Reklama

Reklama

Bílý lotos

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer

Recenze (179)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nedalo mi to nevzpomenout na mistra Rohmera, kterak on  se skrze ty svý krindypindy zřejmě hledal, aby se i občas našel jako elegantní glosátor.  Kdežto pan White evidentně nic nehledá, jen na tvrdo tvrdí, že peklo nejsou jen ti druzí, ale i my. A to formou kterou žeru!! No a taky mně baví, když hudba ,,jen" nekoloruje příběh , ale je i nedílnou součástí děje. A na konci (obou řad) ten zvrhlý ,,hepáček" , když si dva vlastně zbydou...! Naprostý mazec. Sem tam sekec. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Moře vyvrhne stádečko lidí i s jejich nákladem v duši do úchvatného místa, kde se během pár dní střetnou s čímsi, co by dalo nazvat příležitostí se vymanit ze svého stereotypu. Bafne na ně šance přehodnotit svůj dosavadní život a své postoje. Přes to, že mají v jednu chvíli všichni našlápnuto k prozření a osvícení, vidíme, že pro ně není tak jednoduchý vystoupit ze svý bezpečný zóny, i kdyby ta byla ve skutečnosti pěknej vopruz. Nakonec má teda koule ke změně jediná postava, která se přitom od začátku jeví jako největší jelito. Mike White u mě opět stoupl, protože je schopen takovou prdu vymyslet a natočit jemně a nenásilně, dokonce se člověk i zasměje, tak jako trpce. A k tomu dechberoucí prostředí a zpěv domorodců, což vše staví ještě do dalšího tesklivého kontextu. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvělý vhled do společenských rozporů současných USA, občas s velmi cynickými konverzačními kousanci. Neskutečně zajímavá atmosféra, která je na povrchu prosluněná a uvnitř nepříjemně děsivá tak, že vás minimálně první díly nutí být ve střehu. Bílý lotos funguje skvěle nejen jako zrcadlo současných společenských debat (v USA), ale i jako kritika lidských povah. Se skvěle napsanými postavami, na které je schválně dokonale nahlíženo vždy z té nejhorší možné stránky, tak aby vynikla celková absurdnost a bezohlednost jejich počínání. 85% (1. série) Druhá série je jakoby více prosluněná a možná i divácky přístupnější, finále poslední epizody má opět cynický černohumorný nádech a Jennifer Coolidge je tady fakt fantastická. Napětí se daří stupňovat, ale oproti jedničce tady chybí tíživější atmosféra, dialogy zdaleka nejsou tolik cynické a tak dobře se nestrefují do současných společenských debat jako v jedničce. I na charaktery je přeci jen nahlíženo s větší shovívavostí než tomu bylo v jedničce. Jako studie lidského chování podmíněné i nepodmíněné dobou, to funguje pořád skvěle, ale přesah to nemá zdaleka takový jako měla první série. I tak pořád je Bílý lotos kvalitní série. 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takoví Účastníci zájezdu... jen s kvalitním satirickým scénářem, výživnými postavami a polomysteriozní zápletkou, kde se snažíte uhádnout kdo že to během dovolené skape. Mike White dokonale vystihuje nedokonalosti dnešní společnosti. Ublížené primadony se spoustou peněz odhalují co je dnes pro svět důležité a oproti tomu se nižší třída snaží protlouct a rodí v práci, přetvařuje se i krade. Herecké výkony jsou do jednoho parádní a vévodí jím zfetovaný Murray Bartlett v roli hotelového ředitele. Skvělá minisérie zvýrazňující neduhy dnešní doby. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I kdyby ďábel cestoval na dovolenou do ráje, peklo si vždycky vezme sebou. ____ Dovolená v luxusním hotelu téměř okamžitě přijde o své pozlátko a z letní zábavy se změní na existenciální horor. Všechny postavy jsou sobecké a sebestředné, a i když nejsou vyloženě zlé, jejich soustředěnost výhradně na sebe ve finále způsobí mnoho zla. Trest pro takový postoj je pro všechny stejný: musí žít sami se sebou. Nemusí čekat na posmrtný soud a peklo, oni se odsoudili sami a v pekle už žijí. Ať už skutečně opuštěně nebo v rámci rodiny, stejně jsou od svého okolí odstřihnutí, protože neprojeví ani minimální snahu, aby ho pochopili nebo snad dokonce i něčím vyšli vstříc. ___ Nejenom starší a střední generace, ale i ta nejmladší, která by měla být plná ideálů, už je načichnutá arogancí (založenou převážně na penězích) a samolibosti, případně sebelítosti (což je jen druhá strana téže mince). Ještě to ale maskuje, a to i sama před sebou, jakýmsi pseudorebelstvím. Snad jedině puberťák, který chce závodit v kánoích, má jisté náznaky empatie, ale ty jsou záhy zadupány do písku. SHRNUTÍ: Je to sranda, pokud máte rádi černý humor, ale přitom je to peklo. ....  Druhá řada ** ()

Galerie (280)

Zajímavosti (18)

  • Murray Bartlett a Lukas Gage prišli s nápadom, že Armonda (Murray Bartlett) prichytia pri lízaní Dillona (Lukas Gage), pretože mali pocit, že to bude viac šokujúce ako akýkoľvek iný typický sexuálny akt. (molcan2)
  • Názov seriálu sa odkazuje na staroveký mýtus o blahobytných požieračoch lotosu - lotofágoch, ktorý je popísaný v Homérovej knihe "Odyssea", spev IX., verš 85: "...s koraby pristal k uzemi Lotofagu, jiz jedi pokrmy z kvetin. Z lodi jsme na sous vysli... jaky zije tam lid, jenz zemskymi plody se zivi... Kdo vsak lotosu kvet jen jedinkrat okusil sladky... lotosu plod tam jisti a navrat vypustiti z mysli." Piata epizóda seriálu je priamo nazvaná The Lotus-Eaters. (smatana.sk)
  • Lucia (Simona Tabasco) používa talianske slovo "Allora" dvoma rôznymi spôsobmi. Najprv ho v rozhovore so svojou priateľkou Miou (Beatrice Granno) používa vo význame "hej", aby vyjadrila netrpezlivosť. Neskôr, v rozhovore s Dominikom (Michael Imperioli), ho použije vo význame "a tak..." Toto všestranné talianske slovo môže znamenať veľa vecí. (molcan2)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama