Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry. (Netflix)

Recenze (36)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hry mám nahráno pár hodin a pamatuji ještě první verzi, která vycházela z postav Warcraftu. I tak mě ale ve velkých uvozovkách známé prostředí nalákalo a pustil jsem se do toho. Celé to má velký potenciál, ale zde na ploše pár dílu se zatím nestíhá. Náznakem je nám vysvětleno pozadí konfliktů a některé postavy by si zasloužili více uchopit. Jedno mě ale hrozné láká. První série mi pocitově přišla jako prvních pár dílů GoT, kdy jsem cítil, že by to mohlo být asi fajn, a tvůrci mě zatím jen lákají na to co má přijít. Pokud to tak je, nemůžu se dočkat. Zatím 75 procent. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix trefil hit herního fenoménu Doty a vytvořil poutavý Anime seriál, který poutěší fanoušky Doty i anime zpracování. Je to hezký fantasy svět s elfy, bandity, mágy a draky, kde jsou sympatické postavy, hezká kresba, slušná akce, kde potěší řízné Rko, poutavá výprava i zajímavý příběh, který rozhodně strhne a nikdy nezačne vyloženě nudit, za což vděčím i krátkým 30 minutovým dílům. Jsem spíš fanoušek hry LOL než Doty a anime seriály vyloženě nesleduji, ale tohle jsem si užil. Design draků je úžasný a jakmile z nich stříká krev, není si nač stěžovat. 8/10. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

První i druhá řada velké paráda, hlavně konec druhé řady. Líbí se mi animace, příběh a ty postavy jsou parádní. Davion vypadá dost podobně jako Guts :) Třetí série se taky velmi vyvedla, mám radost, doufám, že dostaneme další. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

I přesto, že nejsem fanoušek této hry, tak jsem se rozhodl seriál sledovat. Určitě je lepší ji aspoň trochu znát, ať pochytíte souvislosti. Na začátku se představí pár postav a ty nás provází dějem. Sledujeme osud Daviona a Mirany, kteří se spolu vydávají na výpravu za záchranou posvátných lotusů. Zároveň můžeme pozorovat Davionův vnitřní rozpor se svým drakem uvnitř. Celé je to o souboji dobra a zla, tedy Radiant a Dire, zde v podaní Selemene a Terror Bladea. Dozvíme se i dost o drakobijcích a jejich komunitě. Má to jen pár dílů, takže na zbytek si musíme počkat. "Pusť mě dovnitř!" ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak počkat, počkat chvilku.....chcete mi říct že hry Dota 1 a 2, sou z větší části stejný jako League of Legends ? Tak jak to že tenhle seriál, je ve všech ohledech a směrech lepší než Arcane ? Ať už jde o uvedení postav, světa, děje a nebo základních pravidel, jak celý svět, vesmír a věci v něm fungují. Tady by někteří mohli mít kritiku, jelikož všechno okolo pilířů, dračích esencí a přetváření světa, občas může působit chaoticky, ale ve skutečnosti, je to jenom propracovaný lore, což je naprosot skvělý. A pak je to Davion, s Davionem je ten problém, že je čestný a rovný hrdina, což je nezvyk, většinou hlavní hrdinové mívají nějakého toho kostlivce ve skříni, ale Davion zde funguje jako gigachad, byl to nezvyk, ale jako super. Ale osobně ani z těch věcí neberu jako kritiku, je fajn, že si zde tvůrci dali práci s tím vším vysvětlení, co a jak funguje a proč to tak je a taky je fajn, že hlavní hrdina je borec. Zatímco první série, je o hledání pravdy a přijmutí zodpovědnosti a nebo toho že ve vás bydlí drak, který odmítá se chovat slušně. Tak Druhá série, je plná intrik, zrady a politiky, druhá serie v tomhle připomíná Dragon Age a zároveň druhá série je víc Dragon Age než samotný seriál, který sem nedávno viděl. A třetí série, má slušnou připravu na bitvu a samotná bitva je tedy naprosto luxusní a po ní následuje kosmická depresivní apokalypsa, při které přeživší musí přijmout svět jaký je, néjaký by měl být podle nich. Seriál si občas pro sebe krade Troy Baker, který tady až moc podezřele připomíná Joela, zatímco Tony Todd co by Slyrak je občas děsivý. Když do toho přidáte skvělou akci, která je v každém díle a skvělé provedení schopností u postav, zbraní, či brnění, tak tenhle seriál spňuje všechny požadavky, proto aby si mohl říkat skvělé RPG. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Rozhodně zábavnější a lepší, než jsem čekal, protože jsem neměl o korejském studiu Mir zrovna vysoké mínění. Když k tomu přidám, že jsem o světě Doty věděl jen něco málo z mého kdysi dávného hrání cca 15 let zpátky (tzn. nic) a 8 dílů mi tento svět mělo uspokojivě přiblížit, čekal jsem plochou rubárnu s množstvím mrkaček vůči pařanům. Nedočkal jsem se odfláklého vysvětlení původu postav/světa, ba si užíval elegantnější křížení dějových linií v čele se sympatickými hlavními charaktery. Osobně mi nepřišlo, že by se tvrdošíjně lpělo na satisfakci gamerů: Dobře vypadající a efektní akce bylo tak akorát, naopak mi mnohé úmysly a rozhodnutí přišly dosti lidské a logické, což je na fantasy počin i neobvyklejší; postavám jsem upřímně fandil. Na druhou stranu přidanou nadstavbu jsem nenašel; nic, co by mě jakkoliv ohromilo, zvedlo ze židle a vyložene nechalo slintat o pokračování. Uteklo to každopádně svižně (rychleji, co zmiňovaná a podobná Castlevania), bezbolestně a neurazilo mě to v nejmenším. Lepší 3* ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já, svého času LoLkař a Dotou prakticky nepolíbený, jsem taková polocílovka. Anime mě nikdy nebralo, u MOBA her jsem kdysi strávil ehmm.. stovky hodin, a přestože to bylo u barevnější konkurence, tak mě lore Doty oslovil. Postavy jsou super a tvůrci si s nimi mohou skutečně vyhrát, protože mají pouze jejich hrubý vzhled a základní charakteristiky a tedy vystavění jejich charakterů a příběhů je zcela na seriálu. Fantasy prvky jsou výborné, příběh a celková výstavba světa funguje nadočekávání dobře a anime styl seriálu nakonec opravdu sluší. Po dávce prvních osmi dílů jsem spokojený a rád budu pokračovat. Edit po 2. sérii: Druhá série mi přišla překvapivě o něco zmatenější, než první a trochu jsem se ztrácel, přestože jsem první knihu viděl teprve před necelým rokem. Každopádně tento neduh je vyvážen zajímavými novými postavami, brutalitou a nečekaným množstvím šokujících smrtí. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná by pomohlo, kdybych DOTU někdy hrál, ale i větší znalost lore by asi vyústila v podobný komentář. Animací se inspirují u Castlevania, akorát na to mají tak 1/4 finance. Příběh uspěchaný, postavy mění svá přesvědčení z minuty na minutu, poslední díl by vydal tak na tři, nechali otevřený konec, protože je to asi cool a celkově prostě... Zbytečně nasoukaná tuna věcí do 8 episod. Není chvíle, kdy člověk vydechne, nad něčím se usměje, zamyslí se. Pořád se tam něco děje jen proto, "aby se něco dělo", konflikty jen proto, že už dlouho konflikty nebyly, plno věcí nevysvětleno, s výše zmíněnou Castlevanií se to nedá srovnat. Žádný charismetický klaďas ani záporák, žádný celistvý příběh, takové... Meh. AM a dragůn 45 % ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

DotA se neskutečně povedla. Krásná animace, celistvý příběh a třetí kniha je neskutečně epická a akční. Zamilujete si ty postavy. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Mirana natahující luk v úvodních titulkách je dokonalost! Těch prvních 30 vteřin navodí vážně výbornou atmosféru, která ovšem nikde dál v seriálu není. Je tam skvělá akce i soundtrack, ale to je tak všechno. Děje se tam spousta věcí a díky tomu příběh paradoxně vyznívá až nadmíru lyricky. Místo abychom sledovali děj, sledujeme jakési obrazy, či jak to nazvat. Kdyby v názvu nefigurovala DOTA a postavy se jmenovaly jinak, pes po tom neštěkne. Zároveň je to ale druh seriálu, u kterého by druhá série mohla být lepší. Na závěr dodám, že podobnost s Castlevaníí je tak do očí bijící, že slovo inspirace je tedy hodně velký eufemismus. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ještě čtyři, protože tuším (spíš doufám), že budou následovat nějaké další série, které to popoženou trochu dál. Tady se nám totiž k mé nelibosti představil pouze zlomek hrdinů a dějově to bylo dost rozhárané a neucelené. Nicméně jak říkám, příslib skvělý a nuda to taky nebyla. 70% Update po druhé sérii - pár nedostatků napraveno, takže zvedám o trošku hodnocení a budu se těšit na další série, začíná to mít slušné grády i co se týče zabíjení postav. Jen tak dál a lépe! 80% Update po třetí sérii. Druhá byla nejlepší, ta třetí se spíš podobá první, tedy ještě tak čtyři hvězdičky, v pohodě se na to kouká, ale nic přelomového. Arcane je o level lepší. Dohromady tedy v průměru 75% ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říct, že vůbec netuším, co DOTA je a seriál jsem si pustil jen na základě doporučení. Nic jsem nečekal, líbilo se mi to, ale nějak extra ohromenej zase nejsem. Krátká stopáž mi vyhovovala. Chválím dobrý vizuál, eRkové souboje a zajímavé postavy. Pokud bude další řada, budu rád. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Porovnávam to dosť často a možno nie úplne fér, ale oproti takej Castlevanii je Dota proste slabšia. Na druhej strane, také Blood of Zeus, ktoré je príbehovo asi bližšie, u mňa obstálo horšie. Hneď od začiatku vidieť veľké ambície do budúcna, väčšinu dejových liniek som si obľúbil, občas som sa ale strácal a pár vecí ma nebavilo že vôbec. Animácia je pekná a pri brutálnejších scénach sa tu s tým vyhrali. Seriál má viac epické súboje ako som čakal, no veľa krát (hlavne zo začiatku) som poriadne nevedel kto je kto a aké má miesto v príbehu. Postavy často spravia niečo čo neviem prečo spravili ale aspoň k tým hlavným som si vedel nájsť cestu. Každa epizóda je krátka a všetko pôsobí energicky a pútavo. Fanúšikovia hry budú ale asi o dosť spokojnejší a hlavne zorientovanejší.  1.séria 7/10   2.séria 7/10  3.séria  8/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočne silný zážitok, seriálová adaptácia Doty sa jednoducho podarila! Seriál obsiahol takmer všetko, čo od slušného fantasy očakávam. Malo to pútavý priebeh, duchaplný námet, epické bitky, dobrodružný nádych, dobovú atmosféru, temný tón, intrigy a správne vycibrený humor, ktorý bol prostredníctvom podarených hlášiek skvelo dávkovaný. Tiež nesmiem zabudnúť na drakov, a elfov, ale i mnohé iné fantasy elementy. Samotný fantazijný svet oplýva bohatou históriou a zaujímavým loreom. Nemám problém nazvať tento seriál grimdark fantasy, keďže perfektne zachytáva prvky fantasy reailzmu. A čo sa týka postáv, tie sú báječne prekreslené a dá sa do nich úžasne vcítiť. A páči sa mi práca i so symbolikou, meteforami, kontrastom a paralelami, ktoré dokonale zasievajú pocit, že i sebamenší človek môže mať zásadný vplyv na konflikt kozmických hráčov. ()

hEmy_ 

všechny recenze uživatele

Nevím, možná by nebylo na škodu prvně vymyslet smysluplné lore, než začnu produkovat adaptaci videohry, která žádné lore nemá. Nebo se na příběh vykašlat a vytvořit místo toho něco epizodického. Dota 2 vznikla tak, že zkopírovala postavy z původní doty (v podstatě Blizzard univerzum), takže když si Valve odkoupilo práva, tak museli u spousty hrdinů i předmětů změnit jména, modely a popisky #©. Lore nikoho nezajímalo, o tom MOBA hry fakt nejsou. Ke každému hrdinovi teda vymysleli alespoň pár cringe vět o jeho původu. Dá se to srovnávat s lore u her, které produkuje např. Blizzard? Nemyslím si. Takže ve výsledku tu máme anime, které namísto toho, aby nám postupně představovalo jednotlivé hrdiny (aktuálně 123), jejich genezi, motivace, či vztahy s ostatními, tak tu 3 série sledujeme úplně nonsense story asi sedmi hrdinů (Davion, Terror, Mirana, Invoker, Luna, Lina, Marci) – dobrá, ještě se tam mihne Winter Wyvern, Pangolier, Crystal Maiden a Arc Warden... Backstory Daviona je jak špatně opsaný Witcher, nicméně největší bizár je příběh Mirany, původně night elfské (Warcraft 3) měsíční kněžky (viz její kouzla ve hře), ze které se stala lidská vládkyně nějakého slunečního impéria a zároveň se v ní probudila božská moc praještěra, díky které může cestovat skrz paralelní reality (wtf???). Animace je k zblití, pro srovnání není nutné chodit daleko. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně velké překvapení od Netflixu. Hru neznám, ale teším se na další řadu. Zatím trochu rezervované hodnocení, bo se to muže ještě posrat. Na druhou stranu postavy a svět jsou postaveny velmi dobře. Příběh je samozřejmně klišé. ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Jako dlouhodobý hráč DOTY 1 a 2 (15let) jsem za seriál velmi rád a doufám že budou pokračovat. Sice anime moc nesleduji, ale tohle byla pro mě povinnost. Je fajn že díl má 25-28, nezačne to nudit a pořád se něco zajímavého děje. Mirana je moje druhá nejoblíbenější hrdina po Pudgeovi. :) Draci byli hodně povedení. Intro bylo cool. Trošku mě sere, že na Netflixu nejsou český titulky! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

moc hezké - poutavé - už aby byly další díly ...re-26.01.2022-druhá série total debilita ... škoda ... už s tím končím ... ()

Reklama

Reklama