Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wednesday pozve Xaviera na Havranbál a Tyler kvůli tomu žárlí. Věc má ale schované eso v rukávu. Eugene mezitím nespouští oči z jeskyně. (Netflix)

Recenze (33)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Černovláska Wednesday je po nepovedené lži vůči Xaverovi, jejím podezřelém v pátrání po monstru, donucena vydat se na středoškolský ples, o nějž vůbec nestála a na který se všichni moc těší. Nakonec však ale nepůjde s ním. Její lest odhalil. Půjde s klukem z restaurace, Taylorem, kterého jí dohodila Věc. Při předešlých nákupech šatů s její nejlepší kamarádkou Enid si vyhlédla ve starožitnictví krásné černé s menším korzetem, přesně pro ni. Ty předtím obešla, a nyní je velmi potřebuje. Taylor totiž přišel, a ona se musí rozhodnout, zda půjde se včelařem pátrat do lesa, jak se s ním předtím dohodla, či se svým kamarádem. Avšak na šaty magická ruka myslela, a tudíž není cesty zpět. Na plese předvede Wednesday mnoho krásných tanečních pohybů, a o zábavu je postaráno. Jenomže dívka se trápí. Její emoce jí stíhají čím dál tím více. Měla by se jich zbavit. Siréna má amulet, jenž tomu pomáhá. A navíc, Včelař umírá. 100 procent. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle zdejšího nadšení jsem hbitě vydedukoval, že je chyba ve mně, a tak zcela otevřeně přiznávám, že zjevně nepatřím do cílové skupiny, na níž se tvůrci zaměřili. Příběh se naneštěstí vyvíjí přesně tak, jak jsem si nepřál, takže místo cynické, temné podívané přináší první sezóna jen další z mnoha furtdokolových, středoškolských, milostných, geometrických útvarů, přičemž změnu tvoří jen harrypotterovské doplňky a rádoby odlišná hlavní hrdinka, jejíž kouzlo už po čtyřech epizodách jaksi vyvanulo. Nejvíc mě ale vytočil fakt, že po skvělém nápadu Stephena Kinga na finále školního plesu z roku 1974 (!!!), který byl zfilmován v roce 1976 (!!!), už nikdy nedokázali filmoví a seriáloví tvůrci přijít s ničím lepším nebo alespoň jiným. Páně Kingův nápad oslaví příští rok padesátku, ale jeho hrobka byla vyrabována už tolikrát, že je proti tomu Tutanchamonova pohřební komora nedotčeným prostorem. Celé se to pro mě jaksi mění v nevěrohodnou romantiku doplněnou o občasný humor a slušnou porci nudy. / Poučení: Je rozumné nasírat vlkodlaka? ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jenna Ortega si v tych fajnovych satockach s dobrou choreografiou, goth-makeupom a vybornou kamerou "zaradila". Opat niekolko uz uplatnenych postupov a nie moc originality. Pobavilo ma vsak stale napadite chovanie "VECI" v marnici a tentokrat i milo afektovana roommate Enid - Emma Myers. Mierny nadpriemer, ale wow-efekt sa stale nekona. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále mě to baví, ale stále se to drží v zajetých kolejích, takže na svém hodnocení ani tentokrát nic neměním. Je sice fakt, že teď se to vše točilo hodně kolem vztahů a tak podobně, což mě bavilo spíš méně, ale krásný ples a hlavně ten tanec byl hrozně zábavný. I přesto, že se tu najdou dobré postavy, tak Jenna je úplně jinde a bezpochyby táhne celý seriál nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka lehce hutnější, na druhou stranu je to zbytečně doslovné, divákova představivost se tak nemusí naplno snažit, nějaký příjemný tah na branku je tu jen občas. Navíc to dětské, potažmo náctileté herectvo a celkové uchopení bere příběhu výživnější atmosféru. Postavy hlásají rozmanitost, formování vlastní identity a respekt k jinakosti, ale seriál coby celek je naprosto konvenční a nijak osobitý. Snažím se naladit, ale pořád to jaksi nejde. Snahy o černý humor navíc jen velmi ojedinělé, což je velká škoda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Taneční bál je překažen podobnou scénou, která se odehrála ve filmu Carrie (1976) a jeho následném remaku (2013). Jedná se o scénu, kdy byla Carrie zasažena krví. Rozdíl je pouze v tom, že v této epizodě Wednesday (Jenna Ortega) pozná, že to není krev, ale červená barva. Scéna z Wednesday však odkazuje i na film Addamsova rodina (1991), ve kterém si Pugsley (Jimmy Workman) a Wednesday (Christina Ricci) připraví na školní besídku šermířský souboj, který skončí „pořezáním“ obou postav a diváky rovněž postříkají umělou krví. (Britnuska)
  • Jenna Ortega predviedla divoký tanečný set na singel "Goo Goo Muck" od skupiny The Cramps z roku 1981, pričom bojovala s COVIDom. (molcan2)
  • Päťprstová zľava je slangový výraz pre krádež v obchode. (molcan2)

Reklama

Reklama