Reklama

Reklama

Girls5Eva

(seriál)
Trailer
Komedie / Hudební
USA, (2021–2024), 10 h 11 min (Minutáž: 25–32 min)

Kamera:

John Inwood

Hrají:

Sara Bareilles, Renée Elise Goldsberry, Paula Pell, Busy Philipps, Will Chase, Teddy Coluca, Aaron Dalla Villa, Janine Brito, Daniel Breaker, Ashley Park (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Dívčí kapela, která v 90. letech prorazila s velkým hitem, by ráda zpátky na výsluní. Její členky teď ale řeší rodinné trable, vztahy a slasti i strasti středního věku. (Netflix)

Recenze (4)

snaked 

všechny recenze uživatele

4-5 // Bála jsem se hodně, ale zbytečně. Je to opravdu vtipná záležitost, plná odkazů, ty texty šíleně chytlavých a vlezlých songů jsou tak promyšleně blbé, že to je prostě geniální ("Gonna be famous 5eva, cause forever's too short, so what are you waiting five? Girls5eva", "We're dream girlfriends, cause our dads are dead, so you never have to meet them, and gеt asked why you left school"). Velmi doufám ve 2. řadu! (update 14. 6.: BUDE!!) https://www.vulture.com/article/girls5eva-pop-songs-behind-the-music.html ()

Chen 

všechny recenze uživatele

I po třetí řadě můžu potvrdit, že je o komediální klenot, který těží z praštěného ale chytrého humoru, výtečného obsazení a roztomile bizarních songů. Jen tiše doufám, že s tím, že se projekt přesunul na Netflix, tak se mu dostane pozornosti, kterou si zaslouží. ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je "bžunda". Asi jsem cílová skupina, protože ve svých 40 letech taky rozjíždím "dámskou kapelu" :-D ... V každém případě je ale Girls5Eva skvělá parodie a když se naladíte na onen styl humoru, rozhodně si ho užijete! Aneb "jsem žhavá jako klika ze Sám doma!" :-)))) ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Má to rukopis Fey, i když to ona sama nenapsala, jen exekutívně produkovala. (O jejím účinkování v mini roli Dolly Parton nebudu ani mluvit - to byl miss a trapas, který si Tina Fey mohla odpustit).  Osvědčilo se mi zde pravidlo tří epizod, a naštěstí to po tragickém pilotu a kulhající druhé epizodě nabralo nějaké zajímavé obrátky a stalo se to koukatelné ve třetí epizodě, proto jsem se rozhodl to dokoukat celé. Je to klasický fast paced goofy, slapstick, nonsense, ad absurdum vyhnaný humor, který známe již z 30 Rock, a pod. seriálů. Koukat se na to dá, někdy se ale postavy pitvoří ve snaze o výrobu komična za každou cenu, až moc. Někdy to byla dost křeč, a proto jen 40%. V paměti tenhle seriálek moc neutkví. Musím ale jednoznačně pochválit jakoukoliv absenci wokenessu a feministického preachingu, který by se dnes u amerického seriálu o čtyřech čtyřicátnicích dal s téměř jistotou očekávat. ()

Reklama

Reklama