Reklama

Reklama

DOTA: Dračí krev - 2. kniha

(série)
  • USA Book 2
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dochází k převratu, řád se hroutí a všichni hrdinové musí reagovat na výzvu k boji s děsivými silami, které hrozí tím, že uvrhnou svět do temnoty. (Netflix)

Recenze (14)

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 55% | Lepší než 1. série, ale pořád nic extra. Neustále se někam spěchá, skáče se od expozice k akci a zas rychle zpátky k expozici. Nové postavy a dějové linky povětšinou zajímavější než předtím, ale tím, že i velké a důležité scény nemají moc času vyniknout nebo mít větší dopad, ve výsledku to moc seriálu nepřidává. Navíc mě osobně, jako nehráči DOTY, přišly některé scény dost matoucí a více kontextu by rozhodně neuškodilo. Ale akční scény a především pak finále je celkem povedené. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Převládá spokojenost. Příběh je tu víc a víc zamotaný, figurek je na šachovnici opravdu hodně a často se hýbou směrem, který bych od nich nečekal. Vše působí promyšleně i překvapivě a asi jediné co příběhu brání v tom, aby mě opravdu pohltil je příliš málo prostoru. Chtělo by to asi víc času, protože takhle to vše působí opravdu docela uspěchaně, někdy trochu chaoticky a ano - zkratkovitě. Ale i tak je to velkolepá podívaná, snaha o opravdu rozsáhlou fantasy s dějem rozloženým na několika frontách a dobře napsanými postavami, kdy jsem některé měl opravdu hodně rád a za pár okamžiků na ně byl naštvaný, zkrátka nebyly mi ukradené a dokázali se vyvíjet v reakci na vše kolem. Změny a rozhodnutí postav, spolu s neustálým přeléváním síly z jedné strany na druhou, mě tu asi bavilo nejvíc. I když i kvalitní animace a fakt, že se pořád něco děje, mě dokázali udržet u obrazovky. Jo, prostě jsem si druhou sezónu užil, i když mi přišlo, že utekla strašně rychle a vše se dělo až příliš uspěchaně a zběsile. Ovšem stále je co vyprávět, některé linky sice působí aspoň trochu uzavřeně, ale jiné budí nové otázky, tak snad bude třetí série a já u ní nebudu chybět. Jediné, co mě trochu děsí, je to, jestli si budu tohle všechno za rok pamatovat. Je to dobrý příběh, spletitý, ale s tím, jak na mě všechno chrlí, se obávám, že za nějaký čas z něj spoustu věcí zapomenu a bude se opakovat to, co stalo teď před druhou řadou, kdy jsem si prostě musel celou první sérii pustit, abych si všechno připomněl... 7,5/10 ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to mnou nebo vyměnili scénáristy z 1. série za šašky ze Zemanovy prezidentské kanceláře? Anebo musím být nějak vzdělaný v Dota příběhu, což nejsem? Protože tu jsem absolutně nepobíral, co se děje. Mám problém si vybavit jedinou postavu, která byla charakterově stálá, věděla, co dělá a zároveň nebyla rozpačitě a zvláštně polozakoukaná do Daviona, který naopak nedělal vůbec nic. Lina? Páže s modrokřídlatkou? Teleportérka? Odchod epizodního záporáka? Konekce mezi epizodama jsou chaotické, a směr děje je jak házení 50-stěnnou kostkou. Okrem těchto veledůležitých neduhů ostatní kvality z 1. série zůstavají, ale tohle byla pořádná španělská vesnice. Lepší 2*. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, jako by na episodě praclovalo 5 týmů o 10 lidech. A lidi se vždy domluvili, co do episody dají. Bez toho, aniž by se zeptali ostatních, co do episody dají. Neustálé střídaní témat, namátkové příběhy, prostě na to koukám a říkám si "wtf".... Když bych to porovnal s Arcane, tak si to nezaslouží ani ty 2, spíš 1... Nejlepší osoba tam byl jakýsi "modrý drak", u kterého jsem se nasmál nejvíce. Ostatní není zapamatovatelné... Dragon poop 35 % ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Animace špičková, akční scény taktéž, dabing povedený, ale příběh byl velmi matoucí, skákal od jedné postavy ke druhé, z místa na místo a odkazoval na hromadu různých událostí, bylo tak velmi těžké se v něm orientovat. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesie sa to v podobnom duchu ako prvá séria, len mi príbeh prišiel zbytočne urýchlený. Každá postava (hlavne nové) dostane dosť priestoru ale potrebovali ho ešte viac aby som si k ním našiel úplne sympatie a pochopil prečo robia čo robia. Sú tu určite šikovnejšie zvraty ako minule, akčná stránka má opäť bavila a o animácii asi hovoriť už netreba. Stále sa trochu strácam a nerozumiem mytológií na sto percent, no nemal som ani raz chuť s tým seknúť alebo zbytočne rozoberať negatíva.  7/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria DOTy sa drží štandardov a kvalít tej prvej. Stále sa jedná o rovnako dobre premyslené a epické fantasy, ktoré sa vyžíva v spletitých príbehových linkách a množstve komplexných charakterov. Postavy vám prirastú k srdcu ešte o niečo viac než v predchádzajúcej sérii, i keď na ich charakterový vývoj nie je až toľko veľa času a priestoru, koľko by im právom náležalo. Do seriálu vstupuje nový neprebádaný element a tou je politika, ktorá až vrámci tejto sezóne nadobúda svoju skutočnú a ucelenú podobu. So (znovu)nastoleními politickými otázkami sa mierne uberie na dobrodružnom aspekte, ale nebojte sa, akcie je stále dosť a keď na ňu dôjde, dokáže byť skutočne surová, krvavá i veľkolepá. Negatívom tohoto epesného príbehu je do istej miery jeho skratkovitosť, ku ktorej dochádzalo na môj vkus až príliš často. Príbeh sa neprestajne ženie dopredu a nie je dostatočný priestor pre intímnejšie momenty a voľný priechod emóciám, výnimkou sú záverečné epizódy. Ale inak ide o veľmi solídnu akčnú zábavu, ktorá je vyváženou zmesou temnoty a strohého humoru. A väčšina filozofických myšlienok sú hodných zamyslenia. Tento fantazijný svet pôsobí každou novou epizódou rozsiahlejším dojmom a jeho lore sa spolu so zložitým príbehom neustále rozvíja a prehlbuje. Po animačnej stránke nemám seriálu čo vytknúť. Z môjho pohľadu najväčším zážitkom vrámci 2. série bolo rozhodne zakomponovanie mojich dvoch milovaných postáv z hier, Lina the Slayer and Crystal Maiden, obzvlášť dračia sestra si (okrem môjho srdca) ukradla takmer celú túto sezónu pre seba. 8/10 ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V něčem lepší, v něčem horší. Místy zkratovitě skákající příběh z první série sice zůstal, nadruhou stranu se příběh rozeběhl podstatně svižnějším tempem. Herní fanoušci spokojeně uvítají další postavy, které mají podstatný vliv na celý příběh. Uvidíme s čím přijde třetí serie. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som veľmi spokojný. Bol som zvedavý, kam sa dej poberie po veľkolepom finálnom súboji na konci prvej série. Čakal som mocného Terrorbladea, proti ktorému sa bude treba postaviť. Miesto toho som dostal honbu za dákym Okom a neustálych rečí o svetle. Pri prvej sérií som sa sťažoval na málo postáv vybratých z hry. V druhej sérií pridali ďalšie, mal som ale pocit, že ich začlenenie do deja nebolo práve najlepšie. Že ich sem začlenili, lebo sa to vyžaduje. Crystal Maiden tu nemala takmer žiadnu úlohu, prišlo mi, že je tu len kvôli Line. Lina má väčšiu úlohu v deji, jej charakter ma ale vôbec nezaujal. Najlepšou novou postavou teda ostáva Pangolier s úžasným hlasom trúsiac úžasné hlášky. Hovorím najlepšou novou postavou. Zo starých je to stále Invoker, ktorý stojí v šedej zóne medzi dobrom i zlom a z celého osadenstva ma bavil najviac. Pochválim taktiež finále, ktoré bolo opäť epické, ešte viac ako pri predchádzajúcej sérií. Veľmi som sa tešil, ale som sklamaný. Bude tretia séria? Možno, asi. Dúfam, že bude lepšia ako táto. Že dej bude záživnejší a že predstavenie ďalších postáv z hry bude viac prirodzené. ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslim, že občas nevěděli co s příbehem, některé charaktery se objeví, aby je vzápětí zabili a příběh se občas plíží aby zase potom skákal mílovými kroky, ale jinak je to pořád solidní zážitek. První season nastavilo laťku a dvojka se jí zdatně drží (možná o trochu lépe). Dota je spíše již jen pozadím, svět a charaktery žijí vlastním životem (na rozdíl or Arcane). Za velké plus považuji finálnost určitých střetů, postavy zde budou umírat a povětšinou to opravdu zabolí (farewell má básnicky nadaná dragoness). Pro fandy animace a fantasy rozhodně doporučuji. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí je lepší jak první série, vše se postupně zamotává, ale drží si standart z první série. Přibyde pár nových postav a staré zůstanou. Finále série je epické a přehnané. Na třetí sérii se těším. Škoda, že není delší, příběh dle mě běží až moc dopředu. ()

Fearghast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slabé, příběh prakticky neexistující mezi lore dumpy, které lemují nesmyslné střídání postav, hlavních cílů. Animace uchází, ale občasně přehnané využívání "3D" jen přidává k bezduchosti. Pokud to takto půjde dál poznáme dříve všech 121 hrdinů Doty .. a furt se neposuneme příběhem či vývojem postav nikam. ()

Snaidi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zdanlivo začala tam kde prvá, ale možno tak v prvej epizóde. Potom sa dej rozvíja iným smerom prichádzajú nové postavy a nové dejové línie. Za mňa je to nesprávny krok, pretože prvá séria na záver nechala otvorené konce hneď niekoľkých postáv a myslel som si, že sa na to nadviaže. Nakoľko sa tak nestalo, očakávam tretiu sériu kde sa to možno uzavrie alebo sa v tom bude viac pokračovať. Postavy ako Invoker či Terrorblade, ktoré mali v sebe veľký potenciál, no majú v tejto sérií Béčkové, možno až Céčkové úlohy. Celkovo mi nesadol koncept politiky a veľkých božstiev, ktoré prichádzajú na scénu. Oveľa viac som si užíval tie prízemnejšie postavy a ich problémy a dobrodružstvá. Ale to už je dosť osobná vec. Zároveň sa toľko nepracuje so vzájomnými vzťahmi daných postáv. Hlavný hrdinovia si riešia každý svoje problémy svojou cestou a to podľa mňa ubralo tej chémii, ktorá v prvej sérii bola excelentná a bavila ma z celého seriálu asi najviac.  Aby som druhú sériu len nekritizoval, páčilo sa mi zapojenie nových hrdinov z hry. Niektoré postavy majú potenciál do budúcna a vyzerajú veľmi zaujímavo. Duo Pangolier a Luna bolo vynikajúce. Luna sa mi celkovo začína viac páčiť, už to nie ej ten sfanatizovaný bojovník, ktorý má červené pred očami, ale začína trochu premýšľať a záleží jej na jej blízkych. Takisto musím vyzdvihnúť, strach o postavy, pretože každej reálne hrozí nebezpečenstvo a to je dobre, pridáva to vzťah k postavám a tie emócie sú potom silnejšie. To mi v prvej sérii trochu chýbalo. ()

Reklama

Reklama