Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Recenze (148)

genetique 

všechny recenze uživatele

Alebo ako schovať do vrecka hollywoodske trháky. Woo svoj osobitý štýl - spomalené zábery v hustých prestrelkách (a je ich požehnane) a k tomu nemenej dôležitá hlavná dejová línia - dáva divákom na vedomie už vo svojich prvých akčných peckách. Aj keď tu je dej až na druhej koľaji, určite nezaostáva a nestáva sa z neho klišé. A predsa mi to príde ešte trošku nevyzreté. Spolu s hercami. 80%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma od Johna Woo. Má výborný príbeh o trojici mužov, dvoch vplyvných členoch zločineckej organizácie zameranej na výrobu falošných amerických bankoviek a budúcom policajtovi, bratovi jedného z nich, ktorý má s ním skvelý vzťah a všetci sú so svojimi životmi nadmieru spokojní. Ale všetko sa pokazí, keď dôjde k zrade, kvôli čomu mafián skončí vo väzení, jeho priateľ sa stane mrzákom a otec bratov je zavraždený, čo policajt vyčíta práve bratovi a ani po rokoch mu nechce odpustiť. Zatiaľ sa ale ich známy stane šéfom organizácie a začne robiť problémy a tak sa musia všetci konečne zmieriť. So spracovaním som dosť spokojný, síce by som ocenil trochu akčnejšie prevedenie a tých melodramatických momentov možno mohlo byť trochu menej, ale aj toto mi sadlo viac než dobre. Toto nie je žiadny čistokrvný akčný film, takže príbeh nie je len výplňou medzi akčnými scénami, aj sám o sebe je dostatočne zaujímavý, navyše sú tu výborne zvládnuté postavy a vzťahy medzi nimi a nájde sa tu aj plno zaujímavých rozmanitých scén, takže ani zďaleka len tie akčnejšie ladené, ale aj humorné alebo emocionálne a v kombinácii s krátkou dĺžkou si to udržuje dobré tempo a je sa tu skutočne na čo pozerať od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité a s vysokým počtom zabitých. Všetka akcia je dobre zvládnutá, ale najviac predsa len vynikajú tie, ktorých sa zúčastní Chow Yun-Fat a obzvlášť jeho prvá akcia s kvetináčmi je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat, ktorý si ale všetky svoje scény berie pre seba, k tomu sympatické vedľajšie postavy ako Emily Chu alebo Kenneth Tsang, nesklamú ani záporáci a poteší aj pár známych tvárí v miniúlohách, tu sa nedá nič vytknúť. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, občas tu síce cítiť, že John Woo si ešte niečo potrebuje doladiť, ale aj tak je to vysoká kvalita. A páči sa mi aj hudba. Takže na tie najväčšie režisérove klenoty ako Killer aleho Hard Boiled to síce nemá, ale ani na Lepší zajtrajšok nedám dopustiť a páči sa mi aj po opakovanom pozretí. 78% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh o dvou braších na opačné straně zákona, na kterém Woo malinko šetří akcí (o to je ale brutálnější), se silným dramatickým nábojem. Překvapivá (dost smutná) vedlejší role pro Chow Yun-Fata. - Věříš v Boha? - Jasně, já jsem Bůh. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S okolných komentov mám pocit, že som videl iný film. Keď vidím kombo Woo a Fat pred očami sa mi zjaví Hard-Boiled. S podobnými očakávaniami som pristupoval aj k tomuto filmu a bol som velice nemilo prekvapený. Akcie je na Wooa žalostne málo (aj keď je podarená) a kupodivu ani Fat tú muziku moc netvrdí. Až na dve scény. Veru, na sentimentalitu si radšej pustím nieči iné. A Better Tomorrow nieje nič svetoborné. Je to priemerný akčný film s naozaj strašnou hudbou. 3 hviiezdy s prižmúrenými oboma očami. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, dva světy, epický příběh o pomstě, nápravě, cti a vztazích mezi skutečnými muži a rodinnými příslušníky, velehora citů, geniální přestřelky, kupy mrtvých (podle údajů z bodycounts.com prý 65). Jinými slovy Velká legenda hongkongských pistol-řezničin, praotec celého lexikonu žánrových stereotypů a kultovní podívaná každou kapkou uroněné krve, jejíž kořeny lze vystopovat až daleko za rozlohu omnipotentní Asie - k Peckinpahovým westernům a francouzským gangsterkám ze 70. let. Lepší zítřek byl prostě první a to je nášivka, kterou mu už nikdo neodpáře - taková je skutečnost. A já si sypu popel na hlavu, že se k většině pokladů asijské kinematografie dostávám s takovým nezáviděníhodným zpožděním! Ale dost nadbytečných tlachů. Z filmotéky se na mne usmívá zbrusu nově zakoupený Killer a odolávat je tak těžké... To pravé baletění mělo teprve přijít! // P.S. Tento mistrovský kousek doporučuji každému, kdo se zajímá o netradiční využití květináčů. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Přátelé, ano! Možná vám bude chviličku vadit projev hongkongských herců, který se přece jen od evropanů liší. Jenže pak vás naprosto pohltí mistrovský příběh o přátelství, oddanosti a cti....Tenhle film totiž není jenom o akci. Je dokonalý...A pak se podívejte na druhý díl - ten je totiž lepší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jako odchovanec čisté hollywoodské Arnoldovsko/Slyovské akce jsem se k prvnímu setkání s Hongkongským Johnem Woo dlouho odhodlával. Sice jsem se těšil, ale nebyl jsem si jistý, jak moc mi tenhle styl sedne a taky jestli té akce nebude na mě trochu málo;). Moje obavy se vyplnili tak napůl. První půlka filmu a vesměs všechny ty neakční scény jsou opravdu děs a hrůza. Celou dobu na sebe řvou nějací Číňani a řeší rodinné problémy, přičemž u toho šíleně přehrávají a ty jejich kecy vás vůbec zajímat nebudou. Tvůrci filmu navíc neměli v castingu moc šťastnou ruku a skoro všichni hlavní (mužští;)) hrdinové jsou neuvěřitelně oškliví a ještě k tomu nosí takové ty nadýchané 8O´s svetry a neustále u toho kouří, takže si velice dobře dokážete představit, jak ty svetry musely pak asi smrdět. Výjimku ale naštěstí představuje do vedlejší role!!! odsunutý Chow Yun-Fat. Ten jediný totiž nic neřeší a když už ano, tak pomocí bouchaček a to tak neuvěřitelně cool způsobem, že hned po jeho prvním krvavém vystoupení se začnete modlit, aby se ve filmu už nic jiného ani neobjevilo. Kdykoliv totiž dojde na akci, stává se z Wooa filmový umělec, krev stříká po hektolitrech a bodycount roste takovým způsobem, že se pod Arnoldem skoro třese jeho guvernérské křeslo. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

První zásadnější wooovku jsem viděl jako úplně poslední, což asi v konečném důsledku ovlivnilo mé hodnocení. Nicméně ve filmu je několik nezapomenutelných scén a jedna, u které jsem snad přestal i dýchat. Je to scéna, kdy Mark otevírá kufřík. Jinak postava bráchy-policajta mi neskutečně pila krev. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je chytře vedený, člověka zajímá, jak to scénárista a režisér zakroutí dál, a musím říct, že pro mne mnohdy opravdu překvapivě. Akční scény jsou, smíří-li se člověk s dávkou nadsázky, s níž poetika filmu pracuje, opravdu povedené a linie vývoje vztahu dvou bratrů a linie měnícího se přátelství dvou hlavních hrdinů mne oslovily vůbec ze všeho nejvíc. Malinko mi vadily přece jen trochu příliš mravoučné sentence, zvláště v závěru filmu. Určitě by prospělo, kdyby režisér uvěřil, že divákovi také něco dojde samo. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát spíš slabší 4 hvězdičky. Lepší zítřky mají tu smůlu že jsem je viděl z celé slavné filmografie Johna Wooa až na konec. O kousek zaustávají za svými bratříčky Hard Boiled, Kulka v hlavě a Killer. Přesto právem patří k nejlepším hongkongským "krvavým baletům". ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rok 1986. Na Ukrajině hořel Černobyl, ve Zlíně se narodil jeden blázen do filmů a v Hong Kongu naplno vzplanula hvězda - hvězda která se dokázala natrvalo vypálit do paměti každého byť jen trochu akčně-pozitivního diváka. V roce 1986 John Woo natočil Better Tomorrow a vytvořil tak žánr Heroic Bloodshed - krvavou operu o bratrství, cti a zabíjení. 8/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je úhelným kamenem akčního žánru, Tsui Hark a John Woo všem ukázali co dovedou. Nové pojetí akce, kamerové práce. Skvělé herecké obsazení - Leslie Cheung, Yun-Fat Chow, pro oba tyto herce začala éra jejich slávy. Uvidíte silný příběh mnoho emocí, které však působí tak jak mají. A památných momentů je zde spoustu. Poprvé jsem viděl a zažil Heroic bloodshed tímto filmem. Styl Johna Woo mě svého času uchvátil, asi jeden z prvních asijských filmů, které jsem v 90. letech viděl. Dnes jsem si udělal radost koupí dvd. Film, který je na druhém místě v žebříčku sto nejlepších čínských filmů a neměl by ve vaší sbírce chybět. Pro mě osobně snímek, který musíte vidět, než zemřete... ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Woo je zručný režisér a jeho akcí překypující snímky mám rád. Tohle je samozřejmě pecka s parádní akcí a nepřiměřeně bohatými přestřelkami. Obsazení hlavní trojky je skvělé a hlavně Yun-Fat Chow zazářil. Jakmile dostane do rukou pistole, začíná masakr. Scénu s jeho obouruč střelbou bych zařadil mezi ty pamětnější scény akčního žánru, alespoň já na ně v žádném případě nezapomenu. Jsem zvědav na pokračování. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Silně homosociální film (jak je u Wooa zvykem - ale komu by to vadilo...;-)), ve kterém je vystříleno hodně munice, prolito hodně krve a nemálo slz - a který si kdykoli a s velkou chutí střihnu znova. ()

Reklama

Reklama