Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (422)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle se Johnovi Woo moc nepovedlo...Akční scény jsou sice na neskutečné úrovni, ale jsou vlastně i tím jediným, proč se na "Hard Boiled" podívat. To, že je příběh jen jakýmsi odvarem mnohokrát viděného by absolutně nevadilo - ovšem v tom případě, že se mi dostane velkorysé porce emocí, tak jako to bylo například v případě brilantních "Lepších zítřků"..."Hard Boiled" ovšem právě v tomto trestuhodně selhává, nevtahuje mě do dění ( takže je čas si uvědomit tu spoustu logických nedostatků - proč se proboha hlavní padouch zabarikádoval v nemocnici?!) a posléze dokonce nudí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, který však nijak neurazí, se postará o vedlejší kulisu a do popředí se na celé 2 hodiny dostává naprosto megalomanská akce, která nemá obdoby. Konečně se neřeší morálka, krev stříká všemi směry, padouši i civilisté padají po desítkách, každý, komu koluje krev v žilách přispěje svou troškou červené tekutiny "do mlýna", vše co může explodovat, exploduje a co nemůže, je aspoň rozstříleno na cedník. Bohužel se neřeší ani realističnost, hlavní hrdina nemůže zemřít, zvládne zabít sto(vky) gangsterů a pak se ještě s dítětem v náručí tarzanovsky zhoupne na kabelu vedoucím elektrický proud... Akce v Hard Boiled nemůže být zapomenuta, John Woo ji natočil skvěle a jeho specifický styl se nedá k jiným filmům přirovnat, jenže bez napětí a hlubšího dopadu sklouzává Hard Boiled k povrchní střílečce. 8/10 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +příběh, děj, masakr, Tony Leung -hudba, která mi trhala uši/// Přiznám se, že na toto dílko jsem se velice těšil, DVD se mi už doma válí přes 2 měsíce. Prvně jsem však mrknu na trailer a byl jsem, jak to říct "nenadšen". Avšak když jsem pustil film, byl jsem hned vtáhnut do děje a hlavně do dobře prokresleného příběhu, plného zajímavých charakterových postav. Jen si tak říkám, že tady chcíplo víc komparsistů, než v kdejakém válečném filmu :-) Po stránce akční je to špiča, takže jediné proč nedávám plnej počet je odrazující hudba, vysoké tóny to mi fakt nesedlo, hlavně na první polovině je to znát, potom už jsem si zvykl. Ale jinak film je výborný a dodnes nepřekonaný (tedy alespoň v počtu mrtvej za minutu)/// Celkem 80%/// Podruhé viděno 7.7.2021 na DVD. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20 % - Když jsem takhle jednou někde zahlédl plakát se zakrváceným chlapem, jak má v jedné ruce zbraň a ve druhé mimino, napadlo mě, že to bude asi nějaká parodie. Když jsem pak film viděl, nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet… Celý projekt je postaven na akčních scénách, které ovšem postrádají jakékoli napětí. Víme totiž, že výrazní kladní hrdinové jsou téměř nesmrtelní, a že nevýrazní padouši i nevýrazní nevinní lidé (ach ano, tento film se skutečně s čínskou přelidněností nemaže…) jsou zde od toho, aby obratně ve výskoku chytli několik smrtících projektilů mezi žebra, a při dopadu pokud možno rozbili vše co je po ruce, nejlépe sklo. Hard Boiled postrádá vše, co dělá dobrý film dobrým filmem. Samoúčelná střílečka, kterou trumfne kdejaká počítačová hra pro začínající pařany. Jednu hvězdu vytahuji spíše ze škodolibosti, než z touhy něco ocenit… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Give a guy a gun, he thinks he's Superman. Give him two and he thinks he's God aneb před mnoha a mnoha lety za Velkou čínskou zdí, vynalezl jeden člověk pro svého pravnuka střelný prach a ten pravnuk nese jméno John Woo.. V Hard Boiled přijde přelidněná Čína v průměru každých 24.6 sekund o jednoho obyvatele a kdyby se pan režisér omezil ve své libůstce zpomalených záběru, mohl to hravě stlačit i pod 20 vteřin. Plytké béčko s přepálenou stopáží a s akčními sekvencemi připomínajícími videohru u mě svou pověst rozhodně neobhájilo a nepomohl ani neprůstřelný hrdina se žvárem v levém koutku a s párátkem v pravém. Vzhledem k počtu vystřílených nábojnic pak není divu, že se právě na počest Chow Yun-Fata od roku 1992 v hongkongské nemocnici Maple pupeční šňůra u novorozeňat nestříhá, ale ustřeluje brokovnicí.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)
  • Brokovnice schovaná v krabici s růžemi se objevila i v druhém Terminátorovi. Oba filmy s tím ale přišly nezávisle na sobě. Zbraň ukrytá v růžích byla ve filmu použita již dříve - konkrétně v Psím odpoledni a Zabíjení. (Satan)
  • Během přestřelky v nemocnici, kdy Yuen a Alan nastoupí do výtahu, měl štáb přibližně 20 sekund na to, aby uklidil podlaží, aby tak vypadalo jako úplně jiné podlaží. (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama