Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Recenze (148)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Ta melodramatická hudba je ze začátku trapně úsměvná, v půlce filmu skvělá a ke konci tak osudová, až vám vžene slzy do očí. Skvělý film. Zvedám po opětovném shlédnutí ze 4 na 5 hvězd. Doufám, že si dám za týden i dvojku, abych zjistil jak na mě po letech působí. ()

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Film, který se zapsal do dějin a vytvořil nový akční subžánr zvaný "Heroic Bloodshed". Dodnes je uznáván jako jeden z nejlepších Hong Konngských filmů všech dob. ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Klasický ranný John Woo. Hodně střílení a krve. Tenkrát jistě parádní akce nevídaných rozměrů. Dnes už by to dost pokulhávalo ve všech směrech. Yun-Fat Chow jako obvykle sympaťák. ()

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Jde o slusny Woouv prumer, ale prece jenom prumer. Akce je zde min, nez je u neho obvykle a zapamatovanihodna je asi jen jedna scena, pri ktere je postrelena Fatova postava. Jinak jde o klasicky vystavene heroic bloodshed, ovsem bez nejakeho zvlastniho "neceho" (prece jen - Bullet in the Head, Killer a Hard Boiled pusobi emotivneji - a dva posledne jmenovane jsou taky mnohem vets akcnii pekla). Presto je ale dobre Lepsi zitrek videt, uz jenom proto, ze zde Woo zacinal a muzeme tak porovnat, jak se jeho styl a trademarky za leta vybrousily. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

To snad ani nejde nemít rád takovéto filmy: když se dva perou je zmasakrován celej kvartýr, když se střílí je zlikvidována rovnou celá budova či čtvrť a mrtví záporáci jdou do desítek. Ale zde nejde jenom o akci (mimochodem akce v restauraci s květníkama lahůdková), ale i velmi zdařilé drama. Velmi se těším na dvojku. Silné 4* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zial, po 30 rokoch od natocenia som sa uz prakticky vobec nebavil, pribeh neprekvapil ani nezaujal, v tej dobe mozne vyborna akcna klasika, teraz vsak slabota. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Ryzí akce, kde člověk věří každému výstřelu, kde se nešetří krví a kde emoce jsou skutečné. Nečekaně svěží zážitek i po těch letech. Český dabing po pár minutách poslouchatelný a lepší než řídké titulky. Herecky typicky hongkongské, dravé, s výraznými gesty hlavních postav a jejich nekompromisním výrazovým herectvím. Klasika, kultovní snímek a nadčasová práce s kamerou a citlivé využití zpomalených záběrů. Kaňkou snad jen plochý příběh. Ale vygradovaný do poslední minuty. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

John Woo to umi i lip...Lip co se tyce prestrelek, lip co se tyce stylizace a hlavne lip co se tyce zobrazeni emoci hlavnich hrdinu.... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Od Johna Woo bych čekal větší nářez. Místy mi to příde spíš komické, parodující, než napínavé a akční. Přesto dobré. Opuchlý Čun Jun Fat to jistí ze všech úhlů - i střílí. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek? Spíše lepší minulost. Takové filmy uměly pohladíït tvrdé mužské srdce. Oproti následujícím filmům režiséra jde o komornější podívanou, oproti tomu je zde silný nostalgický feeling. Jednoduchý příběh bez zbytečných kliček ale silnými emocemi má svý kouzlo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bratrská rivalita ve světě zločinu, jaká tady do této chvíle snad ještě nebyla. Ten starší se pohyboval mezi gangstery a snaží se napravit, jenže jeho mladší bráška, coby zarputilý policajt, to prostě nedokáže přenést přes srdce. Jádrem sporu je smrt jejich otce. Emoční drama v akčním kabátě, kterým dal o sobě režisér John Woo po několika nevýrazných snímcích konečně vědět. Jen tak mimochodem, lze ho tu i spatřit. Poprvé do jedné z rolí angažoval Chow Yun-Fata, který se od této chvíle stal jeho dvorním hercem, se svými typickými osobními charakteristikami. Sirku nebo párátko v puse, v rukách dvě pistole a na sobě tmavý kabát. Snímek jako takový tímto ukázal směr, kterého se nejen Woo, ale i ostatní tvůrci drželi. Ve své době krapet nenápadný, ale svou originalitou se stal takovým kasovním trhákem, že málem zboural kina. Ve své době se stal v oblasti dramatického akčního žánru filmovým milníkem mající dodnes svůj určitý význam. Silný scénář, psychologický aspekt, šokující a do sebemenšího detailu promyšlené akční scény, kterým se od této chvíle začalo říkat ´Krvavý balet´, zpomalené záběry, které všemu dodávají patřičný ráz a vylétající holubičky, coby symbolika duší všech zemřelých ve filmu stoupající do nebe. Tohle všechno je John Woo. Jen tak pro zajímavost, styl postavy Chow Yun-Fata se stal tak populárním, že se fanoušci začali oblékat jako on, tedy černý kabát, tmavé brýle a onu sirku v puse, což zvedlo ze židle patřičné úřady a John Woo byl kromě silné kritiky obviněn s propagace stylu zločinců patřících k triádě. Lepší reklamu mít snímek prostě nemohl a tak vlivem toho do diváckého povědomí katapultoval jak Johna Woo, tak i Chow Yun-Fata. A film je ceněný dodnes. Jen ten zub času kdyby do toho tak nehlodal. ()

tequilla 

všechny recenze uživatele

A přichází doba Johna Woo a jeho zrod Heroic Bloodshed. Vynikající akční film o přátelství a zradě s hlubokými emocemi (nejen ženy, ale i muži mají své). Chow Yun-Fat je tu fakt hustej, který se stal mým vzorem, kvůli jeho stylu (kabát, sirka v ústech, zapálit si cigáro pomocí hořené bankovky a dual-handed berretta). Originální příběh vynikající akce, i když málo, ale vzhledem k rozpočtu mi to vůbec nevadí. Rozhodně doporučuju těm divákům, kteří mají rádi nejen HK akční filmy z 80. let, ale rozhodně nedoporučuju těm divákům, kteří dosud viděli a mají radši ty filmy ze současnosti nové generace s počítačovými triky. Mimochodem taky bych si chtěl zapálit cígo na silnici uprostřed centra města HongKongu. ()

Ronyk7 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale až zas taková bomba to není. V tomto období se točily v Hongkongu i lepší kousky. 02.02.2007 ()

Louie 

všechny recenze uživatele

No já nevím, abych řekl pravdu. O kultu jménem John Woo začínám vážně přemýšlet a třeba mě něco napadne... I když ty pistole v květináčích... no aspoň něco :-) ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně ten případ, u kterýho se pořád divíte tomu, co vidíte. Jenom za posledních 15 minut budete překvapený aspoň 5x :) Už sem viděl hodně filmů, kde lítali stovky kulek, který se hlavním hrdinům krásně vyhýbaly a naopak všechny vystřelený na druhou stranu našly svuj cíl...většinou to ale byli komedie nebo akční béčka. Tudíž by se dalo říct, že pokud tenhle hong kongskej kousek zařadim (se všema přimhouřenýma očima) mezi realistický filmy, tak mezi nima v tomhle ohledu jasně vede :D ()

LabySo69 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem nečekal, že to bude až tak "propracovanej" příběh. Těšil jsem se na pořádnou akční jízdu ve stylu Hard Boiled, kterou jsem ovšem nedostal... Neříkám, že by zde nebyly parádní akční scény, ale čekal jsem jich poněkud víc, čekal jsem nějakou smršť asijský akce :-)) I přesto jsou ale akční scény hodně dobrý, hlavně ta s Chow Yun-Fatem, kdy si rozmístí svý bouchačky po květináčích, kdo viděl, určitě ví :-) Takže malinko zklámání, protože jsem na tohle nebyl připravenej :-D ()

vincchuppo 

všechny recenze uživatele

Heroic Bloodshed... Nádhera. Pořád nedokážu pochopit, jak dokonale to na mě působí. Tolik krve a výstřelů, tolik emocí... ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Hoci nie tak prepracované a štýlové ako Hard Boiled, toto mi sadlo viac. Postupne načrtávané vzťahy a profily jednotlivých postáv sú síce vykreslované trošku kostrbato, ale človek s nimi rýchlo začne sympatizovať a to mám na filmoch tohto typu najradšej. Keď je komu fandiť, najlepšie na oboch stranách pomyselnej barikády, akčné scény dostanú nový rozmer a človek si ich viac užije. Hoci ich je tu menej, šikovne toto prázdne miesto prekryjú momenty okorenené humorom a to je ďalší faktor, vďaka ktorému som si snímku užil viac ako režisérovo najvýznamnejšie dielo. ()

Reklama

Reklama