Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (409)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování snímku jsem se cítil jako na houpačce - mé sympatie se pohybovaly střídavě mezi 4* a 2* a už z toho je cítit, že tenhle kousek je zkrátka nevyrovnaný. V zásadě se mělo nejspíš jednat o film ve stylu ujetých gangsterek Guye Ritchieho, jenže od jeho slavných filmů se liší tím, že nedrží styl, zkrátka a dobře scénář kolísá mezi crazy stylem s šíleně cool postavičkami až k vážně se tvářícím situacím. Scénář je zkrátka takový divný mišmaš, kde chlápek rozstřílený z automatických zbraní, který vypadá, že si pár měsíců poleží v nemocnici, za pár hodin postává před hotelem s ovázanou pacičkou a evidentně nakloněný stylovému pokecu se svým vrahem - což je přesně to, co mi u filmů podobného ražení nesedí a proč jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení. Režie je stylově klipovitá a celkem zručná, což pomáhá upozadit problematický scénář. Celkový dojem: 45 %. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo všechno se neuchází o jedno prohnilé srdce? Policajti, lovci odměn, nájemní vrazi a další složky a co mě na tom nejvíc překvapuje? Že jsem několikrát prohrabala svůj filmový sortiment tam a zpátky (nejhorší je, když nevíte, na co máte zrovna chuť) a tohle Eso se tak vytrvale přisíralo, že jsem ho tedy nakonec sejmula a jak to není můj srdcový žánr, musela jsem uznat, že ten film byl vážně docela k světu. 3,5 *. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Vážně má Ridley Scott jenom jednoho bráchu? Sejmi eso je ještě větší úlet než Domino. Děj hraje naprostou podružnou roli a abyste si vychutnali jednotlivé scény, vlastně jakési mikro-příběhy s velmi působivou atmosférou, nepotřebujete znát širší kontext. Pro roztěkanou MTV generaci ideální. Dojem, že sledujete videoklip, je umocněn účastí Alicii Keys, oblečené po většinu filmu dle sexistické videoklipové „logiky“ (tj. jako děvka, na kterou si taky hraje :-). Pro další důkazy zhovadilé amorálnosti netřeba chodit daleko, mrtví padají k zemi jako listí na podzim a z bizarní epizodky s retardovaným karatistou a jeho erekcí musel pár počestných amerických matek trefit šlak. Krom soudnosti chybí filmu hlavní hrdina, jimž se Ryan Reynolds, náhle stojící sám proti celému nefér světu, stává až těsně před koncem. Ten je nádherně postavený na hlavu, činí některé dřívější situace ještě hůře uvěřitelnými a mimoděk upozorňuje na riziko informačního šumu ve světě přehlceném informacemi. Plynulá vizuální návaznost scén i neskutečné kvantum slov (pro jednou díky za dabing) vytváří dojem nepřetržitého informačního toku, z něhož si sami musíme vydestilovat do podstatné. Svízel představuje střídání mluvčích i prostředí, takže hláška z jednoho záběru nemusí nutně odpovídat na otázku ze záběru předchozího a stejně tak není zaručeno, že místnost, do níž je vstupováno, bude shodná s místnosti, do které nakonec bude vstoupeno (eh?!). I když bychom za jménem Israel mohli hledat všemožné politické paralely (jdou mu po krku neonácci, Arabové i feministky), Sejmi eso je zejména neskutečně zábavným akčním úletem. Nenudí, neboť permanentně vyvolává tušení akčního klimaxu, jež se nakonec v plné parádě nedostaví. Proč taky, pravidla jsou od toho, aby se pozměňovala, což Joe Carnahan činí za chodu. 80% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Gemini, imf, Le_Chuck, castor, Jordan, Vitason, silent cut, honelnik ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pomaly rozjezd, vyborna prostredek a konec opetne lehce k uzoufani. Zaverecna rozuzleni nikterak prekvapive, ale rekneme, a spise nez zaujimave pouze trapne zertovne. A finalni scena vylozene pozoruhodne dementni. Presto jde o celkem stylovou podivanou, ale podruhe uz by me to urcite tolik nebavilo. Prumerna podivana na zabaveni se na jeden vecer. P.S.: Nejvic cool jsou bratri Tremorove, jednoznacne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se někdo snaží být maximálně nad věcí, nápaditý a originální, tak to nemusí vždycky vyjít. Až jednou nějaký schopnější scénárista napíše Carnahanovi dobrý, akcí nabitý scénář s životnými postavami, bude velká šance, že vznikne parádní akčňák (zdravíme A-Team). Dokud si ale pan režisér bude psát samoúčelně propletené příběhy s nechutně velkým množstvím postav, bude divák dostávat "jen" božskou akci bez smysluplnějšího příběhu. Ve scénáři je totiž několik velkých logických děr, které, i přesto, že jsem u akčního krimi většinou tolerantní, velmi hlasitě křičí. Tou hlavní je jednoznačně skutečnost, že ačkoli má Buddy kolem sebe zdánlivě spolehlivou ochranku, až příliš často zůstává sám a zranitelný. Vadila mi i ona naschvál přehnaná výdrž prostřílených hrdinů, kteří i se zásobníkem v těle pořád dýchají. I přes bezpočet charakterů je ve filmu jediný, se kterým se dá lépe ztotožnit - drsný a odhodlaný agent v podání fantastického a charizmatem nabitého Ryana Reynoldse. Zbytek jsou bezcitní byrokrati, drsné černošky nebo třeba úchylní neonacisti. Reynolds má na svědomí nejlepší neakční moment filmu - stylový a drsňácký závěr, díky kterému zůstává po Esu daleko lepší chuť než by si zasloužil. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama