Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Recenze (48)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Slow Horses jsou jako podvraťácký John le Carré: rozvernější a akčnější. Hlavně první čtyři epizody jsou boží. Spousta zábavných twistů a neustálá nejistota ohledně toho, kdo za čím stojí a proč jednotliví underdogové vlastně skončili v byrokratickém předpeklí jménem Slough House. Víc tady. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jeden by dnes pomalu až nevěřil, že z Mekky neomarxistické hysterie, demagogického pičismu a utlačování většin, kokotporátně zmanipulovaných Spojených emirátů Velké oligofrenie a Debilního zmrdstva by mohlo ještě přijít něco prvo- i druhoplánově neprivilegizujícího negry, buzeranty, zahořkle nenávistné, těžce nemrdané feministky či labilní mnohopohlavníky. A bác ho! Jako blesk z čistého bolševismu tu náhle máme vtipnou, svižnou, ve prospěch zájmových oligarchistických uskupení světospásných pamrdů nikoho podprahově neprogramující a až staroškolsky milou špionařinu s jako vždy famózním a brutálně nahláškovaným Gerhardem Starcem v roli protivného odpudivého starce a naprosté osiny v prdeli, který se ve své kreaci jako vystřižené z prototypu vysloužilého agenta Stasi z bývalé NDR zjevně doslova rochní. Neuvěřitelné! Komise pro nucenou kulturní převýchovu a násilnou inkluzi měla patrně plné neziskovky práce s dalšími korektními, historicky rehabilitačními trampotami, tentokrát třetí negrotransmanželky Jindry Osmičky – Honzy Serengetiové, tudíž do distribuce nedopatřením uniklo něco bez řádné ideologické podpory stranické linie a patřičné debilizace mas. No jen houšť, svět a britský tumor možná ještě až tak úplně v hajzlu nebudou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Le Carrého špionážní ryze britská laskomina ze staré školy. Sice s bandou břídilů, budižničemů a nemakačenků jako agenty, ale komedie to v žádném případě není, jasný pane. Ne že by se nevyskytly odlehčené suše břitké momenty, ale v jádru je to regulérní špionážní drama, kde by se Lamb se Smileym mohli potkat a nepůsobilo by to vůbec nepatřičně. Mick Herron evidentně chová le Carrého v až náboženském obdivu; a je to sakra znát na postavách, zápletce, stylu komunikace, mlžení, naznačování a nevyřčeném mezi řádky. Jenže to neumí náležitě vygradovat a tak to po vynikajících dvou třetinách (alespoň v rámci první řady) v závěru spíše dojíždí na volnoběh více než co jiného. Což je škoda, ale zároveň velký příslib do budoucna, protože to stojí na charakterech, a ty nosné nesporně jsou. Samozřejmě v čele s Gary "užil jsem si Smileyho, tak si náležitě plnými doušky o to více vychutnám i jeho povalečskou věčně nakvašenou verzi" Oldmanem. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Námět zní jako komedie, ale funguje i v podobě seriózní špionážní jízdy. Skvělý je celý casting, nejen Gary Oldman jako nechutný oslizlý Lamb. Sem s dalšími sériemi a já si jdu mezitím sehnat knížky. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Užila bych si casting, vtípky, odkazy i atmosféru, kdyby ve scénáři fungovala alespoň elementární logika (za všechny ty vyšší desítky zvednutých obočí jeden vzorek: to Cartwright vážně objeví kompromitující fotografie na Tavernyovou uvnitř budovy MI5, v registrech na personálním oddělení, ve složce pojmenované "Fiasco", pod písmenem F? protože ho to napadlo? wtf, a předtím i potom ještě mockrát). Ještě že jsme se dívali s o., s ním se dá udívat cokoli a vždycky nás to posílí. *~ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je zlatíčko - vždycky byl, a evidentně vždycky bude, protože s touhle rolí santusáckého Jamese Bonda v důchodu klidně může hrát až do smrti. Slow Horses je týmovka, ale všichni ostatní jsou vedle něj skoro až pouhá stafáž, čekající až je rozkošně sarkasticky zjebe a postrčí k tomu aby s případem pohli. A případy jsou to zajímavé, správně La Carreovsky zamotané ale zatím ve všech sériích striktně logické a dobře vypointované. Co potěší je že série jsou tak akorát dlouhé, dost na to aby se postavy mohly rozvíjet a ponořili jsme se dost hluboko do světa těch břídilských tajných služeb, ale ne aby se táhly a nudily zbytečnou přemírou těžko uvěřitelných zvratů. 8/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buranstvo Garyho Oldmana mi zpočiatku dosť prekážalo , ale ten excelentný štýl, s akým vymrdáva s jednotlivými politickými činiteľmy a high ranking oficiermy z MI5, nemá fuckt chybu! ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O degradovanych nymandech, kteri jako agenti selhali  a jsou ve zvlastnim oddeleni Slough House MI5.Je to ve stylu Kanclu, spionazni pribeh neni dulezity a je zbaven romantiky. ()

Kaluž

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem tři epizody a víc toho fakt nedám. Zase je to taková ta typická britská uchcanost bez života, napětí, emocí... a fakt jsem se na to echt těšil. Gary Oldman, kterej vede odpadlíky z MI5 ve chváleném špionážním dramatu, co by se na tom mohlo podělat? No tak nějak úplně všechno. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

víceméně komorní špionážní konverzačka, která hezky ukazuje, že věřit se nedá nikomu ani v rámci jedné organizace. O co je tenhle seriál nenápadnější, o to je ve výsledku zajímavější a tak tu v rámci zápletky máme dvě stáje MI5 - tu hlavní a pak pomalé koně, což jsou agenti, kteří byli odsunuti bokem aby nikde nepřekáželi a nenapáchali žádnou škodu. Bohužel pro hlavní stáj ti "pomalejší" odhalí, že s medializovaným únosem islámského chlapce není všechno tak jak se zdá, čímž se roztočí kolečka zákulisních bojů v jejichž čele stojí Kristin Scott Thomas a Gary Oldman. Hlavně Oldman si pak svého skoro vysloužilého pragmatického salámistu a alkoholika solidně užívá. Sem s druhou řadou...75% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

s2  Je to geniální. Oldman nejlépe zahraná postava za poslední roky, výkon srovnatelný já nevím s Odenkirkem, Cranstonem. Skvělá byla i Kristin Scott Thomas. Bavila mne i zápletka.  Jak tu proběhla bouřlivá diskuze k The Old Man s Bridgesem a Lightowem, tak Oldmanův Jackson Lamb by je vyřídil během jedné scény, pak by dožral něco mastnýho z pytlíku, prohrábnul by si ještě mastnější vlasy a dojel vajgl z nejbližšího popelníku : )  Snad to ještě pojede dlouho dál... Jenom teda nedávám absolutní hodnocení k sérii, ale 8/10. Protože ten Vašut OMG já nevím asi na Amíky funguje, ale probůh na to fakt herecky ani charakterem neměl, nešel z něj strach jak tam asi milionkrát zmínili. Nemyslím si, že se postava z reklamy na víno z Lidlu může toe to toe měřit s oscarovým Gary Oldmanem. Roden jim asi nebral telefon nebo nevím, i Predrag Bjelac by byl menší průser.  8/10 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pomalí koně mně přišli především zábavní. Obzvlášt' vyhořelej Gary Oldman, jakožto prdící šéf milující mučení svých podřízených. Ale není nadto, skrýt svoji genialitu za vizáží smrdutýho kojota. Není tam nic novýho, jen recyklace špionážního žánru, ale když je to taková sranda, nebudu si stěžovat. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"Škola agentů" v čele s nechutným, umaštěným, homelessáckým Garym Oldmanem. :D V celku zábavný špionážní seriál protkaný akcí a humorem. Neříkám, že všechny linky a všechny postavy jsou super zábavné, ale jako celek jsou Slow Horses nadprůměrným počinem s dobrými herci. 3*. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No… Na seriál jsem přišel díky rozhovoru Marka Vašuta ve Všechnoparty (září 2022). To jsem ale nevěděl, že mluví o druhé řadě (která byla teprve v postprodukci). Ovocná TV si totiž hodně věří a jsou objednány rovnou 4 řady! Každopádně nejprve k té první: *** Jako celek nic moc. První polovina vyloženě nudná, pak série dostane spád a na konci padne na hubu (díky kopanců do koulí formou retardovaného scénáře (více u jednotlivých epizod). Druhá řada: **** jsem se konečně dočkal toho Vašuta (ještě že je ta holá hlava bezpečně poznat). Buď si na tempo zvykám, nebo tohle je konečně to co jsem od začátku od seriálu čekal. Tak samozřejmě, že mě jisté postavy vytáčí (Ho, Ho, Ho, Holly shit!) a závěr byl (malinko) LOL, ale určitě lepší než minule. Na hodnocení po epizodách tentokrát dlabu. Třetí řada: **** Asi nejlepší řada. I tak je plná otravných (vycpávkových) pasáží a neskutečných idiocií (uvěřitelnost nula). Lamb neskutečně perlí (a jeho nátura konečně dává smysl). Tak za rok ještě jedna řada… Čtvrtá řada: TBD ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

I want my people here doing nothing. Styčných ploch mezi chytrými špionážními romány Johna le Carré a seriálem Apple+ pár je, je tu ale též podstatný rozdíl. Slušná, nikoliv skvělá žánrová zápletka, cynické prostředí MI5 a řekněme Gary Oldman, který rolí řídícího Lamba odkazuje k fantastické roli ve filmu, který pravděpodobně málokdo z diváků série viděl, zůstávají inspiračnímu zdroji věrné, tvůrci ale amputovali z potenciálu to podstatné - Carrého umění vykreslovat charaktery svých žánrových knih jako přirozeně komplikované bytosti. Prostě zábavný seroš. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Uvod a i dalsich par epizod je silne parodickych na to akym by "odsunuta" skupinka "agentov" mohla fungovat. A i ked Oldman celkom hviezdi, scenar je celkom prostoduchy. A priehrsia akoze "vtipu" tomu tiez neprospievaju. Aspon zaverecna epizoda mala celkom slusny spin v zavere a uchadzajuci scenar s prislubom pripadu v dalsej serii. Ale inak, napriek zvucnym menam, slabota. 55%                                3.seria: Opat nadpriemerna a pomerne zabavna seria, len zial celkovo si zo seba robi viacej srandu, co zasa moc nepasovalo mne. Totiz ten naivizmus a zlahcovanie. Na strane druhej, ked to akceptujete obcas celkom pobavi. Tato stranka bola pre mna dokonale vyvazena vynikajucim Garym Oldmanom v roli drsneho prostorekeho a neurvaleho party zufalcov. Nadpriemer. Verim, ze nasledujuca, stvra seria ma nadchne viac. Nasvedcovala k tomu kratka ukazka v zavere 6tej epizodky. Odporucam. 65% Tretia a posledna epizoda boli velmi dobre, zvysok len nieco nad priemerom, a kedze hodnotim seriu ako celok a nie len Oldman-a, nemozem inak. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec nejlepší seriál s krimi/thriller/špionážní zápletkou, který jsem viděla během posledních mnoha let. Perfektní performeři jsou sympatičtí, hodnověrní a neuváznou v jediném slabém místě, to postrádá i scénář a režie. Komické vložky coby inteligentní humor v britském stylu vždy perfektně sedí a opravdu, přirozeně rozesmívají. Nic tu není „na sílu“. I teaser na Season 2 nalákal. Obzvláště v dnešní hyperglajšajtizující době navíc oceňuji hned několik nepokrytě hozených rukavicí do politického bahna těch, kdo ji vedou. ()

Reklama

Reklama