Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco se Armond pokouší napravit škody, Belinda se snaží přesměrovat Tanyinu pozornost na svůj obchodní návrh. Paula je z Mossbacherových stále více rozčarovaná. Odstrčená Rachel začíná pochybovat o své budoucnosti. Nicole vyčítá Markovi, že před Quinnem vypral jejich špinavé prádlo. (HBO Europe)

Zajímavosti (2)

  • Keď Armand (Murray Bartlett) pri večeri zdieľa svoje znechutenie s hosťami a nazýva ich požieračmi lotosu, cituje Tennysonovu báseň "Požierači lotosu": "Nenávistné je tmavomodré nebo, klenuté nad tmavomodrým morom. Smrť je koniec života; ach, prečo by mal byť život samá práca?" (molcan2)

Bílý lotos (2021) (seriál)

  • Názov seriálu sa odkazuje na staroveký mýtus o blahobytných požieračoch lotosu - lotofágoch, ktorý je popísaný v Homérovej knihe "Odyssea", spev IX., verš 85: "...s koraby pristal k uzemi Lotofagu, jiz jedi pokrmy z kvetin. Z lodi jsme na sous vysli... jaky zije tam lid, jenz zemskymi plody se zivi... Kdo vsak lotosu kvet jen jedinkrat okusil sladky... lotosu plod tam jisti a navrat vypustiti z mysli." Piata epizóda seriálu je priamo nazvaná The Lotus-Eaters. (smatana.sk)

Reklama

Reklama