Reklama

Reklama

Největší lži historie

(seriál)
  • Francie Les Mensonges de l'histoire (více)

Obsahy(1)

Poznejte nejznámější případy lží a podvodů novodobé historie. Detailně rozebereme klamání tabákových společností, aféru Watergate, doping Lance Armstronga nebo zpronevěru finančníka Madoffa... Často jsou přehlíženy a málokdy je stihne trest. Lži mocných vždy dosáhnou svého nekalého cíle – změní směr našich dějin. Co jsou zač ti, kteří lžou? Patří mezi ně představitelé států, politikové nebo vojenští vůdci, které podporuje jejich vlastní hierarchie moci. Nemají vůbec žádné výčitky ani zábrany a klidně lžou v rádiu nebo televizi milionům lidí. Nebo dokonce pod přísahou nejvyšším autoritám a institucím. Zneužívají tajné služby, vojenské strategie nebo zpravodajské agentury k tomu, aby se jejich lži zdály být přesvědčivější. Řídí se jediným heslem: čím je lež větší, tím více lidí jí bude věřit! Když jde o státní záležitosti, můžou být použity veškeré prostředky k posvěcení nebo utajení jakékoliv operace. Lži jsou jen slova. Aby se uchytily, vyžadují konkrétní činy a také technickou podporu. K vytvoření uvěřitelných iluzí jsou někdy zapotřebí celé týmy profesionálů. Ale ve službách národa jsou lži pouhým prostředkem, jak změnit svět. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Ten díl o Clintonovi a Lewinské je naprosto odporná demokratická indoktrinace. Všichni, kdo v dílu vystupují, tak Clintona velebí a hází špínu na republikány. Proč mě to nepřekvapuje. Sice to ukazuje Clintonovu lež, ale je to i tak jeho obhajoba a útok na republikány. Za tento díl dávám odpad, protože zvlášť v této době je to nebezpečně jednostranné.. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Zajímám se historii mnoho let. Užitečná pomůcka. Dělal jsem v PR. Je snadné zblbnout lidi a něco jim nakecat. Pouštní Bouři vlastně rozjela dcera kuvajtského velvyslance v USA. Jinak by nebyla. Jo byla to lež. A otázka zní: To bylo špatně nebo dobře? Wilson dělal to samé. Proto USA vstoupily do 1. světové války a trvala 4 roky. I můj děda ji přežil. Ale 10 mil vojáků v hajzlu, co kdyby Wilson nelhal? ()

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

První 2 epizody jsou na 4 hvězdičky a ukazují zajímavé lži historie, následně bych ještě dal možná i 5 hvězdiček epizodě Tabák s.r.o., ale vše ostatní je totální odpad! Krom prvních 2 epizod, které mají svůj zajímavý náboj díky válce a té o cigaretách, spadají všechny ostatní epizody do 3. skupin A) Ukazují naprostou vypatlanost některých lidí (viz čichací letadla) B) jednostrannou kritiku francouzské politiky (80% epizod) C) "Za to může USA!" Tento "dokument" by neměl obsahovat ty 3 vychválené epizody a měl by se nazývat Největší lži moderní Francouzské historie. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nech sa autori projektu nehnevajú, ale pre nich sa história začína 20. storočím a väčšina z tých 15 prípadov je vykladaných vyslovene nepútavo. Sú tu "fakty", ktoré skoro nikoho nezaujímajú a k tomu sa pridáva komentár uspávača hadov. Hodnotenie je tu síce vysoko nad 80%, ale to zrejme bude malým počtom hodnotení. Ako naozaj, keď mi niekto povie najväčšie lži histórie, okamžite prechádzam mysľou od staroveku, cez stredovek a novovek až po súčasnosť. Lenže tu sa v 15 častiach objavia historické osobnosti rangu Monica Lewinská či Lance Armstrong... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama