Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Juanita (Dorothy Burgessová), která žije na tropickém ostrově Sv. Kryštof v Antilách, ztratí své rodiče při rituálech vúdú. I když se jí podaří z ostrova uniknout, prokletí je přeneseno i na ni. Už jako dospělá stále cítí silné nutkání vrátit se na ostrov a čelit své minulosti. Její manžel (Jack Holt), dcera a chůva (Fay Wrayová) jedou s ní, ale jakmile se Juanita ocitne na ostrově, místní obyvatelé si ji ztotožní s postavou vúdú bohyně. Tím začne její nevyhnutelný pád do tenat šílenství, které má katastrofální důsledky pro celou její rodinu . (Oktavianus)

(více)

Recenze (4)

strougy 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha dobových exemplářů tajemných příběhů s voodoo tématikou, jež jsou dnes obvykle zajímavé pouze jako záznamy tehdejšího nazírání na černošské obyvatelstvo, jež se dělí do pouhých dvou kategorií. Buď zde figurují v pozadí jako nemluvná, avšak děsivá síla vykonávající prastaré obřady černé magie, nebo mají kladnou úlohu sluhy (případně služebné), který je například zde roztomile rozšafný a zcela podřízený touze ve všem vyhovět svému "nadřazenému" bílému pánovi. Nic víc. Black Moon je navíc ještě lehce netradiční závěrem, který se svou určitou nejednoznačností vyjímá z tradice, ovšem ani tak se nejedná o film, kvůli kterému by kdokoli měl obětovat hodinu svého drahocenného času. Slabé 2*. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pěti, resp. šestibodová stupnice je hrozně málo. Včera jsem dal čtyři hvězdy The Black Cat, jejíchž kvalit Black Moon nedosahuje, ale zároveň jsem dal tři zasloužené hvězdy i třeba Kongu, a to je tento film lepší. Tudíž jako vždycky budu černobílým kouskům nadržovat a zaokrouhlím nahoru. Film to totiž je velmi dobrý - temný, mrazivý, s všudypřítomným duněním vúdú bubnů. Nevýrazného Jacka Holta skvěle doplňují překrásná Fay Wrayová a přitažlivá Dorothy Burgessová. Jak se děj postupně noří do nitra džungle na Sv. Kryštofu, houstne i atmosféra. Tajuplná minulost manželky hlavního hrdiny pomalu a skrytě vyvstává na povrch až do tragického rozuzlení. Při útoku sekty domorodců jsem byl napnutý a závěr si vysloveně užil, takže nakonec moje čtyři hvězdy nejsou o tolik slabší. Nesouhlasím s kolegou Strougym, že je to ztráta času, za zhlédnutí Black Moon určitě stojí. A já se na to asi kouknu i dvakrát. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Juanita má temnou minulost spjatou s ostrovem Sv. Kryštof. Tu však nezná ani její manžel. Ostrov Sv. Kryštof a jeho obyvatelé praktikující černou magii a voodoo jí přitahují natolik, že všichni brzy poznají její tajemství a to proč jí to k ostrovu tolik přitahuje. A bude to(pro někoho) mít nedozírné následky. Díky své stopáži film velice rychle uteče. Nechybí napětí a díky všudypřítomnýmu dunění bubnů v pozadí má snímek i takovou mrazivou atmosféru. K tomu Jack Holt, Fay Wray a Dorothy Burgess v hlavních rolích. Navíc mám pro filmy s voodoo tématikou slabost. A tenhle je celkem povedenej. Lepší 3hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Černá magie, voodoo je svinstvo, já to říkám pořád. A věděly to i ve 30 letech. Tenhle film mě celkem mile překvapil skupina lidí včetně krásky Wray jdou pomoct lidem na jakýsi ostrov a tady se provádí voodoo. Jak jsem řekl film mě překvapil, má solidní atmosféru tajemna, obstojný herce a celkem děsivé bumbnování. Je tu sice dost hluchých míst ale celkově se mi film hodně líbil, ten příběh byl dost tajemnej a dokázal udržet diváka v napětí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Jazyk, kterým domorodci ve filmu mluví, je kreolština. (Oktavianus)
  • Ve Velké Británii film v roce 1934 odmítli uvádět v kinech. (Oktavianus)

Reklama

Reklama