Reklama

Reklama

Recenze (9)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl naprosto splnil co měl a to seznámení s hlavními postavami a zlehka nastínil v náznacích o co půjde. Jinak se jedná o naprosto úchvatnou atmosféru s pomalým tempem vyprávění a opravdu mě to baví. Gotická atmosféra na diváka dýchá prakticky z každého záběru a tušení čehosi zlého v pozadí nikoho nenechá na pochybách. Jsem opravdu zvědavý co se z toho nakonec vyklube, zatím rozhodně spokojenost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda seriálu se uvedla velmi slušnou atmosférou, díky níž divák prostě musí očekávat špatný vývoj událostí, i kdyby nechtěl. O to paradoxnější je pak fakt, že téměř k ničemu zásadnějšímu nedochází. Tvůrci využili úvodní díl k představení jednotlivých postav a k nastínění příběhu, aniž by se zatím pouštěli do větších akcí. Mně to takhle vyhovovalo, a pokud pominu nutný tribut současným kvótám, byl jsem v zásadě spokojen a jsem zvědav, jak se bude příběh dále vyvíjet. / Poučení: Zamykej dveře do sklepa. Bacha na žížaly. ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Souhlas, není to nic extra, ovšem v rámci žánru to vypadá na lepší průměr ( hodnotím zatím po 3.dílu, 3,5 hvězdičkami), těším se na další díl. Není to o ničem, kdy jen postavy utíkají před nebezpečím. Rodina přijíždí do nového domova, ale ať dělají co chtějí, setkávají se u ostatních sousedů a občanů všude jen s nepochopením, bezdůvodnou nenávistí a předsudky. Jejich předky tady neměli rádi, děti jsou míšenci, jedno z nich tělesně postižené a aniž by něco provedli, špatně se zařazují do kolektivu, který je vůči nim předem zaujatý. Až na chůvu, která má literární ambice a chce o nich napsat povídku, možná i článek do novin a netypickým příběhem se proslavit. Rodina je prý prokletá a to prokletí se přenáší i na obyvatele nedalekého městečka. Není to hloupé ani geniální, trochu klišé, občas nějaká malá inovace, má to obstojnou atmosféru, ale ani to není žádné veledílo. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami s tím, že na každý další díl se docela těším. Taková nenáročná, nikoli přihlouplá zábava, při níž se dá říci, že mi postavy celkem přirostli k srdci. Tempo kolísá, chvilku to má spád, pak následují nudnější pasáže, je to taková pomalejší záležitost než jízda plná zvratů. Líbí se mi doba, v níž se příběh odehrává, i prostředí. Na to, že se děti do prostředí zařadí a že to dají, i přes různé rady (otce, chůvy) moc nesázím a upřímně se divím otci, že po tolika nesnázích už dávno nemovitost neprodal a neodešel někam, kde nemusí žehlit špatnou pověst patrně problematických, vyšinutých? předků. Otec dětí se prý nerad vzdává, ale všechny bitvy se vyhrát nedají. Někde je to prostě peklo, tak proč setrvávat v hororu a nejít někde do normálního města, kde má rodina větší naději na klidný život? (Asi pro to, že by na novém místě nebylo nic mysteriózního ani konflikty, nic, o čem se dal natočit horor.seriál). 1. díl - 3,5*, 2.díl - 4*, 3.díl - 5*, 4.díl až 6..díl - slabší 2* ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jen docela hodně příslibů na potenciálně dobrý rozjezd, ale to pouze v případě, že se snad už něco zajímavého a hlavně hororového v dalších dílech začne dít. Sfouklá svíčka, vrzající dveře do sklepa, žížaly ze stropu, a pták narazivší v noci do okna to fakt zatím nevytrhli! Kdo bude odkráglován zvláště odporným způsobem jako první? Guvernantka? Jo, viděl bych to na guvernantku! Nebo taky ta chromá nemluvná dcera, ta má s tou chromou nohou jak se furt pajdá kdesi vzadu za ostatními namalovaný terč přímo na zádech! Ta by taky mohla být jako první na ráně ukřivděnému duchu (docela jistě nechutně týrané, zneužívané a hnusně zavražděné) Marcelly, která má skromnou mohylku zhusta zarostlou trávou rovnou za tím strašidelným barákem. Anebo by taky obě mohly padnout za oběť nenávistnému mobu z města. Nakonec možná duch bude chránit rodinku před tou nenávistnou živou cháskou a  vyklube se z něj oproti všem očekáváním úplná Matka Tereza.  Ať už to bude tak, či onak, já u toho dozajista nebudu, neboť Brody mi nesedí. Tímto se loučím s pěknými 30%, neb mám dnes dobrou nehorororororovou náladu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjazd a i samotne zasadenie je pozvolne az komorne. A prakticky celu epizodu venuju tvorcovia tomu, co v beznych lacnych horroroch  trva cca 20min. Totiz prichod nejakej rodiny do neznameho domu s "temnou" minulostou. A prve otukavanie sa s nou. Zachranil to aspon zaver. Typek s kladivom a vedrom. Som zvedavy, ci to bude len o nejakej genetickej predispozicii a zvedavej nebojacnej zurnalistke, alebo i nieco ozaj atmosfericke. Zatial len priemer. Brody je v poho a i spinavost a chladny filter tomu svedcia. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama