Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze uživatele cheyene k tomuto seriálu (44)

Alf (1986) 

Gordon Shumway alias Alf, Willie Tanner, Kate Tannerová, Lynn Tannerová a Brian Tanner. A samozřejmě ještě sousedé Ochmonekovi. To jsou ústřední postavy kultovního a ikonického sitcomu, jenž počátkem 90. let dobyl i českou televizní zábavu. Osobně jsem v té době viděl pouze útržky, tudíž začít sledovat tento seriál v roce 2018 byl dosti zpátečnický, avšak nikoliv chybný krok. Nezatížen nějakou nostalgií a oproštěn od optiky dětského diváka, sledoval jsem Alfovy příhody v Tannerovic rodině se zájmem a často se bavil, někdy i královsky. První série je bezkonkurenčně nejlepší a není to pouze tím, že je první a originální. Nejvíce se mi líbí zejména Alf, který tu ještě pije pivo a zdaleka nejvíc se trefuje, resp. nastavuje zrcadlo jak americkým hodnotám, tak i principům, na nichž severoamerická společnost funguje, např. presumpce neviny, jaderné zbrojení, atd. Každá další série již v něčem ztrácí, avšak i přesto se v nich najde několik vskutku nadprůměrných epizod. Osobně hodnotím velmi vysoko vánoční speciál. Vždy mě také bavily díly, v kterých se Alf dostal mimo Tannerův dům. Jako divák jsem si velmi rychle oblíbil nejen ústřední postavu (zde sympatie přijdou takřka okamžitě již během první části) a její geniální smích, ale také úvodní znělku a dabing Oty Jiráka. Co se týče oblíbenosti ostatních postav, zprvu u mě vedly zejména Lynn a Brian. Mnohem později jsem si našel cestu i k Williemu, jenž po většinu času působí jak ne-herec a reálný suchar. Kate byla pro mě po většinu času neutrální postavou, avšak ke konci seriálu jsem si vůči ní vypěstoval skoro až averzi, zatímco Willie se stal mým velkým oblíbencem, právě pro jeho všednost. Na úplný závěr komentáře si dovolím ještě jedno povzdechnutí nad tím, jak nešťastně byl seriál ukončen a také si neodpustím projev zvědavosti nad připravovaným pokračováním. Obávám se, že nový (určitě digitální) Alf ztratí kouzlo oné plyšové postavičky, která navzdory tomu dokázala perfektně vyjadřovat celou škálu emocí. ALF je skvělý oddechový počin za velmi pěkné 4*. ()

Návštěva z kosmu (1986) (S01E01) 

Pilotní epizoda se nese v super pohodovém duchu a není nouze o parádní vtípky. ()

Hledá se kocour (1986) (S01E03) 

Je super, jak Alf oplácí lidem jejich vlastními argumenty. Zde se ohání třeba presumpcí neviny. ()

Tajný kód 6-5000 (1986) (S01E04) 

Hlášky typu "Co uděláme s těma bombama? Mohly by bouchnout!" byly opravdu povedené. Celkově zdařilý námět pro tuhle epizodu. ()

První Vánoce (1986) (S01E12) 

Ten umělý stromeček byl správnou ohavností. Celkově se jedná o příjemnou a pohodovou epizodu. Takovou, jaká by měla u každého seriálu být, když je vánoční. ()

Léčitel duší (1987) (S01E15) 

Alf a jeho seance dokázala pobavit. Upřímně, já mu také nějakou dobu věřil, že na Melmacu mají schopnost komunikace s mrtvými. :) ()

Výpadek paměti: část 1. (1987) (S01E16) 

Zdařilý a originální námět, který již po pouhých 15 dílech seriálů přináší rekapitulaci nejlepších okamžiků. Oceňuji závěr této části, která zákonitě podněcuje k zhlédnutí navazující epizody, byť je jasné, že vše dobře dopadne. ()

Výpadek paměti: část 2. (1987) (S01E17) 

Až na to, že se tu opakovaly záběry (vzpomínky), které se objevily již v první části této "dvojepizody", to bylo dobré. ()

Hledá se otec (1987) (S01E18) 

Povedená, leč předvídatelná epizoda. Alf pobavil a konečně jsme měli také možnost lépe nahlédnout do Willieho profesního života. ()

Případ pro psychologa (1987) (S01E20) 

Pátá hvězdička je tentokrát za psychologa. Příjemné oživení epizody. A výměna rolí také nebyla marná, byť mohla být ještě lépe vypointovaná, avšak obávám se, že Max Wright by na nějakou ztřeštěnost zkrátka neměl. On je od pohledu trochu suchar. :) ()

Alf detektivem (1987) (S01E21) 

Chybička: Soused Trevor musel být pořádně rozrušen, když na začátku vpadl k právě večeřícím Tannerům, protože si nevšiml, že čtyř členná rodina má prostřeno pro pět lidí a u prázdného místa je talíř, z něhož se jedlo. Téhož si nevšimla ani jeho žena, když si pro něj přišla. ()

Což takhle dát si chřest (1987) (S01E22) 

Já jsem chřest a ty jsi chřest jak k dílu, tak i k jídlu... Nakažlivý popěvek. :) Zní mi v hlavě již druhý den. ()

Průkopníci vědy (1987) (S01E24) 

No vida, takže díky Alfovi se dozvídáme, že máme ve sluneční soustavě o dvě planety navíc! Setkání s ředitelkou školy a následná debata byla opravdu povedená. ()

Brouk v domě (1987) (S01E25) 

Pro mě zatím nejslabší epizoda. ()

Létání je hračka (1987) (S01E26) 

Jedna z nejpovedenějších epizod celé 1. série. Bavil jak samotný Alf, tak i sousedé Ochmonkovi v letadle. ()

Majordomus (1987) (S02E01) 

Slibný rozjezd druhé série. Alf jakožto majordomus v košili s motýlkem, úslužný a poslušný, to skýtá řadu komických momentů. ()

Trosečníci na ostrově (1987) (S02E02) 

Z této epizody plyne celkem dobré poučení; ne vše, co se na první pohled zdá jako správná cesta a výborné dobrodružství, je ve skutečnosti takové. ()

Boj o diváka (1987) (S02E05) 

V této epizodě zaznívá píseň Jaromíra Vejvody Škoda lásky. ()

Noční vlak (1987) (S02E09) 

Tento díl si zaslouží plný počet hvězdiček kvůli společnému dobrodružství Willieho a Alfa. Není to totiž právě častý jev.. :) ()

Kandidáti (1987) (S02E11) 

Nápaditá epizoda, která si skrze svoji originalitu zaslouží plný počet hvězd. ()

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama