá to už dlhšie nemá v hlave v poriadku a budú sa domáhať vraj spravodlivosti, lebo spravodlivosť je to, čo povedia fanúšikovia? Získal opatrovníctvo jej foter násilím, alebo o tom museli kompetentní rozhodnúť? Bolo správanie sa Britney Spears za posledné roky na takej úrovni, aby sme ju považovali za spôsobilú samostatného uvažovania, výchovy detí, rozumného hospodárenia? O tom by mali rozhodovať ľudia na svojich miestach a nie fanúšikovia, čo vidia svet len cez Instagram. Inak je dokument celkom dobrým prierezom kariéry v spojitosti so súkromným životom, poukazuje na to, že bulvár je proste sviňa, na druhej strane je jednostranne orientovaný v prospech Britney. A ona si pri tom všetko nemala najať ochrankárov, ale rovno vojenskú čatu, tí by tým špinavým paparazzi poriadne premiešali vnútornosti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Fandové - pro fandy. Dokument neobsahuje mnoho důležitých postav z reálného příběhu jedné reálné popstar. Ani ona sama, ani její rodina a nikdo podstatný z její současnosti se neobjeví. Takže jsou závěry snímku snadno zpochybnitelné. Na druhou stranu ukazuje velmi dobře dospívání pod neskutečným tlakem, které si Britney musela protrpět a popravdě, je docela zázrak, že to skončilo jen jedním oholením hlavy (a co je komu vlastně do toho!) a pár pobyty na odvykačce. Vsadila bych se, že většina lidí by to odnesla mnohem hůř. Velmi dobře ukázaná rovněž i manipulace a vlezlost médií, stejně jako veřejnosti, kteří si všichni osvojují právo radit a soudit někoho, koho neznají. Dost drzé, urážlivé a hnusné. SHRNUTÍ: Myslím, že Britney by měli osvobodit. Pokud si to sama přeje. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Paparazzi a bulvár sú dôvodom, prečo si oholila hlavu a prečo zaútočila na auto paparazzov. Jej verejné mentálne zrútenie je dôvodom, prečo prišla o deti a prečo bola legálne zbavená práv. Všetko na seba nadväzuje, čiže je podstatné hovoriť o tom, ako sa k nej správali paparazzi a bulvár. To, že ako sa paparazzi a bulvár správajú nie je nič nové neznamená, že je to v poriadku. Ďalej dokument je skôr pre širokú verejnosť, ľudia, ktorí nesledovali celú kariéru Britney, preto ide chronologicky od úplných začiatkoch jej kariéry. A tým, že dokument hovorí o skromných začiatkoch dievčaťa z juhu, tak tým Britney poľudšťuje, keďže celebrity sú často brané niečo ako nadľudské bytosti, a že ani nie sú ľudia, ktorí majú city, a preto paparazzi a bulvár si s nimi robí čo chce. | Arsenal83: Čiže na zarábanie miliónov a na verejné vystupovanie spôsobilá je, ale na to, aby si sama zariaďovala život na to spôsobila zrazu nemá byť, aha. No a presne o tom to je. A druhá vec, nevidím, žeby Kanye West bol zbavený práv preto, že to nemá v hlave v poriadku. Fanúšikovia, ktorí stoja za hnutím čítali súdne záznamy, o prípade sú informovaní. Korupcia, zle napísané zákony a pošramotené súdnictvo sa nedeje len na Slovensku. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Dokumentární hodnota je tak špatná, že více informací jsem dostala od YouTubera (bez žertů). Na konci hodí pár vět. Dost důležitých mimochodem a ani si neráčí počkat na výsledek soudního procesu a vydají to jako hotové dílo. ()

hhannie 

všechny recenze uživatele

Tak jo, nejdřív jsem tomuhle výtvoru dala tři hvězdičky, ale po pár dnech přemýšlení o tom, co jsem to vlastně viděla, snižuji na dvě hvězdy. Pohled na Britney hlavně z perspektivy jakýchsi aktivistů, kteří o jejím soukromí nevědí ani co by se za nehet vešlo, a novinářů, kteří do jisté míry mohou za to, jak to s ní dopadlo. Co si budeme, kdo z vás by byl nadšený a psychicky v pohodě, kdyby jste měli denodenně za zadkem paparazzi, kteří se předhánějí, kdo udělá víc skandálnější fotku, aby si do Britney mohli zase trochu kopnout a ještě za to dostat pěknou sumu peněz? Jediný, kdo k životě Britney mohl něco říkat, byla její chůva, které se ale ve finále dostalo žalostně málo místa. Je škoda, že se k celé situaci opatrovnictví nevyjádřili další její blízcí, například sestra či matka. Ale co jsem tak pochopila, mají o tom zakázáno mluvit jak oni, tak samotná Britney. Aneb právo v Americe. Podtrženo, sečteno - možná tak z 10 % jsem se já osobně dozvěděla něco nového, zbytek jsou jen takové výštěky do tmy, které si může každý přečíst třeba na redditu a nemusí si pouštět tenhle pseudodokument. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Od Britney Spears mám najradšej pesničku I'm Not a Girl, Not Yet a Woman :-) a myslím si a verím, že Britney by bola miliónkrát šťastnejšia, keby si žila život obyčajného dievčaťa z malého mesta a NIKDY sa nestala slávnou, žiaľ. Dokument v celku priemerný, prvá polovica ma bavila, druhá už nudila a hlavne som sa veľa nedozvedela. Dúfam, že PRAVDA raz vyjde najavo a Britney raz sama natočí dokument o tom, ako to celé bolo. Nedivím sa, že jej z toho neustáleho prenasledovania paparazzmi až trošku švihlo, veď jej nedali ani na minútku vydýchnuť, vkuse jej boli za pätami, veď to je na zbláznenie!!! Nechápem, ako to už dekádu zvláda taká Taylor Swift! Britney mi je ľúto a som na jej strane. Každý človek potrebuje SLOBODU, aby bol zdravo sebavedomý a šťastný!!! A je mi jej úprimne ľúto, že má obmedzený prístup k vlastným deťom!!! SLÁVA JEJ VZALA TO NAJCENNEJŠIE!!! Je to smutný dokument. 2,5* ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání hodně propagovaného dokumentu. Jak je v americe zvykem, jde jen o konspiraci a žádné vyjádření z Britney rodiny, ani jejím otcem, ani matkou ani samotnou Britney. Filmaři mohli využít i jejich "kamrádek" a "přátel" ale ani to neudělali. Neuvidíte tedy ani vyjádření jejího bývalého manžela, bývalehé "zpívajícího" přítele a už vůbec ne bližší rodiny. Celé je to tak o tom co si myslí jakože hnutí freebritney ať už to znamená cokoliv. Bohužel jeden z nejhorších dokumentů co jsem viděl. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečná osoba, zbytečný dokument. Britney je tak nezajímavá, že krom IG konspirací o ní není co a proč filmovat. Vyhaslá hvězda, která promarnila svůj vrchol slávy. Není jediná. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Formou spíše podprůměrný dokument o popové hvězdě Britney Spears, ale nejsilnější je info, že od roku 2008 ji soud určil jako poručníka svého otce, čili je jako nesvéprávná, ikdyž to je furt solidní stroj na prachy. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Nedozvěděl jsem se asi nic zajímavého. Je to 74minutový nářek nad tím, jak jsou paparazzi a bulvár hrozní. Což jsou, ale to jaksi není nic nového. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Nebohá dívka. Britney pochází z nízkých poměrů, díky pěveckému talentu se dostala mezi top celebrity, zbohatla. Tlak na svoji osobu neustála, přeplo jí, oholila si hlavu, dostala opatrovníka. A proč jí paparazzi sledovali a byli tak neodbytní? Protože jedna fotka Britney se dá prodat za milión dolarů. ()

retrogirl2 

všechny recenze uživatele

Dokument o Britney bez Britney nepovažuji za úplně věrohodný. Přesto jsem se dozvěděla dost z jejího života a zjistila, kolik mi uniklo od dob, kdy jsem jí fandila. Hvězda navíc spíše za sentiment. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Z Britney mám dlouhodobě takový pocit, že je to taková Iveta Bartošová s celosvětovým renomé. Po zhlédnutí dokumentu mám ale dojem, že se jedná o vcelku inteligentní, sebevědomou a cílevědomou osobu, která byla kdovíproč zbavena svéprávnosti (po zhlédnutí dokumentu mi důvod není jasný), na čemž parazituje řada lidí v čele s jejím otcem a z nějakého záhadného důvodu jí nechtějí její práva vrátit. Když si ale přečtu její profil na wiki, tak tam vidím spoustu možných důvodů, proč se tak stalo (např. eskapády s léčebnou). Tyto informace ale dokument buď jen nastíní, nebo zcela pomíjí, čímž vytváří poměrně jednostranný obraz oběti. Sakra, tak z nějakého důvodu jí té svéprávnosti zbavili, ne? Nebo je to jako s tím nebožákem Trumpem, který vyhrál volby (by a lot!), ale oni mu je v celoamerickém spiknutí ukradli? ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo čeká nějaké objektivní zhodnocení celé situace, tak ten ať si rovnou nechá zajít chuť. Celý dokument je pojatý silně aktivisticky, tendenčně a zaujatě, prostor pochopitelně dostane jen jedna strana, ta správná, samozřejmostí je intenzivní hraní na city, upravování faktů nebo místy až vyloženě hloupé komentáře zúčastněných. Celkově jsem měl pocit, že si tvůrci povolali partu zaujatých fanatiků, kteří se přišli za pár dolarů zviditelnit, místo toho, aby podali nějaké smysluplné svědectví o celém případu. Pochopitelně je to strašná škoda, takhle to působí jen jako pračka na peníze, obyčejné parazitování, vypovídající hodnota žádná. Poutavost je na bodu mrazu, zaujme snad jen letmý pohled na kariéru slavné zpěvačky, jinak jsou to jen nic neříkající fráze a kecy, navíc od lidí, kteří zpěvačku znají maximálně tak z televize a o případu vědí kuloví. Doteď mi není jasné, co tím vlastně chtěl básník říct. 0/10. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Je to dost plytké zpracování. Když už to konečně začíná být zajímavý, nechá se to a jde se dál. Při pořádným zpracováním bych si to dovedla představit ve více dílech. Nicméně i tak je to znepokojující pohled její život. ()

Reklama

Reklama