Reklama

Reklama

Gaia

Trailer 1

Obsahy(1)

Při sledovací misi v lese se strážce parku setká se dvěma přeživšími sledujícími postapokalyptický životní styl. Zdá se, že chlapec a jeho filozofický otec mají své vlastní náboženství a tajemný vztah k přírodě. Jejich existence má mnoho podezřelých aspektů, ale když jsou jedné noci napadeni podivnými post-lidskými bytostmi, zjistí, že v této divočině je větší hrozba. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ Houby houby houbičky? Začínáme v lese, to je určitě pozitivum, jsou tu nějací domorodci, říkám si hej hej not bed.. No jo, ale on Jožin z bažin zachvíli zhebne, takže hned je hlavní postava v píči, princezna zase ztratí svůj střevíček, domorodci ji najdou a dostane zjebano, že jim rozbila past, v tom že už ji našli ztratil film dramatičnost toho, jak by hezky mohli na oběť čihat a ulovit, nakonec místo toho aby zandali nějaké rituály a třeba s ni udělali guláš, tak ji jdou ošetřovat nožičku, trochu demence, když ona je pro ně ohrožení. Pak teda nechápu proč princezna furt snila, protože se tam probouzí pomalu častěji než ve Hromnice o den více.. Tak princezna ukáže chudákovi malému svou galerii, ten to nechápe, takže přiběhne otec a nasraný odhodí mobil pryč, asi proto chtěl pak syna obětovat.. Jinak ty scény, nejsem si jistý, ale to vážně mrdal strom? Jako ten strom vypadal trochu jako vagína, ale uhh.. Obětování se nepovede, z princezny je houbí víla a synek si dá fastfůd, fakt "dobrý" film. Ještě jsem nezmínil ty hřiby, no je to píčovina, jediný kdo to asi ocenil byli maskeři, protože měli aspoň, co dělat. :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zlověstný ekohoror, který ovšem není tak úplně mimo mísu. Navíc je technicky velmi dobře zpracovaný, takže ta fungicidní hrozba vypadá věrohodně. Velká škoda, že se to nejlepší nekoncentrovalo do snesitelných devadesáti minut. Spíš než jakýsi náboženský fanatismus a nenávist konzumu, bych upřednostnil plíživý fatalismus. Na Monique Rockman se velmi pěkně kouká, takže tam bylo vše v naprostém pořádku, stejně jako v případě neskutečně vyzáblého Carel Nela. Za zmínku stojí i skvělá kamera a režie. Jaco Bouwer má velký potenciál. Se solidním scénářem a pod dohledem zkušeného producenta, by jistě zabodoval mnohem víc. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Film si běží svým pomalým, znepokojivým tempem až do očekávaného finále. Vypadá ovšem fantasticky a zvláště ty snové scény jsou esteticky vytříbenou lahůdkou. Že na nás musí být Gaia, bohyně, či matka země, už dlouho naštvaná je jasné, ale moc nás to netrápí... A až se u nás ve Chřibech začnou ztrácet houbaři..., budu vědět, která bije. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Za mňa teda celkom milé prekvapenie, nakoľko som čakal ohromnú blbosť. 2 lesní strážcovia sa stratia v lese no a dievčina zablúdi do chatky, kde žijú otec so synom.Tí majú svoje náboženstvo spojené s prírodou. Druhý strážca bude mať rýchlejší a horší osud. Do toho ich napadnú veľmi pekné príšery a sama dievčina začne mať problémy s "hubami". Natočené je to veľmi pekne, masky sú fantastické, hlavne teda celé to spojenie človek-huba vyzerá skvelo. Herecky takisto výborné. Dejovo to je už ale zbytočne dlhé a film sa nevyhne nudným scénam. Nemôžem povedať žeby som sa celý čas skvelo bavil a koniec za mňa mohol byť lepší. Je to taký ten Eco horor a Gaia rozhodne nie je hororom pre bežného diváka, ktorí si občas pozrie nejaký hororík. Ja dávam silnejšie 3* a kto rád pozerá niečo nové, môžem odporučiť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Búrská mrdna na houbách aneb Smaženice z jihoafrických lysohlávek je poměrně atmosférický a krásně nasnímaný ekoteroristicko mykologický průvodce kapskými halucinogeny, propůjčující zcela nový význam výrazu „zhoubovatět“, a mnohem lépe vstřebatelný s kapkou psilocybinu v oběhu, protože jinak jí budete furt čumět na kozy a vystydnou vám halušky. Tedy aspoň do doby, dokud pipinka od těch prvobytně pospolných Piláta s Ušákem nechytne ty mykózy a nezačne kompostovatět. Poté na ní již budou mlsně čumět jen milovníci hlívy ústřičné a ostatní se mohou konečně soustředit na vyfetovaný děj. Akorát to pak hned skončí, a to prvo- i druhoplánově debilním antikonzumeristickým manifestem, u kterého by se Gréta dozajista lačně ukojila makrelou, chcíplou v ropné sqrně. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v lese Tsitsikamma v Jižní Africe. (JasonCZ)

Reklama

Reklama