Reklama

Reklama

The Chubbchubbs!

  • Slovensko Chubb Chubbs
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2002, 6 min

Obsahy(1)

ChubbChubbs predstavujú mimozemské stvorenia, ktoré napadnú planétu, na ktorej sa nachádza úprimný, ale nemotorný hrdina Meeper a spievajúca diva ZyZaks. Meeper sa údatne pokúša varovať hosťov Ale-E-Inn, že im hrozí nebezpečenstvo. Zrazu sa ale sám ocitne zoči-voči najpríšernejším stvoreniam v galaxii. (genetique)

Recenze (94)

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Nejslabší snímek z oscarového ročníku 2002 jsem si odbyl asi hned na začátku. Chubbchubbs je sice roztomilý film a je v něm spousta sci-fi popkulturních referencí, takže skalní fanoušci se určitě zaradují, jinak byl ale film celkem neslaný nemastný a že bych se jó smál, to se nestalo. Pochválit však musím animaci a celkový vizuální styl, který i po dvaceti letech vypadá skvěle. Spousta pozdějších CGI snímků se s tím nemůže srovnat, takže aspoň v něčem byl snímek nadprůměrný. [Oscary 2002] ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jako jo, když si jedna z těch potvor začla taky pobrukovat onu známou melodii (kterou mám zafixovanou téměř výhradně jako ideální písničku pro vstup do boxovacího ringu), zasmál jsem se, stejně tak i u E.T.ho, ale jinak mě tenhle druh humoru, který tu převládá (vědro na hlavě, přiskřípnutí dveřmi, spadnutí z výšky na někoho jiného) už prostě nebaví, jestli vůbec někdy bavil. Nějaký gejzír nápadů se nekoná, většinou jsem podobné viděl jinde. Například ta kuřátka, podobný model nevinného malého zvířátka je i ve Futuramě v podobě postavičky Nibbler a jeho druhu. Stejně tak hospoda, ve které se vyskytují příšerky z pár vesmírných filmů (záměrně neříkám sci-fi, páč většina z nich je ze Star Wars :-) ), velmi podobný nápad byl i v intru ke hře Theme Hospital, kde se zase vyskytovaly v nemocnici v čekárně charaktery z jiných her. Jiných nápadů jsem si asi nevšiml. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tento krátky animovaný príbeh je akousi miešaninou všetkého možného, originalitu aby tu človek hľadal pod lupou. Sú tu hlavne moje "obľúbené" Star Wars, "ešte obľúbenejší" Chipmunkovia, Gremlins, ale trebárs aj také duchaplné kultúrne fenomény ako je karaoke. Proste to vykráda všetko možné (tak dobre, dalo by sa to nazvať aj zmierlivejšie, odkazmi). A keďže ani tá animácia nie je ničím výnimočná, tak sa zamýšľam, že čim to asi tak ohúrilo porotu, keď tomu udelili Oscara. S humorom je to podobné - za snáď jediný podarený vtip považujem to odhalenie identity strašidelných príšer. Ale mohlo by to byť aj horšie, napr. ako v tomto "skvelom" pokračovaní: The Chubbchubbs Save Xmas (2007). Vyšlo ako bonus na DVD Divoké vlny (2007). ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších a nejpropracovanějších krátkých snímečků, které jsem kdy viděl.Hlavně tedy v zábavě najde v krátkých filmech jen těžko konkurenta. Jde o příběh jednoho nesmírně nešikovného ale dobrosrdečného stvoření, kterého nikdo nebere vážně až si najde kamarády, které by nikdo nečekal. Všežravíé chubbchubbáky, kteří jsou podobní CRITERS ale tísíckrát nebezpečnější, jejich nebezpečnost bych přirovnal k Leelině drobečkovi ze seriálu FUTURAMA. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že takové roztomilé žluté chlupaté kouličky....no nebudu tu prozrazovat pointu že? Každopádně další povedený, nápaditý, skvělý kraťas. Tak to vypadá, že když jsem na tu spoustu perfektních kraťasů narazila, asi si s nima už nedám pokoj. Btw. chudák zpěvačka. Možno vidět zde: http://www.youtube.com/watch?v=HO3tscCAVJ8 ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama