Reklama

Reklama

Bílý lotos

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Bílý lotos, šestidílná satirická minisérie HBO z dílny Mikea Whitea, která se odehrává v luxusním havajském letovisku, sleduje pestrou škálu hotelových hostů během jejich týdenní odpočinkové a omlazující dovolené v ráji. (HBO Max)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takoví Účastníci zájezdu... jen s kvalitním satirickým scénářem, výživnými postavami a polomysteriozní zápletkou, kde se snažíte uhádnout kdo že to během dovolené skape. Mike White dokonale vystihuje nedokonalosti dnešní společnosti. Ublížené primadony se spoustou peněz odhalují co je dnes pro svět důležité a oproti tomu se nižší třída snaží protlouct a rodí v práci, přetvařuje se i krade. Herecké výkony jsou do jednoho parádní a vévodí jím zfetovaný Murray Bartlett v roli hotelového ředitele. Skvělá minisérie zvýrazňující neduhy dnešní doby. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se rozjede ve stylu satiry, kdy sledujeme spousta nesnesitelných lidí na dovolené nebo pracujících pro lidi, co jsou na dovolené s hudbou na pokraji tolerance. Postupně se ukáže, že komedie to vůbec není a vzniknou situace, kdy začne být zajímavý. Snaha tvůrců reflektovat současnou americkou společnost skrz nesnesitelné postavy díky podvratnosti funguje velmi svěže. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: White Lotus je neortodoxní seriál, který je doslova v každém ohledu naprosto zvláštní a odlišný, a přesto (nebo možná právě proto) je to seriálová pecka, která nemá soupeře. Unikátně vystavěný příběh pár lidí v jednom hotelu dává prostor všem postavám zazářit a famózně se v průběhu vyvíjet, každá je jednoduše svá a jedinečná, perfektně napsaná a jejich představitelé jsou velmi dobří (Alexandra Daddario jednoznačně vede!!). Kamera je precizní a má místy chytlavé a odvážné záběry (sraní do kufru, praktiky šéfa v jeho kanceláři…), které spolu s podmanivou hudbou přispívají ke konečnému výsledku ve velké míře a scénář, jenž je v jádru tak obyčejný, ale přesto v detailech naprosto bizarní weird fuck up, je tak skvělý a chytlavý, že 6 dílů je pro mě málo a chci hned teď nášup. Konečný díl se ubíral sice trochu jinou cestou, než kterou jsem doufal, ale přesto dotáhl seriál do veleúspěšného konce a výsledek teda stojí za to. Bez výhrad. 2. série: So simple, yet so f*cking amazing!!! Druhý  White Lotus je definice slova dokonalost a nese se úplně ve stejném duchu jako první série. Postavy jsou jedny z nejzábavnějších na filmovém poli, jejich charaktery, vývoj a herecké vcítění se do role je bezkonkurenčně na oscary, a to snad rovnou všem hlavním postavám, protože takhle zahrát a nechat diváka doslova hltat každý díl, to se stane jednou za život. Nástup celého koloběhu je plíživý a chytře navnazuje skrze excelentní interakci postav v hotelu, přičemž se pomalu, ale nervydrásajícně blíží do finále, ve kterém vše praskne a je to (zase!) mentální masakr jako kráva. Přidejme k tomu chytrou scénáristickou práci, znepokojující všudypřítomnou hudbu naznačující, že „je něco ve vzduchu“ a máme vyhráno. Bezesporu seriálová údálost roku a Mike White to opět dokázal. Tohle bych mohl sledovat denně. I WANT MORE! ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se ve mě mlelo. Bílý lotos totiž střídá místy až geniálně vypointovanou černou legraci (Armondův emocionální oblouk) s absolutní hluchotinou (většina dějové linky s Jennifer Coolidge). Naštěstí pro diváka má ale scénář v průběhu série výrazně pozitivní trend. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček pak přilepšuju za výtečnou hudbu, havajský genius loci a Alexandru Daddario. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Minisérie trochu rozvláčně, ale velmi výstižně poukazuje na odvrácenou stranu šťastného života americké střední vrstvy. 1)  Obvykle filmy o nepříjemných nesympatických lidech rád nemám. Zde se ovšem tvůrcům podařil husarský kousek - koukám na tyto tvory a bavím se. Paráda._____ 2)  S jistou smířlivostí lze konstatovat, že životní štěstí a spokojenost vskutku leží v nás samých a ne v naší životní úrovni. Ani lidem, jejichž životní úroveň vskutku není zlá, peníze neposkytují ani nezaručují spokojený život. Minisérie na to poukazuje v satirické divácky přitažlivé podobě._____ 3)  V díle lze vidět i kritiku zbohatlických či prostě bohatých vrstev, které žijí své životy bez zájmu o cokoli, co přesahuje jejich úzký perimetr vnímání. Seriál sice implicitně neřeší původ peněz klientů, ale leccos si lze domyslit. Tvůrci ale nejdou tak daleko, aby se film mohl zařadit mezi sociálně kritická díla. Jen tak trochu naznačují, což na rozdíl od pana Smrtky v Poslu z Liptákova Američané mohou._____ 4)  Největší klad vidím v precizní charakterizaci postav. Celá neurotické rodinka Mossbacherových, dvojice novomanželů Pattonových - hloupá Rachel a sebestředný rozmazlený Shane, věru výstřední Tanya McQuoidová s urnou s popelem své matky i mnozí další._____ 5)  Hned na začátku se dozvíme, že někdo zemře. Ale kdo? Jak trefně píše komentátor avisdolphin na IMDb, doufáme, že všichni. I když jsem měl své tipy, kdo to bude jsem neuhodl._____ 6)  Zaujala mě famózní 60letá Jennifer Coolidgeová (s urnou) a pak samozřejmě pěkní kluci: 22letý Fred Hechinger (syn Quinn), 36letý Jake Lacy (novomanžel), 26letý Lukas Gage (milenec šéfa Dillon) či 28letý Alec Merlino (číšník Hutch)._____ 7)  Natáčelo se ve Four Seasons Resort Maui at Wailea, jak zní oficiální název. Za noc tu zaplatíte za pokoj (apartmá) 3 - 26 tisíc dolarů. ()

Galerie (280)

Zajímavosti (18)

  • Členové štábu a herci si po dobu natáčení stěžovali na opakující se noční můry. Zdálo se jim o holohlavém muži, který je pozoruje zpoza jejich postelí při spaní. (raininface)

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama