Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kamarádi překvapí Wednesday narozeninovou oslavou. Mysleli to dobře, ale ona by tuhle smutnou příležitost oslavila radši tím, že konečně přijde vraždám na kloub. (Netflix)

Recenze (25)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem či je to spôsobené výmenou režiséra, no toto je ďalšia slabšia epizóda - už ma to akosi prestáva baviť, neviem možno je to len rozťahané do 8 epizód a nemuselo byť. Už sa až príliš rieši dávna minulosť a prípad, ktorý možno okrem Wednesday nikoho nezaujíma a ja sa začínam nudiť a Wednesday Addams by mohla oceniť, čo všetko pre ňu jej kamarátka (veľmi sympatická Emma Myers) robí, mrcha malá copatá :-). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šikovná opička." Jak jenom tohle u soudruhů z Netflixu prošlo? Kdyby tohle řekla Wednesday o Kamarovi, stala by se ihned hlavní zápornou postavou seriálu, a pokud by ji nesežralo Monstrum, museli by ji v závěru upálit obyvatelé Jericha. Myslím, že je z mých komentářů / recenzí často patrné, že mám rád ženy, a i když nechápu, proč feministky tak zuřivě trvají na tom, že mezi muži a ženami nejsou rozdíly, rozhodně si nemyslím, že by byly ženy vhodné jen jako personál do kuchyně a nejoblíbenější součást ložnice. Na druhou stranu mě dost štve ta snaha o plnění kvót, protože to bývá často na škodu a ještě to naopak naznačuje, že ženy bez této umělé pomoci samy ničeho nedosáhnou. A to by mě jako ženu sr... štvalo přímo strašlivě. Tady tedy scénáristka Duben a režisérka Gandža (to už snad musí být nějaký humor, ne?) neudělaly ženám dobré jméno, protože příběh je stále více utahaný, zoufalé utrpení obou potenciálních "milovníků" mi leze krkem a jen se mi potvrdilo, že nepůjde o nic jiného než o středoškolskou romanci chabě maskovanou ne zcela běžným prostředím. A aby toho nebylo málo, postavy (včetně titulní) jsou napsané tak mdle, že mě jejich osudy už přestaly zajímat. Ještě dva díly, to dám. / Poučení: Kdyby mi někdo uspořádal oslavu s překvapením, měl bych s ním / s ní dlouhý a velmi nepříjemný pohovor. 2*- ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Wen už je veľmi blízko z vylúšteniu záhady, kto je vlastne príšera. Stále keď je už tak blízko zjavý sa niekto, kto zametie všetky stopy. V tajomnom dome ale nájde dosť dôkazov aby mohla ukázať prstom na páchateľa. Prevedenie: Oproti minulej časti je toto genialita v obraze. Normálne by som nevytiahol najvyššie hodnotenie ale ten diametrálny skok dopredu ma dostal do kolien. Konečne sa pohybujeme v rovine ktorá sa mi páči a ktorú som v adult seriály ochotný akceptovať v kontraste najvyššieho hodnotenia. Bože práve som dal komentár ale Ladislav Borbély :) 90% ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6.díl. Wednesday se opět setkává s Goody. Tentokrát k ní přichází s mnohými varováními, a jedním klíčem. Jak už to u naší hrdinky bývá, nenechá se zviklat ničím, aby dosáhla svého cíle. Ten se k ní nepatrně přibližuje. Její cíl se nachází v domě, kde žil zavražděný kluk, o němž pojednávala její předchozí aférka s otcem a matkou. Na pomoc si přizve svého kamaráda z restaurace, jemuž namluvila rande, a Enid, jíž zase nakecala příjemný holčičí večer. Čím více se ale hrabe ve starých tajemstvích, tím více od sebe odtahuje ty jediné, co se jí snaží pomoci. Psycholožky se zbavila ráda. Jenomže po mnohých děsech, jimž se museli její blízcí vystavit, a po klamu na šerifa, za nějž nemohla, stojí Wednesday na hraně krize. Ředitelka ji nevyloučí jen kvůli obavám o svoji reputaci. Šerif s ní ukončil spolupráci a výslovně jí zakázal scházet se s jeho synem, jejím možným klukem, kterého od sebe pořád odstrkuje. A nyní se na ní naštvala i velmi tolerantní Enid a odstěhovala se z jejich společného pokoje. Wednesday se ale i tak nezastaví. Zvláště, když najde v pokoji sestry zavražděného (který je navíc krásně upravený, ač v něm jistě nikdo dlouho nemohl být) své vlastní fotky ze současnosti. 95 procent. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dej 6. epizódy bol naozaj zaujímavý a táto epizóda sa mi veľmi páčila. Dej bol veľmi dobre napísaný a je naozaj inteligentný. Celkovo to bola naozaj intenzívna epizóda, plná nečakaných scén a veľmi sa mi páčila. Posledných 20 minút bolo asi najlepšou časťou 6. epizódy, bolo to super strašidelné a naozaj tajomné. Musím sa priznať, že ma trochu mrzí, že ostali už len 2 epizódy, ale som naozaj nabudený na finále (pevne dúfam, že bude epické, tak ako každá epizóda seriálu). Našťastie to bola naozaj vtipná epizóda, tak ako každá iná epizóda seriálu, aj keď vtipov tam nie je veľa. Záverečná scéna bola rozhodne nečakaná a tak trochu šokujúca. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Slečna Thornhillová (Christina Ricci) říká Wednesday (Jenna Ortega): „You're alike, you and I,“ („Jsme si podobní, ty a já“). Obě herečky hrály Wednesday Addams, takže toto tvrzení je pravdivé a doslovně přesné. (HanzoBureshi)
  • Písací stroj Wednesdays nemá anglické rozloženie QWERTY, ale nemecké QWERTZ. 1) klávesy "Y" a "Z" sú vymenené oproti svojim miestam na anglických klávesniciach, pretože "Z" sa v nemčine používa častejšie ako v angličtine; 2) vidno jedinečné nemecké znaky, konkrétne eszett (dvojité S, ktoré vyzerá ako grécka beta) a U-umlaut; 3) posunuté znaky na číselných klávesoch sa výrazne líšia od anglických písacích strojov tej doby. Je na ňom tiež vidieť vek: nie je tu kláves "1", ktorý bol nahradený malým písmenom "L", pretože na papieri vyzerali rovnako. Až s príchodom počítačov bolo potrebné rozlišovať medzi "l" a "1". Nemecký písací stroj sa celkom dobre hodí k Wednesdayovmu (Jenna Ortega) dokonalému ovládaniu nemčiny, ako zaznelo v epizóde Friend or Woe (2022), keď sa snažila odradiť nemeckých turistov od toho, aby si zobrali "pravú" karamelku. (molcan2)

Reklama

Reklama