Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Recenze (409)

Fr 

všechny recenze uživatele

Žádný svědek nebyl pro FBI tak důležitý..... ...a jestli mu bude někdo usilovat o život, budou to ti největší profesionálové! Nemorální, nemilosrdní a bez zábran..... Akce s dobrým střihem a tempem. Postavy umírají jedna za druhou a emoce žádný. Pár zajímavých nápadů zapůsobí jako osvěžení, ale hlubší myšlenku nehledejte. A divnej konec. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck si i v "jiném" stavu umí ukradnout film pro sebe. Stačí, když mu někdo hmm...jak jen to vyjádřit....podá pomocnou ruku:-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Surveillance (I-Spy and the FBI) ,2. Yo'te Queiro (Oh Ma Corazon) ,3. Smokin' Aces' ñ Its Buddy's WorldÖ ,4. Three for the Roadkill ,5. Welcome to Tahoe! ,6. Shellshock (Another Day, Another Dollar!) ,7. Aftermath (Body Count) ,8. Dead Reckoning ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý Akční Film, který má skvělý příběh o 5 nájemných vrazích, kteří mají stejný Cil.. Nakonec se všichni sejdou v jednom Hotelu a o cíl se Poperou! Byl to neuvěřitelnéj skvěle sestříhanéj Masakr, který by měl obsahovat snad každý Akční FILM! Reynolds se na roli Policajta kupodivu hodil skvěle! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se někdo snaží být maximálně nad věcí, nápaditý a originální, tak to nemusí vždycky vyjít. Až jednou nějaký schopnější scénárista napíše Carnahanovi dobrý, akcí nabitý scénář s životnými postavami, bude velká šance, že vznikne parádní akčňák (zdravíme A-Team). Dokud si ale pan režisér bude psát samoúčelně propletené příběhy s nechutně velkým množstvím postav, bude divák dostávat "jen" božskou akci bez smysluplnějšího příběhu. Ve scénáři je totiž několik velkých logických děr, které, i přesto, že jsem u akčního krimi většinou tolerantní, velmi hlasitě křičí. Tou hlavní je jednoznačně skutečnost, že ačkoli má Buddy kolem sebe zdánlivě spolehlivou ochranku, až příliš často zůstává sám a zranitelný. Vadila mi i ona naschvál přehnaná výdrž prostřílených hrdinů, kteří i se zásobníkem v těle pořád dýchají. I přes bezpočet charakterů je ve filmu jediný, se kterým se dá lépe ztotožnit - drsný a odhodlaný agent v podání fantastického a charizmatem nabitého Ryana Reynoldse. Zbytek jsou bezcitní byrokrati, drsné černošky nebo třeba úchylní neonacisti. Reynolds má na svědomí nejlepší neakční moment filmu - stylový a drsňácký závěr, díky kterému zůstává po Esu daleko lepší chuť než by si zasloužil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil. Jednoduchej, ale dostatecne nosnej pribeh a ultra masakralni trailery. No a vysledek je o nicem. Prvnich 20 minut je docela cool a svizne natoceny predstavovani jednotlivejch zabijaku a nastineni pribehu. Jenze pak se zhruba 60 minut jenom keca a keca, do filmu pribejvaj dalsi a dalsi postavy a zacina v tom bejt bordel a film nudi a ceka se, nez se konecne dostanou zabijaci do hotelu. Je sice fajn, ze se neda tusit, kdy kdo zemre, ale ve vysledku se tak do hotelu dostane jen hrstka zabijaku. Navic, ten, na kteryho jsem se nejvic tesil, Ben Affleck, toho moc nepredvede a celkove dost postav je malo vyuzitejch, takovej Eso se furt jen mota po pokoji a nakonec jeste zacne brecet (omg). Furt jsem cekal, ze uz to kazdou chvily prijde, ta neskutecna rezba z traileru a je fakt, ze jakmile dojde na strileni, je to natoceny nehorazne cool (i kdyz bohuzel zadna prestrelka neni jakoby kompletni, vzdy se po chvily strihne jinam), vetsina zabijaku sou spravny frajeri a nejvic me zaujala trojka magoru s macetama, samopalama a motorovkou. Problem je, ze to, co mela bejt vrcholna scena filmu, je odbyty zhruba za pet minut. Ono celkove je ve filmu strileni asi tak 10 minut. No a kdyby ta prestrelka v hotelu byl aspon konec, jenze pak pride jeste unavnejch zaverecnejch vysvetlovacich 20 minut. Herci jsou cool, napad byl slusnej, par scen je zajimavejch, kamera je cool a hudba vetsinou drsna, ale ve vysledku je film jen nic novyho neprinasejici drama s neco malo strilenim. To sem si moh pustit jen trailer a zazitek by byl o moc lepsi, protoze vsechny dobry sceny jsou v podstate k videni v traileru. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvodní expozice a představení nájemných vrahů se protáhlo do třiceti minut, které jediné měly v náznacích decentní příchuť nudy. Zbytek filmu je jeden ohromný vír, který se roztočil při prvních záběrech na inkriminovaný hotelový apartmán a od té doby mě drtil náporem klipově sestříhaných scén, konfrontací zabijáků a demoliční přestřelkou, při které zařve více než polovina filmových postav. A pak přichází finále s pointou, za kterou by se nemuseli stydět ani tvůrci série Saw a která je trochu pochybná. Nicméně Ryan Reynolds ji vyřeší po svém. Všichni herci, až na tu černošku s puškou, suproví. Spousta drobných skvělých vychytávek (karetní triky Esa). Charizmatičtí záporáci (hlavně Tommy Flanagan). Scéna, která mě praštila po hlavě: výtahová přestřelka mezi agentem a nájemným vrahem. 17 miliónů dolarů(rozpočet)/54 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokud by se děj držel jen smrtící nadsázky a spousty akce, pak by to byla pětihvězdičková nálož s geniálními postavami a celkem přijatelnou pointou, jenže. Celý smysl filmu se po totální plejádě nadsázky, střelby a smrti najednou stane smrtelně vážným a snaží se bodovat na poli dramatu a šokujícího prozření. Celý film by se dal přirovnat k prcání s nějákou sexy žhavou kočkou z obálky Playboye, ale místo toho aby touto jízdou končil váš den, hned po jejím skončení a doutníčku dorazí váš šéf, dá vám facku a řekne, že máte padáka, a přesně tak působí posledních 20 minut tohoto filmu. 66% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Smokin Aces je jako neopracovaný diamant. Tento narychlo vytěžený, neopracovaný a ještě hodně špinavý klenot působí celkovým dojmem hodně nedokvašeně. Ono to ve mě vyvolávalo pocit, že to Carnahan natočil dle stylu svého filmu - rychle a bez rozmyslu. Celé je to takové nevymazlené, nedotáhnuté a nedomyšlené. Jako by ani sám režisér nevěděl, co chtěl vůbec natočit. Film, který má bavit, by se přeci jenom neměl na samotném závěru brát tolik vážně. Chutnému mixu thrilleru a bezduché akční zábavy tentokrát Carnahan nedostál, příště by měl svůj koktejl nechat déle uležet. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Děkujme Bohu, že Carnahan nakonec M:I 3 netočil. Sejmi eso se tváří, že je stejně cool jako první dva Ritchieho filmy, přičemž ve skutečnosti dopadl ještě hůř než Guyův zatím poslední - přehnaně vážný a ambiciózní Revolver. Přehuštěnost nezajímavých postav, nevypointované scény, prakticky žádný humor (zůstalo spíš u pokusů), míchání stylizované podívané s rádoby vážným dramatem - ve výsledku jde o velmi chladný a nudný film, u kterého mě vážně nezajímalo, jak skončí. O pointě škoda mluvit. A ještě jedna věc - ani po stránce zajímavého řemesla podle mě Carnahan příliš neboduje - takhle umí dnes už leckdo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda. Autoři vymysleli spoustu vtipných postaviček a vypustili do světa trailer(y), na nichž to vypadalo, že to všechno bude děsná sranda a že to není vůbec myšlený vážně. Zdá se však, že to tvůrci mysle vážněji, než nám dávali najevo. Vyjma trojice bratrů - naciostů, sadistů, nihilistů tu nemá nikdo více jak 2 vtipné výstupy. Akce je místy opravdu dost drsná a nějaké odlehčení by jí prospělo. Bohužel. POstav je navíc ve filmu opravdu hodně a vzhledem ke krátké stopáži protstě pochcípaj rychleji, než si přestanete plést Bena Aflecka s Ryanem Reynoldsem (jako můj soused v kině). Sejmi Eso mohla být jedna z nejlepších akčních komedií všech dob. Takhle je to jen další filmové zklamání. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Carnahan se pravděpodobně snažil natočit Smokin' Aces trošku ve stylu Guye Ritchieho, ale bohužel je to natolik přeplácaný, nepřehledný a se zbytečným obrovským množstvím postav, až je to nudný a člověk se nakonec v příběhu už ani moc neorientuje, jediný štěstí ale je, že se v závěrečný půlhodině strhna brutální přestřelka s hromadou mrtvých a pankáčema s motorovkou, která plně zabaví a to, že je příběh nějaká překombinovaná blbost, to už se nějak doklepe a přežije až do konce bez větší nudy ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování snímku jsem se cítil jako na houpačce - mé sympatie se pohybovaly střídavě mezi 4* a 2* a už z toho je cítit, že tenhle kousek je zkrátka nevyrovnaný. V zásadě se mělo nejspíš jednat o film ve stylu ujetých gangsterek Guye Ritchieho, jenže od jeho slavných filmů se liší tím, že nedrží styl, zkrátka a dobře scénář kolísá mezi crazy stylem s šíleně cool postavičkami až k vážně se tvářícím situacím. Scénář je zkrátka takový divný mišmaš, kde chlápek rozstřílený z automatických zbraní, který vypadá, že si pár měsíců poleží v nemocnici, za pár hodin postává před hotelem s ovázanou pacičkou a evidentně nakloněný stylovému pokecu se svým vrahem - což je přesně to, co mi u filmů podobného ražení nesedí a proč jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení. Režie je stylově klipovitá a celkem zručná, což pomáhá upozadit problematický scénář. Celkový dojem: 45 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud režisér myslí a koná na jiné frekvenci než scénárista, je to problém. Pokud se však jedná o jednu a tutéž osobu, není to nic jiného, než mrzutá schizofrenie.. Nemohu však říct, že by mě Carnahan nepotěšil, obzvláště v odlehčené první polovině, ale ta nastávající jatka a trochu upoceně vytlačený závěr za ní bohužel o dost pokulhávají. Nicméně stále zůstává výborná hudba Clinta Mansella, stylové závěrečné titulky, přesné výkony Pivena a Garcii a líbivé poznání, že nejen na britských ostrovech umí s noblesou sbalit prachy a vypadnout. Smokin´Aces má jeden moment, který mě posadil na zadek a sice antré neonacistických Tremor Bros. a následné "odpuštění" z úst B.Afflecka za doprovodu Morriconeho "Morte di un Soldato" z Hodný, zlý a ošklivý. Samo o sobě by to nebylo zas až tak kulervoucí, ale právě s tóny Ennia nastane jasná ukázka toho, jak lze ve filmu vhodně zvoleným hudebním doprovodem posunout některé scény do zcela jiné dimenze. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, to byl nářez. Carnahan si nebere servítky a žene svojí zápletku o mafiánech kupředu tak rychle, jak Francouzi TGV. Výborně zahrané, absolutně stylové a v mnoha momentech kulervoucí... Po několika měsících trávení musím uznat, že mi v žaludku pořád zbývá ta příjemná chuť z Carnahanovi práce, ale scénáristickou nevyrovnanost už přehlížet nemůžu. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Brutálně geniální akce, několik černě-humorných scén. Ale škoda, že logika děje občas pěkně drhne a závěrečná pointa je snad až příliš vykonstruovaná, ačkoliv závěrečná scéna s Andy Garciou a Ryanem Reynoldsem fakt stojí za to. Solidní akční podívaná za solidní 3* :o) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Sled šílených scén tvořených ještě šílenějšími postavami v příběhu, který je tak roztříštěný a nevyrovnaný, že na tom prodělává celý při jiném přístupu výborný nápad a zajimavá zápletka. Carnahan se ukazuje jako zdatný řemeslník, kterému ale k dokonalosti ještě chybí hodně. A celý film jsem čekal na nějaký pořádný masakr, napětí a absurdnosti rychle gradovaly, ale nakonec kde nic tu nic. Škoda, takhle jenom šedivý průměr. Přitom to mohl být nejcoolovější jízda možná se i opravdu vyrovnaná Ritchieho geniálním gangsterkám. Ale film, kde je tolik karikatur a snaží se o nějakou vážnou zápletku a z ničeho nic se zjevující nereálné emoce, nemůže fungovat i přes výborného Reynoldse a stylový úvod s Affleckem (Ta jeho závěrečná scéna.. hehe) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v budúcnosti stavím na dobrú kriminálku a akčným podmazom, ktorá sa nebojí experimentovať a navyše počas deja použije aj niekoľko úctyhodne skomolených zvratov, určite to bude tá Carnahanova. A to Joe teda vôbec nestavil na istotu a určite šiel počas nakrúcania aj proti vlastnému scenáru, pretože tu neplatia žiadne pravidlá. Nenechajte sa zmiasť prvou polhodinkou. Pár minút, počas ktorých sa vám predstavujú jednotliví účasníci tejto coolovej show možno začne nudiť, ale práve to vám vynahradí ten zvyšok. Takmer štyridsať minút trvajúca akcia v hoteli, správne našliapnutá a hlavne zostrihaná. Skoro som ani nevydýchol. Je mi jasné, že nie každému sa to dostane pod kožu, občas aj mňa zarazila zbytočná prekombinovanosť a množstvo postáv, pretože som sa bál, že takáto zmeska sa zvládnuť nedá. A mýlil som sa. A to som rád. A čudujem sa, že popri všetkej tejto frajerine dostalo prietor aj pár hercov, ktorí stihli zo seba aj niečo dostať. 80%. ()

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama