Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Pochybujem, že mi tento rok niečo ešte až takto vytrie zrak. To nadšenie v kontraste s očakávaniami snáď ani nemohlo byť ďalej od seba. Adam Scott, to je herec, pri ktorom mi čosi vnútri spúšťa taký ten reakčný prvotný impulz "ďakujem, neprosím". Do toho to má ten najfádnejší plagát, z ktorého kdesi mimo záber zíza práve Scott, ktorý mi vždy prišiel ako stelesnená nezaujímavá obyčajnosť. Rovnako som si vôbec nevedel predstaviť, že z tak zdanlivo jednoduchého nápadu o oddelení pracovného a súkromného života sa dá vystavať niečo až takto nápadité a do detailu fascinujúco premyslené. Podľa toho minimalistického vizuálu som čakal buď lacnejšiu verziu Counterpart, alebo sa v horšom prípade sa obával ďalšej pseudointelektuálnej blbiny typu Devs. Lenže Severance ide doslova z nuly na stovku v priebehu pár epizód a je to proste radosť sledovať, ako tu niekto rozmýšľal nad všemožnými detailami a dopadmi na život, vyplývajúcimi z fungovania takéhoto fikčného sveta. Pomaly plynúce a v neriednúcej paranoidnej atmosfére smerujúce tak nejak prirodzene vygradovaným apôsobom do vskutku epického finále s doslova krutým cliffhangerom na ďalšiu sezónu, ktorý vás nechá v nasrane-úžasnutom rozpoložení civieť na záverečné titulky. Takže pronto sem s ďalšou sezónou. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autor nemá zřejmě dobré zkušenosti s korporacemi a velkými podniky. Pokud by Kafka žil v 21.st. tak by napsal něco takového. Další důkaz, že se občas sakra vyplatí sledovati aktivitu oblíbených. Zvláště, když jedete marathon OUaT a potřebujete si odpočinouti od všech těch královen a princezen atd.;-) Minimalistická hudba (ten hl motiv mě bude ještě nějakou dobu pronásledovati) minimalistické a přesto maximální herecké výkony od všech a to zdůrazňuji od VŠECH zůčastněných. Jsem rozpolcen. Na 1 str. Jablkoň tv+ vytlačil z prd...otřesnou (až na 1.díl) HYPERkorektní Nadaci a pak tohle? Samoz. i zde zaúřadoval ´´menšinový´´ šotek a udělal z Tortura a Walkena.....naštěstí opět, minimalisticky. Snad to tak vydrží. Hl. týpek (Hellraiser IV a ST VIII) je vskutku zjev na který se jen tak nezapomíná a já ho vidím jako starého Kutchera, skříženého s několika dalšími herci. 2 mé nové ženské objevy jsou Dichen Lachmanová aka slečna Caseyová (též...ale to nemůžu, páč bych se za to smažil ve spoilerovém pekle) wellness poradkyně, což v tomto tv s. neznamená to, co si myslíte. A samoz. Helly R. v podání Britt Lowerové...konečně nějaká zrzka a ne profláklá bloncka. Oceňuji též fakt, že jsou zde všichni reální a nevystupují zde vyloženě výstavní (nic proti tomu) krasavy a krasavci. Takže ano. Když se chce, tak to pořád ještě jde, že soudruzi z USA? Teď to jen nepos...ve 2.s. Držím palce. Vaflové benefity, plněná vejce, melounové hody a odpočinková místnost, ve které by jste FAKT, nechtěli odpočívati. To mi věřte. A Patricie Arquetteová v rozkošně úchylné dvojroli, kterou jsem snad naposledy viděl před 100 lety v Lost Highway, pěkně nakynula a teď je z ní kus ženské. Jo a taky je to démon. Zvláště s tou barvou vlasů. ,,Prosím. Popište své emoce, když jste byla na toaletě´´. A takových geniálně šílených vět je tu mnohem více. Tímto si přidávám do mého slovníku 2 nové pojmy (v orig. docela roztomilé, v cz už tak ne) Innie a Outie...vnitřkař a venkař. P. s. považuji za nutné zmíniti, že Severance neberu jako SF, páč mi všechno tam, příjde až moc skutečné. Ne, nepovažuji se za milovníka konspiračních teorií. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly a poslední dva jsou naprosto skvělé, ale celý prostředek je víceméně jen vatou, skrze kterou si to chce u diváků upevnit krapet falešný dojem silně mysteriózního, artového a propracovaného seriálu, kterým Odloučeno sice úplně nejsou, ale náběh mají dobrý a napínat i zaujmout určitě umí. Dokonce se povedlo vybudovat zajímavé postavy, jejichž osudy rád budu sledovat i nadále. Teď jen doufat, že druhá série to moc nepodělá a že to neskončí tak, jako u každého seriálu, který jsem si oblíbil a na jeho pokračování musel čekat (tz. skončí předčasně)... Slabé 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to skvelé a pokiaľ si to chcete čo najviac užiť, tak si nič viac nezisťujte a rovno do toho. Už len vyzradenie základného konceptu seriálu zníži pôsobivosť prvého dielu, v ktorom pomaly zisťujeme, či ide o niečo nadprirodzené až pekelné alebo to má racionálne vedecké vysvetlenie. A pokiaľ nemáte radi seriály, ktoré ústredný koncept naťahujú donekonečna ako to robil Lost, tak budete trpieť viac ako ústredné postavy. Za mňa skvelý koncept a bavilo ma sledovať hlavne dianie vnútri. Pomalé spoznávanie jak to tam funguje a psychologické vykreslenie postáv. To som si užíval a pomalé tempo mi vôbec nevadilo.  Pripomínalo mi to sci-fi filmy o antiutopii v ktorých sa hlavný hrdina po precitnutí snaží bojovať proti systému. Preto ma najviac bavilo prvých 6 dielov, kým sme poriadne nevedeli kto je na čele toho všetkého. Pointa, že za všetkým je nejaký zlý jednotlivec, ktorý sa ten systém ešte len snaží rozšíriť do celého sveta, ma dvakrát nepotešila. Viac by sa mi páčilo, keby tak už fungoval celý svet a my by sme sledovali formujúci sa odpor proti systému. Ďalej ma trochu sklamalo, že príliš nevyužili premiešanie vzťahov medzi vnútornými a vonkajšími verziami postáv. Napríklad keby diabolská šéfka Harmony Cobelová bola vo vonkajšom svete naozaj len otravná neškodná susedka, by bolo oveľa vtipnejšie. To s Markovou ženou prišlo príliš neskoro a nepôsobilo to na mňa tak silne ako malo. Snáď z toho viac vyťažia v druhej sérii. Finále je dokonale podvratne vygradované a v tom najlepšom pokračovanie nabudúce. Už sa ho neviem dočkať a snáď si to udrží kvalitu. 8/10. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Originálna seriálová pecička so zaujímavým vizuálom a super soundtrackom, seriál sa nikam neponáhľa, toto tempo nemusí každému vyhovovať, no ja som si to veľmi užíval, herecké výkony sú skvelé, hlavná myšlienka je spracovaná super a dokáže byť dosť desivá, Ben Stiller na režisérskej stoličke válí a teším sa na druhú sériu. 9,5/10 ()

Galerie (174)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. minutě, když Irving (John Turturro) začne malovat svůj obraz, slyšíme v pozadí skladbu „Ace of Spades“ od britské heavymetalové skupiny Motörhead, které vyšlo na stejnojmenném albu v roce 1980. (Trajektt)
  • Ve 31. minutě na videu zobrazeném na pohřbu hraje Petey (Yul Vazquez) společně se svou dcerou skladbu „Enter Sandman“ od americké metalové kapely Metallica, která vyšla v roce 1991 na jejich albu nazvaném „Metallica“. (Trajektt)

Reklama

Reklama