Reklama

Reklama

Lisey a její příběh

(seriál)
  • USA Lisey's Story
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tento děsivý thriller podle románu Stephena Kinga sleduje vdovu Lisey Landonovou (Julianne Moore) v řadě znepokojivých událostí, které oživí její vzpomínky na manželství se spisovatelem Scottem Landonem (Clive Owen) a na temnotu, jež ho sužovala. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Brooks 

všechny recenze uživatele

Sedem šialene dlhých hodín v zajatí kaviarenského intelektuála. Čí to bol vôbec nápad angažovať režiséra nedejových artoviek na adaptovanie Kinga? Potenciál klasických kingovských motívov (skĺbenie fantasy z realitou, disfunkčné rodinné vzťahy, silná láska dvoch odcudzených ľudí, strata a trúchlenie) využitý tak nejak napol. Vedľajšie postavy aj napriek veľkorysej stopáži chabúčko prepracované, dejová niť taká tenká, že ju takmer nevidno. Akoby ten príbeh režiséra Larraina vôbec nezaujímal, akoby ho sledoval len z diaľky cez priesvitný závoj. Pritom v rukách správneho tvorcu, ktorý by venoval pozornosť dramatickým motívom a precítil ich, z toho mohla vzniknúť referenčná kingovka. 3* len vďaka Khondjiho vizuálnemu majstrovstvu a niekoľkým silným intímnym momentom ústredného páru, ktoré ukazujú reźisérovu silnejšiu stránku. P.S. Dane DeHaan je skvelý herec, ale jeho uchopenie Jima Dooleyho je veľmi nešťastné. Nechcene komická figúrka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kingovi přicházím v posledních letech na chuť a mám navíc rád podobně laděné "mindfuck" divné seriály,ale o Lisey a jejím příběhu nevím co si myslet.Rozhodně můžu říct,že mě seriál nenavnadil na to abych si přečetl knížku (která dle všeho nepatří ke Kingovým topkám).Možná je to mnou,nicméně hlavně ze začátku sem se dost ztrácel a i když sérii nechybí povedené a solidně atmosferické momenty,často se to nebezpečně vleče a problémy s tempem má seriál prakticky celou dobu.Možná někdy najdu chuť si to pustit znova abych si srovnal myšlenky,nicméně zatím je to jen lehounce nadprůměr...60% ()

Reklama

petr6988 

všechny recenze uživatele

King je mistr vyprávění a jeho díla jsou silná zejména díky využití představivosti čtenářů. Snažit se převést většinu jeho děl na obrazovku je velmi těžký úkol a většinou to ocení především ti, kteří jeho knihy četli. Lisey's Story jako kniha je o mnoho lepší než tato seriálová verze, ale i přesto musím říci, že se ztvárnění poměrně vydařilo, čemuž také pomohla výborná Julianne Moore. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to Stephen King jsem si představila něco zcela jiného. Tohle bylo tak zvláštní a divné. Úplně mě to nezaujalo, tak, jak jsem očekávala. Snad jen jedna epizoda pro mě byla skvělá, jinak ostatní průměr. Na druhou stranu, jak zvláštní příběh to je, tak mě láká přečíst si knihu a taky věřím, že bude o dost lepší, takže jí zkusím dát v budoucnu šanci. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak existoval dôvod, prečo som si chcel pozrieť "Lisey´s Story" tak vyslovene pre fakt, že toto je podľa mňa jedno z Kingových diel, ktoré som nevidel na filmový potenciál. V jadre môžete povedať, že seriále je poriadne komplikovaný a neviete sa v ňom orientovať, no úprimne - "Kniha je ešte oveľa komplikovanejšia a pomalšia než seriál". Ja sa voči knihe staviam viac menej neutrálne. Nešlo o príbeh, ktorý by patril medzi Kingove najlepšie, no na druhú stranu je tu niekoľko skutočne skvelých momentiek, ktoré ma počas čítania celkom pohltili. Minimálne spoznávanie Scottovho detstva, Bájodolí a všetko s tým súvisiace. A pravdou je, že to miesto stvárnil seriál skutočne skvele. Je na ňom niečo nádherné a súčasne desivé. Casting na seriál bol podľa mňa dosť dobrý a všetci v rámci svojich možností svoje role zvládli veľmi dobre. Čo ale podľa mňa seriál zachytil skvele je vzťah medzi Lisey a Scottom. Myslím si, že v poslednej časti som tomu veril úplne každú minútu. Reálne si myslím, že ak viete do čoho idete a máte radi knihu "Lisey´s Story", tak by vás mal seriál celkom potešiť. Pretože svoju rolu zvládol v tomto veľmi dobre. Je to temná dráma, aké mám od Kinga rád. Ak čakáte silný horor, ktorý vás vydesí, tak toto nebude pre vás. Ja ale obdivujem tvorcov, že tento náročný príbeh dokázali priniesť na obrazovku. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama