Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Se vzrůstem kvantity vystřílených nábojnic mírně narostla i stopáž, ale nikoliv ve prospěch dalšího vztahového dramatu, nýbrž k tomu, pro co Wooa zbožňuje půl planety. Krvavý balet, kořeněnými heroickými gesty, formálně rámovanými efektními zpomalovačkami a vodotrysky krve, oproti prvnímu dílu působí jako nemilosrdná palba z pozice ‚Dual-Berreta‘, jež pro příští generace definuje střílející modlu Chow Yun-Fata a režisérovi konečně ukončí ‚stylistickou rozcvičku‘ pro další opusy. 4 a ½. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl A better tomorrow lze směle srovnávat s prvním, třebaže je již trošku o něčem jiném. Více akce, více krve, více baletu...nicméně stále mám jedničku raději. Opět zde exceluje Chow Yun Fat coby Ken Gor, jenž se sirkou v koutku úst kosí padouchy po desítkách. Vynikající režie i herecké výkony, vynikající film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo jednoduchšie a nie až také vyhrotené ako prvý diel, ale zato výrazne lepšie zrežírované (toto už je Woo v klasickej podobe), prirodzenejšie zahrané (predsa len mi Chowovo prehnane fyzické herectvo v jednotke trochu vadilo) a celkovo hladšie a dynamickejšie. Nuž a tie záverečné jatky... tie sú proste NEUVERITEĽNÉ! Nie je tu síce viac mŕtvych ako vo finálových showdownoch v Killerovi alebo Hard Boiled, ale zabíja sa rýchlejšie, hromadne, krv čliape na všetky strany, dojem ukrutného masakru je proste intenzívnejší ako v nasledujúcich woo-ovkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,200,000║ O niečo zaujímavejšie než predchodca ale aj tak žiadna veľká sláva, tie lepšie nárezy od Johna Woo prišli až potom. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když to tady tak čtu, přijde mi, že většina uživatelů má pojem "akční film" spojen spíše s "nudným obyčejným filmem, který má akční závěrečnou desetiminutovku". Ano, je to tak, protože Lepší zítřky 2 nabízejí cca 2 akční scény pokud nepočítám posledních 10 minut. To je podle váš hnedka největší akční pecka? Tak to jen smutně kroutím hlavou, protože takový Hard Boiled byl tak 5x akčnější a zábavnější, než tohle vynucené pokračování (nebo snad bylo jednovaječné dvojče zamýšleno už v jedničce? Aspoň jsem se hodně zasmál:)). Jedničku jsem viděl cca 2 roky zpět a zanechala ve mě slabé pocity a dvojka je na tom velmi podobně. Yun Fat Chow opět mezi postavami vede, ale tentokrát to i přes tu podobnost není takový ultimátní bourák s rozstříleným hrudníkem... Woo opět nemění zásobníky a zbraně zahazuje jen aby předvedl další kousky,co má nabalené na vestě, ale jinak předvedl minimum ze svých kvalit. Bohužel posledních 10 minut krvavé lázně opravdu nedělá celý film a další přeceňovaný HK biják za mnou....Tak třeba příště... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dvojka je taková svižnější. V prostředku filmu má sice akční scény hlavně Chow Yun-Fat (což mi neva), ale ta konečná přestřelka... takovej hardcore nebylo ani Hard Boiled s Killerem dohromady. Všichni tu hrají stejně jako v jedničce tzn. dobře, ale Chow Yun-Fat jelikož hraje svý dvojče je strašnej showman (když se chystá vybouchnout tu vilu a dává granáty na tu miniváhu). Prostě super a ještě jednou musím pochválit závěrečnou přestřelku (a granátovku). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady uz je Woo precejen zkusenejsi a je to na filmu videt. Nejvetsi problem filmu je Chow Yun-Fat, kterej v minulym dile zemrel a tak se muselo nejak chytre vymyslet, jak ho vratit, kdyz se stal hvezdou. Nastesti nezvolili moznost, ze by obziv, takze bratr dvojce je docela dobrej napad, ale kuli tomu je dej misty krapet zmatenej a je tu zbytecne moc postav. Ale jinak je pribeh docela dobrej, jak se postupne vsichni zamotavaj zpet mezi triady. Ve filmu je vic akce, vic krve a to by samo o sobe stacilo na 5*, jenze pak pride zaverecnejch 15 minut, kdy de Chow a kamaradi vycistit barak a to je naprosto neskutecnej masakr, jenom za nej by si film zaslouzil tech 5*. Nechci film srovnavat s prvnim dilem, kazdej ma co nabidnout a oba sou skoro na stejny urovni, takze tezko rict, kerej je lepsi, me se libily nastejno. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příslovečný krvavý balet se u Johna Woo objevil dle mého až ve dvojce Lepšího zítřku. Co na svého předchůdce ztrácí po stránce příběhu, dohání nadživotní akcí, hlavně v závěru. Některé dějové zvraty jsou však vyloženě na pováženou (už třeba to, jak se vyřešil návrat Chow Yun-Fata) a brání mi v pětihvězdičkovém ohodnocení. Na druhou stranu, kdybych měl tenhle film srovnávat s tím, co Woo natočil v Hollywoodu... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Studio prý ten film Wooodi sebralo a přestříhalo si ho podle sebe. Možná to je vysvětlení, proč je to, krom samozřejmě špičkové akce, tak moc nesnesitelné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl mi po většinu doby přišel o něco málo slabší než jednička, i když je pravda, že děj se zdá být promakanější, nicméně mě to tak nebavilo a docela znatelně mi tu chyběl Mark(Chow Yun-Fat) a jeho cool drsná image, ovšem Woo asi vytušil že bez Chowa to nepůjde a tak ho do filmu celkem chytře, i když dost jednoduše, zase dostal a mohlo začít závěrečný peklo, kde se naprosto, ale fakt úplně totálně rozmasakruje velký sídlo až po strop naladovaný tak 200 zabijákama a já byl nakonec snad i spokojenější než u jedničky, jelikož pohled po závěrečným masakru na podlahu pokrytou krví a mrtvolama, byl fakt impozantní ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JSTE ÚPLNEJ BLÁZEN. POŘÁD SI MYSLÍTE, ŽE SPRAVEDLNOST MUSÍ ZVÍTĚZIT." - "PROTOŽE VůBEC NECHÁPU, PROČ BY NEMĚLA." Jednička měla přímočařejší příběh zaměřený jen na Hongkong a na bratry a Marka, dvojka se rozkročila mezi Hongkongem a New Yorkem a vedle bratrů sleduje i jejich přítele-gangstera v exilu a Markovo dvojče Kena, jejichž příběh je zajímavější. Postava traumatizovaného gangstera je na jednu stranu originální a dojemná, na druhou i dost otravná. Akce je soustředěná do druhé poloviny, kdy příběh vrcholí infernálními absurdními jatky, které jsou Wooovým prvním regulérním a dechberoucím hrdinským krveprolitím. Zajímavostí budiž, že si film postavami mladých pankáčů střílí z hongkongské mládeže, která se začala po Lepším zítřku oblékat po vzoru Chow Yun-Fata. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Filmům Johna Woo jsem nějak nepřišel na chuť. Akční jízda ve formě bruálních přestřelek s tunami mrtvých a skoro nezraněnými "klaďasy" k osumdesátkám prostě patřily, to je jasný. To je taky největší klad Woových filmů. Zbytek je ale poměrně nudná omáčka, u které jsem usínal. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Původně jsem dal 4*, ale když jsem srovnal Wooovu Hongkonskou kinematografii s Americkou, sáhl jsem k maximálnímu hodnocení. Film je jen o trochu horší než první díl. Akční scény jako vždy výborné, obzvlášť závěrečný masakr je nádherný (především katana zde vynikla ;o) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná dráma od Johna Woo, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o bohatom a vplyvnom mafiánovi, ktorý už chce žiť slušným životom, ale aj tak po ňom stále ide polícia vrátane dvojice bratov a navyše členovia druhej organizácie túžia prevziať jeho obchody a tak ho chcú odstrániť. Podarí sa mu uniknúť do New Yorku, lenže nájdu si ho aj tam a síce pokus o likvidáciu prežije, ale zblázni sa. No jeho priatelia ho v tom nenechajú a vedia, že musia silného protivníka konečne zastaviť. Spracovanie sa mi páči, ešte prvá polovica je taká rozbehovejšia, ale neprekáža mi to, keďže skvelo zoznámi s novými postavami, či už so slušným bývalým mafiánom alebo zápornou stranou a ponúkne pár výborných sekvencií ako zaujímavý úvod z tanečnej súťaže alebo scéna v reštaurácii, kde sa prvýkrát ukáže dvojča zabitého muža z predchádzajúceho dielu. A následne sa to už naplno rozbehne, postavy konečne spoja svoje sily a je sa skutočne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je výborná. Tvoria ju samozrejme hlavne prestrelky, ktoré sú tradične perfektne natočené, v zaujímavo zvolených prostrediach, obsahujú mnoho nezabudnuteľných momentov a veľkým plusom je aj veľký počet zabitých a skvelý výber zbraní. A poteší aj pár slušných automobilových sekvencií. Najviac sa mi páči celé finále alebo prestrelka v paneláku. Herecké obsadenie je výborné, vrátili sa takmer všetky postavy z predchádzajúceho dielu, takže Chow Yun-Fat, ktorý ale tentoraz predstavuje svoje dvojča, no nie o nič horší, ako predtým, dokonca sa mi tentoraz páčil ešte trochu viac, ďalej Lung Ti, Leslie Cheung a pár ďalších, bavila ma aj nová zásadná postava Dean Shek a poteší aj slušný výber záporákov. Réžia a technická stránka sú skvelé, John Woo sa v porovnaní s predchádzajúcim dielom ešte trochu polepšil prakticky po všetkých stránkach a to nielen v akcii, ale aj v tých melodramatických momentoch, takže som veľmi spokojný. A hudba zostala totožná, takže aj tu som spokojný. Už jednotka sa mi dosť páčila, ale tento diel je ešte trochu lepší, takže skutočne akčná klasika. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo to vyskúšal a zistil, že by to chcelo asi aj troška hutnejší príbeh, ktorý mi však v jednotke nechýbal a dvojke mierne uberá na atraktívnosti. Týmpádom sme aj ukrátení o Chowovu postavu, tentokrát Ken, čo je najväčšia škoda. Inak ide však o ďalšiu zbesilú pecku, ktorej podobnosti už (asi) odzvonilo. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh vynahrazuje skvělá porce akce v nejlepším duchu Johna Woo. Především finální jatka berou dech. Fat je zpět a i když Kenny není tak vrstevnatý jako Mark, je minimálně stejně cool. Dramaturgie mírně pokulhává, ale ve finále se fandovi stejně rozlije po tváři úsměv. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film od začiatku do konca preplnený neodolatelným heroizmom, úžasnou akciou a hektolitrami krvi. Trio Dean Shek-Ti Lung-Chow Yun Fat (na Leslieho Cheunga taktiež netreba zabúdať) je až dojímavo dokonalé a predovšetkým Chow Yun Fat si svojho typického pištoľníka nikdy neužíval tak ako práve v tomto filme. Užite si to aj vy. Takéto filmy sa už netočia (a bohu žiaľ asi už nikdy nebudú). Ďalší veľký rest splnený. (10/10) ()

Reklama

Reklama