Reklama

Reklama

Starostlivý otec

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1963, 18 min

Obsahy(1)

Komediální zápletka podle Čechovovy povídky se točí kolem zásnub, plánovaných i nechtěných. Vdavekchtivá Nasťa (K. Slunéčková) spřádá sítě kolem potenciálního ženicha (V. Hašek), ten ji ovšem informuje o své zásadní nechuti k ženitbě. Zavolá tedy svého otce (Č. Řanda), který má dalších 6 dcer. Ten se vyptává ženicha, proč tedy chodil do domu a nechával se hostit, co má proti ženitbě a ženich si vymýšlí různé důvody, které mu tatík postupně zamítá. Nakonec vytáhne i těžký kalibr, že je obžalován ze zpronevěry a bude muset na Sibiř, ale otec se neleká ničeho – pravá láska vydrží i na Sibiři. Ani ženichova námitka, že je šílenec, neobstojí, je přinucen k souhlasu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vtipná Čechovova jednoaktovka rozpráva o starostlivom otcovi, ktorý sa snaží za každú cenu vydať jednu zo svojich dcér. Dekorácie sú síce jednoduché, ale tu nehrajú veľkú úlohu, inscenácia je dobre natočená a zábavná. Piate hodnotenie a prvý komentár. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčpělá anekdota, které nepomáhá ani dost křečovité přehrávání, kdy uvěřitelný je jen Řanda. Ovšem ten šílený zpěv a poskakování Karolíny Slunéčkové tomu ještě nasadily korunu. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Brilantní Čechov, jako vždy. Groteskní ladění plně vychází vstříc i hereckým kreacím, především Vlastimil Hašek a Čestmír Řanda rozehrávají dialog plný jiskřivého humoru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama