Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (422)

tombac 

všechny recenze uživatele

Fantastický akční majstrštyk a nejlepší film Johna Woo (aspoň podle mě). Neuvěřitelné je, že film je v podstatě jedna velká, brilantně a efektně natočená přestřelka, u které si však divák nemůže ani vydechnout a fascinovaně tu nabušenou akční jízdu skoukne až do konce a má chuť si hned z fleku střihnout repete. Režijní mistrovství Johna Woo perfektně doplňují skvělí herci. Chow Yun-Fat jako major Tequilla je těžký frajer, který s nedbalou elegancí kosí záporáky po desítkách, občas ucedí nějakou tu hlášku a mezi přestřelkami se stíhá věnovat své milé Terese (Teresa Mo). Vydatně mu sekunduje tajný policista Tony, mezi gangstery známý jako Alan (Tony Leung), jenž s párem pistolí také umí dělat divy. A jejich rovnocenným protivníkem je ultrazáporák Mad Dog ve skvělém podání Philipa Kwoka. Až uvidíte jeho střelecké číslo na motorce a souboj s Tequillou a Alanem v nemocnici, budete jen valit bulvy. A ještě více je budete valit, až si Tequilla vezme v nemocnici do náruče mimino a zpomaleně si to vyřídí s bandou grázlů, aby nakonec miminko rozesmál a to mu to po chvíli humorně oplatilo. NEZAPOMENUTELNÉ! Nezapomenutelný je vůbec celý Hard Boiled. Krvavý balet se vším všudy! ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hard Boiled - více prázdných nábojnic, více zdemolovaného prostředí, více mrtvých, více stylu (baletu), více humoru, akce technicky i choreograficky vybroušená k dokonalosti, zato méně emocí, postavy i příběh spíše triviální (coby pouhé katalyzátory a kulisa pro inferno století). Bonusy: párátko, smrt v knihovně, záchrana mimina, Tony Leung Chiu Wai. // Killer - více emocí, více holubic, více symboliky, ambicióznější scénář a tedy i komplikovanější a osudovější příběh, nesrovnatelně propracovanější postavy, akce sice ještě trochu neučesaná a bodycount poloviční, ale zato je rozumně distribuována v průběhu celého filmu a závěrečný showdown v kostele se vyrovná legendárnosti pozdějšího nemocničního masakru z HB. Bonusy: nesmrtelná postava vznešeného zabijáka, nesmrtelná postava vznešeného zabijáka, Mickey Mouse. Výsledek klání: Hard Boiled je sice fenomén, který nemá ve světě hardcore akce (kde není místo pro digitální lifting) obdoby a pochybuji, že bude někdy překonán, ale upřímně... srdcovkou a vrcholem Johnova umění pro mne zůstává Killer. A to navzdory skutečnosti, že z HB jsem "natvrdo" (:)) ještě dnes, druhý den od projekce. P.S Omlouvám se všem, kterým přijde povrchní koncipovat komentář jako srovnávačku mezi dvěma určitými snímky, ale každý kdo tato geniální díla viděl mi jistě dá za pravdu, že je to "akce" nevyhnutelná a jistě i logická. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vymazlená akce a parádní hlášky. John Woo i Chow Yun-Fat jsou tady v nejlepší formě. Technicky téměř dokonalé akční scény, nápadité a i po těch letech stále umí překvapit. Sedlo mi to a to tak že hodně. Trefné Teqilovy poznámky mi byli hodně po chuti. Klasika, kterou si mám v plánu dát brzo ještě jednou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luxusná akcia, ktorá nenudí, ale v záverečnom finále ešte viac pridáva grády. Chow Yun-Fat a Tony Leung nie lenže predvádzajú dokonalé akčné scény, ale okrem nábojov vypúšťajú aj fajn hlášky a to z nich robí perfektné duo. John Woo a jeho perfektné spomalovacie akcie nemajú chybu, nenudia, majú nápady a hlavne zaberajú väčšinu času! 85% - 4* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +příběh, děj, masakr, Tony Leung -hudba, která mi trhala uši/// Přiznám se, že na toto dílko jsem se velice těšil, DVD se mi už doma válí přes 2 měsíce. Prvně jsem však mrknu na trailer a byl jsem, jak to říct "nenadšen". Avšak když jsem pustil film, byl jsem hned vtáhnut do děje a hlavně do dobře prokresleného příběhu, plného zajímavých charakterových postav. Jen si tak říkám, že tady chcíplo víc komparsistů, než v kdejakém válečném filmu :-) Po stránce akční je to špiča, takže jediné proč nedávám plnej počet je odrazující hudba, vysoké tóny to mi fakt nesedlo, hlavně na první polovině je to znát, potom už jsem si zvykl. Ale jinak film je výborný a dodnes nepřekonaný (tedy alespoň v počtu mrtvej za minutu)/// Celkem 80%/// Podruhé viděno 7.7.2021 na DVD. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se objevilo přes 200 zbraní. (Satan)
  • Film se dočkal i herního pokračování určeného pro konzole Playstation 3. Hra se jmenuje Stranglehold a hlavní postavou je opět inspektor Tequila (Chow Yun-Fat). (tequilla)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama