Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mírumilovného syna bohatého a významného rodu v Jeruzalémě, který je dílem kvůli své snaze bránit práva židů a dílem nešťastnou shodou okolností odsouzen na galeje. Po mnoha útrapách a dobrodružstvích vybojuje zpět svobodu a vede svůj národ proti hněvu Římanů. Wylerův Ben Hur je nejenom epickým příběhem, ale také jedním z nejlepších a nejslavnějích filmů historie. (Pannonia Ent.)

(více)

Diskuze

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

niektore moementy jedinecne a neprekonatelne (jezis dava pit vodu odsudenemu a reakcia velitela)

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Herecke vykony nebo tzv triky detskych modelu ve vane nekomentuji, proste rok 59 = sracka.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Takova tupa celuloidova vintage sracka kaskaderi na urovni LARPISTU :DDD Hend potom co jsem videl noveho Hura z roku 16 tak jsem tomuhle musel strelit bez vycitek odpad.

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Ben Hur v kinech?! Doufám, že v širokoúhlé verzi s předehrou a mezihrou…

Flego

Flego (hodnocení, recenze)

Anarvin

Práve v tom bol pôvodný BH výnimočný, že sa venoval osudom židovského šľachtica a Kristov život bol vedľajším motívom...

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Tento film je unikát.Takmer za 4 hodiny sa tam udeje jedina vec a to tie závody ktore trvaju 20 minut.Bravísimo.A kebyze to nemam ako Blu-ray na HDD a nemozem to zrychlit a mal by som pozerat uvodnich 9 minut a neskor v strede dalsich 9 monut len na jedno slovo a pocuvat hudbu tak to asi prepnem.Maju tam tisíce komparzistov v nadhernych kostýmoch..to uz je skoda neurobit aspon jednu poriadnu krvilačnu bitku.

gotham

gotham (hodnocení, recenze)

Nevíte prosím někdo, kde se dá vytisknout originální obal na Ben Hura na blu-ray ? Mám ho totiž bez obalu, nebo jestli někdo doma máte, mohli byste naskenovat a poslat obě strany ? Díky

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Tie oskary si film zaslúžil. Monumentálny, epický a velkolepý. Ale aj strašne pridlhý, na jeden krát sa to celé nedá snáď asi pozrieť. Plus, druhá polka je o trošku menej záživná, sem-tam sú drobné logické nedostatky. Ale celkom ma dostali tie konské preteky na vozoch...tak toto bolo premakané riadne (a to nejakých bez špeciálnych efektov). Hudba a výprava takisto velmi dobré. A sem-tam naivity a pátosu vo filme neuškodí. Hodnotenie: 90%

Flego

Flego (hodnocení, recenze)

L_O_U_S: Ak to bude dabing z ČT, tak to nebude veľká výhra...

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

To snad není pravda... Já si před čtvrt rokem objednám tenhle film, ale bohužel není k dostání dabovaná verze. A teď vidím, že se bude vydávat i s dabingem...

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Nedávno jsem si udělal volné nedělní odpoledne a opět si vychutnal Ben - Hura. Opravdu velkolepý film, ještě lepší na druhé zhlédnutí. Škoda, že se ho neodváží odvysílat některá naše televizní stanice, film by si zasloužil více hodnocení, než 5 tisíc.

Flego

Flego (hodnocení, recenze)

Giraldy: Bohužiaľ som videl film aj s dabingom ( myslím, že ho robila ČT ), ale je rozhodne otrasný. Niet nad otitulkovanú verziu s bonusmi uloženú na mojej poličke.:)

Uživatel Kulmon smazal svůj příspěvek.

Giraldy

Giraldy (hodnocení, recenze)

Chtěla bych se zeptat, jestli je dabing strašlivý nebo slušný. Děkuju

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

dur.dur: Závod v cirku je jednou z nezásadnějších scén světového filmu a já osobně jsem viděl jen opravdu málo takto výborně natočených scén! Ne náhodou má Ben Hur 11 Oscarů, což je stále nejvíc v historii a až do roku 1997 byl na pomyslném prvním místě osamocen. Asi to nebude špatný film nemyslíš?

Flego

Flego (hodnocení, recenze)

dur.dur: Porovnávaš neporovnateľné. Nemôžeš predsa porovnávať seriál Rome s týmto filmom. Evidentne si vôbec nepochopil o čom Ben Hur je.

dur.dur

dur.dur (hodnocení, recenze)

Naivita příběhu, umělost a černobílost všech postav, z filmu přímo čpí. Vím, je to dobou ve které se film natáčel. Je to i tím, že jsem zhlédl seriál Rome, který je schopen i s mnohem slabší výpravou dostát mnohem věrohodnějšímu, a v tomto případě tedy mnohem koukatelnějšímu, ztvárnění Říma. Teatrální grimasy jednotlivých herců společně s absurdní délkou filmu dělají z tohoto filmu něco, co mám chuť zavrhnout a nikdy se k tomu nevracet. Copak vás tak dostal závod spřežení v cirku?

TakeItEzy

TakeItEzy (hodnocení, recenze)

mistrovské dílo těch nejvyšších kvalit...těch 11 oscarů je skutečně zasloužených ;-)

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

Strašně rád bych si přečetl dobové ohlasy na tenhle snímek... Když mě v dnešní době digitálních filmů dostane do kolen monumentálnost vozatajského cirku v záběru starém padesát let, chtěl bych vědět, jak hluboko musely padat čelisti tehdejších kritiků...

matelko

matelko (hodnocení, recenze)

I po rokoch je to proste užasný film na ktorý sa vždy rád pozriem.

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama