Reklama

Reklama

Recenze (8)

Shit 

všechny recenze uživatele

Sice tu zazní, že to je jak v Lepším zítřku, ale mě to teda moc nepřišlo, ono tomu totiž chybí poutavější a zábavnější příběh, takže mimo těch pár typicky Woo-ovských akcí, to je celkem nuda, ovšem přestřelky jsou parádní, to se Woo-ovi musí nechat, ale rozhodně by jich mohlo být víc a postavy by nemusely být tak lehce postradatelný. Nicméně tohle stojí za skouknutí už jen kvůli Stephenu Chowovi, kterej tu je snad ve svý jediný opravdu vážný roli ()

choze 

všechny recenze uživatele

Just heroes natočil Woo po Lepších zítřcích a budí rozpaky. Woovsky přeslazený chlapský melodram tu nefunguje a nudí - chybí mu přehlednost, sympatičtější postavy, výraznější scény i hudba, charizmatičtější herci a celkový drajv. Přestřelky šlapou dobře, hned ta úvodní v přístavišti namlsá, finále s přehledem trumfuje slabé finále prvního Zítřku a nějaká ta výživná akcička se najde i mezi tím. Nadšení z nich ale kalí fakt, že v druhém Zítřku Woo natočil stejně postavené finále (hrdinové čistí vilu od záporáků) infernálněji a že žádná z akcí tady není památná jako Chow Yun-Fatova přestřelka s pistolemi skrytými v květináčích. Ale zase tu na ni Woo udělal narážku, ze které jsem chcal smíchy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V dobe, ked bol Woo na vrchole, to muselo byt slusne sklamanie. Teraz mila pripomienka toho, co sme milovali. Akcie je malo, hudba strasna este viac ako obycajne a Chow Yun-Fat velmi chyba. Na druhej strane je to velmi slusny heroic bloodshed, finale (aj ked komornejsie) stoji za to, vztahy su dostatocne dramaticky prepletene a citacia Lepsieho zajtrajsku skutocne rozkosna (aj ked si ju maestro mohol radsej usetrit do Once a Thief). 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve Woově filmografii, neprávem opomíjený snímek, který v sobě skrývá všechny důležité režisérovi atributy. Kamarádství až za hrob, drsní gangsteři, neúprosné přestřelky a desítky mrtvol. Jeden z mála filmů, kde si zahrál i legendární choreograf Woo-ping Yuen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film, ktory vznikol, aby z jeho vynosov mala na dôchodku z coho zit reziserska legenda Cheh Chang, ktory bol v tej dobe na mizine. To vysvetluje, preco sa v hlavnych ulohach, ale aj v mnozstve camei, objavia jeho stáli spolupracovnici. Samotna gangsterska zapletka by vraj mala byt inspirovana filmom Better Tomorrow, ale mne tie filmy prilis podobne nepripadaju. Najviac tieto filmy spajaju parodicke odkazy na Better Tomorrow, ktorych tu je niekolko a keby niekto Better Tomorrow nahodou nevidel, tak mu doslovne jedna postava povie, ze to je presne ako v Better Tomorrow. Podla mna tieto parodicke sceny zbytocne narusuju vaznu atmosferu filmu. Woo si asi chcel trochu kopnut do bezhranicneho obdivu Triad po uspechu Better Tomorrow. Prim v tomto filme nema klasicka Wooovska tema o priatelstve na zivot a na smrt medzi chlapmi-gangstermi, ale je to skôr naopak. Po uvodnom zavrazdeni mafianskeho bosa, nastane boj o moc v ktorom kazdy podozrieva kazdeho a nikto nikomu neveri. Takze, ked si odmyslime akcne sceny, tak to vyzera ako detektivka v ktorej sa identitu pachatela dozvieme az v zavere. Musim povedat, ze to bolo celkom napinave cakanie a bol som zvedavy, kto je ten parchant. Slabinou su postavy, ktore pôsobia tuctovo a vztahy medzi nimi nie su prilis silne (najhorsie dopadli romanticke linie), takze ked sa niektoremu z nich stalo nieco zle, tak ma to nemrzelo. Woo znova obsadil aj komedialnych hercov do vaznych uloh, ale tentokrat sa prilis zo svojej skatulky nevymanili a nepôsobili prilis vierohodne. Napriklad Stephen Chow predvadza takeho prchliveho drsniaka, Ma Wu mafiana, ktory taha za nitky v hierarchii a podobne. Najlepsi bol podla mna Danny Lee ako naslednik po mrtvom bossovi a aj bez policajnej uniformy mu to islo dobre. Najväcsim lakadlom su ale typicke Woovske prestrelky plne spomalovaciek. Je ich tu tak 5. Postupne sa stupnuju az do velkolepeho finale. Stylom je to klasicky Woo, ale prestrelky nie su zdaleka tak prepracovane a stylove ako v jeho najlepsich filmoch. Stale je to ale nadpriemer oproti väcsine inych reziserov. Takze vysledkom je detektivna triadovka s niekolkymi nadpriemernymi prestrelkami. Film si zasluzi presne tolko percent z kolkych ho vraj reziroval John Woo. 60%. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Konečně poslední film, který jsem potřeboval od Johna Woo, abych ho měl od Heroes Shed No Tears kompletního. Film jako takový mi připadal, jako kopie Better Tomorrow jak námětem, tak, že zde hraje plno stejných herců a jedna postava dokonce Better Tomorrow cituje a schovává pistole do květináčů. Akční scény svoji velikostí sice nedosahují rozměrů ostatních wooovek, ale provedení a natočení je parádní, ostatně je to John Woo. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Správná Hong Kongská ultimátní řežba, jaký umí hlavně strýček Woo. Spousta krve, prostřílenejch krků a do každýho padoucha se nandá aspoň půl zásobníku. Hudba sice jako z erotickýho salónů ze 70 let, ale na to už jsem u těhle filmů zvyklí. Závěrečné heroic bloodshed jatka, kde každej padouch schytá tolik kulek jako je much na zdechlině, jsou jen důkazem kvality onoho mistra žánru Johna Woo. Bang. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Film samotný bez akčních působí jako pouhá kopie Lepších zítřků. Když se podíváte na imdb, tak zjistíte, že John Woo se zde narozdíl od jeho předchozích a pozdějších klasických filmů nepodílel ani jako autor námětu ani jako pouhý spoluscénárista. A na příběhu je to silně znát. V podstatě jde jen o příběh zločinecké organizace, které je na začátku zavražděn šéf. Je podezření, že se na vraždě podepsal někdo zevnitř. Celý film tedy sledujeme hledání skutečného pachatele a mocenský boj o vedoucí pozici. Zapomeňte na jiné motivy známé z předchozích filmů Johna Woo. Pak už nám tedy zbývají jen akční scény. Je jich dost, ale působí značně "béčkově". Jako by je John sfouknul na půl plynu bez jakéhokoliv ozvláštnění. Stále je to slušné řemeslo (co by za to ostatní dali ;-)), ale John měl značně lepší dny ve své kariéře. Chybí zde i nějaká výrazná postava. Stephen Chow je zde pouze do počtu a moc si nezastřílí. Přes všechny mé námitky jsem se příliš nenudil (film je dlouhý něco přes 90 minut), pouze jsem čekal trochu více. PS: zábavný je i odkaz na první Lepší zítřek, kdy si jedna postava začne schovávat pistole po místnosti a pak to spokojeně okomentuje, že je to jak v Lepším zítřku :-) ()

Reklama

Reklama